Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van koztetek valaki akinek a...

Van koztetek valaki akinek a gyereke nem beszel magyarul annak ellenere hogy tanitottad?

Figyelt kérdés

Most lesz babank iden es kulfoldon elunk. Szeretnem megtanitani majd magyarul de az itteni magyarok kozul akikkel talalkoztam szinte egyiknek sem beszel a gyereke magyarul. Van olyan aki angolul beszel hozzajuk, van aki magyarul de a gyerek akkor is angolul valaszol. A legtobb gyerek erti a magyart de nem beszelik vagy ha igen akkor ugy torik mint a kulfoldiek.

Nagyon nehez kulfoldon nevelt gyereket magyarul tantani?

A felesegem nem beszel magyarul csak en de azoknal a paroknal ahol mindketto szulo magyar ott is van olyan amikor a gyerek nem beszel magyarul, hiaba csak azt hallja otthon.

Ilyenkor ez a szulok hibaja mert rahagyjak a gyerekre hogy azt a nyelvet beszelje ami kenyelmes neki? Nyilvan az orszag nyelve a legkezenfekvobb a gyereknek mert az iskolaban is azt beszelik, tvben is az megy.

2021. ápr. 15. 02:38
1 2 3 4
 1/31 anonim válasza:
12%
Ez van, ez az asszimiláció, ami természetes folyamat. Minek tanuljon meg magyarul, ha nem Magyarországon, nem magyar közegben fog élni/él?
2021. ápr. 15. 03:46
 2/31 anonim ***** válasza:
74%

Tulajdonképpen ki is mondtad, a feleséged nem beszél magyarul, csak te, tehát az anyanyelve az lesz amit köztetek hall amilyen nyelven beszél, meg a környezetében amit hallani fog.

Ha csak te beszélsz magyarul, az nagyon kevés hogy onnan mi marad meg neki, mert a beszélgetések során nincs visszacsatolás.

Hatalmas érték (lenne) ha tudna magyarul legalább egy erős alapszinten, ez nem is kérdés, de megvalósítani szinte lehetetlen. Ez csak akkor lehetséges, ha a szülők mindketten magyarul beszélgetnek a gyerek előtt.

2021. ápr. 15. 05:18
 3/31 anonim ***** válasza:
95%

Nem, ugy tud ketnyelvu lenni, ha az egyik szulo esetetekben te magyarul, a masik szulo pedig masik nyelven beszel. Az ismeros gyereke azert nem szolal meg magyarul mert megszokta hogy csak azzal a szulojevel kommunikaljon igy,aki arra tanitotta.

Ez nem gond.

Eroltetni nem szabad.

Kicsit meg szokott kesni a beszed kezdete a bilingualis gyerekeknel,de ez is normalis, hiszen ugymond duplan dolgozik az agyuk.

A hangok megertesenek es kiejtesenek a fejlodesere durvan az elso ket ev all rendelkezesre. ezutan bezarul ugymond egy ablak, es nehezebb lesz neki pl a gy ty dzs zs betuk kihallasa es kimondasa.

Japanoknal ilyen pl az r es az l, ok ezeket nem tudjak megkulonboztetni,egyenrangu nekik.

2021. ápr. 15. 05:36
 4/31 anonim ***** válasza:
74%

Olyan nincs, hogy a gyerek nem beszél magyarul, ha otthon a szülőktől csak azt hallja születésé óta. Ott bizony mellébeszélés van, nem magyarul, hanem idegennyelven társalognak otthon is.

Amúgy meg nagyon egyszerű, te vsak magyarul beszelj hozza.

2021. ápr. 15. 06:06
 5/31 anonim ***** válasza:
93%
Van ismerősöm, aki 10.000 km-ről is megtanította a gyerekét magyarul. Az anyával szétmentek és anyuka visszament a hazájába a gyerekkel, apuka maradt. Rendszeresen skypeoltak a gyerekkel, évente 2x meglátogatta, és csak magyarul beszélt hozzá. 12 éves most, van akcentusa, de tud magyarul.
2021. ápr. 15. 06:19
 6/31 anonim ***** válasza:
12%

4# Olvasd már el a kérdest! Az anyuka nem beszél magyarul. A gyerek nem fog hallani magyar párbeszédet. Ez itt a gond.

Hiába beszél hozzá az apja magyarul, nem fog megtanulni kb semmit.

2021. ápr. 15. 06:21
 7/31 anonim ***** válasza:
89%

Èn is ezen stresszeltem, amin Te. Mindkettőnknek fontos, hogy a gyerekünk beszélje az anyanyelvünket, így nálunk 4 nyelv lesz. Külföldön élünk, én vagyok csak magyar, magyarul beszélek hozzá, és a kisfiam magyarul is és az apja nyelvén is mond szavakat (másfél éves). Nem lehetetlen, a barátnőm kislánya 8 éves és szinte tökéletesen, törés nélkül beszél magyarul is, de csak az anyjával, az apjával az apja nyelvén beszél.

Szerintem ez a szülök szégyene, hogy nem volt nekik elég fontos, hogy a gyerekük megtanulja az anyanyelvét. Nem kis meló, mert látom, benne vagyok, de lehetséges. Van egy Facebook csoport, a Kétnyelvű/Többnyelvü Gyerekek Szülei csoport. Lépj be, nagyon jó, hasznos tippeket adnak ezzel kapcsolatban.

2021. ápr. 15. 06:23
 8/31 anonim ***** válasza:
89%

Előző vagyok. 6-os válaszoló, marha király, hogy te igy elkönyveled, hogy "hiába beszel hozza az apja magyarul, nem fog megtanulni semmit"... Nem igaz, több 4 nyelvű családot ismerek és a kölykök beszélik mindkettő szülő anyanyelvét. LEHETSÈGES! De nem kis meló. Pl nem oda.aszom a gyereket a tv elé, hanem folyamat megy a mese vers mondóka, dumálás egyfolytában, könyvnézegetés. Ebben a csoportban amit előbb írtam, jó tippek vannak.

Igen, van olyan ismerősöm is, akinek mindkét szülője magyar, de a gyerekek nagyon törik a magyart, és csak a legidősebb gyerek beszél valamennyire, a kicsi alig. De ez azért, mert a szülőknek nem volt fontos, hogy a gyerek megtanuljon magyarul, nem fektettek bele energiát.

Kérdezö, ne add fel! Megtanul a gyereked magyarul, ha akarod, csak akard!

2021. ápr. 15. 06:28
 9/31 anonim ***** válasza:
7%

6!

Te meg olvasd el ezt a reszt: "...de azoknal a paroknal ahol mindketto szulo magyar ott is van olyan amikor a gyerek nem beszel magyarul, hiaba csak azt hallja otthon."

2021. ápr. 15. 06:30
 10/31 anonim ***** válasza:
87%
Amúgy meg, kedves 6, külföldön élek. Sok külföldi él itt nálunk és a gyerekek kivétel nélkül minimum 2 nyelvűek, hiszen otthon x nyelvet halljak, a környezetben pedig y-t. De a három nyelvű sem ritkaság, pl az én gyerekem is az, úgy, hogy csak én beszélek magyarul.
2021. ápr. 15. 06:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!