Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostohaanyám elkobozta a...

A mostohaanyám elkobozta a cuccaim egy részét, amiért sokat dolgoztam. Az apukám nem tesz semmit. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy látszólag normális család. Én és apukám, valamint a mostohabátyám az anyjával. Amikor összeköltöztünk, a mostohaanyámnak egyből szemet szúrt, hogy kicsit jobb cuccaim vannak, mint a mostohabátyámnak (én 16F, ő 17F). Gondolok itt arra, hogy ő egy nyolc éves laptopot nyüstöl, nekem pedig egy viszonylag újszerű és jó gépem van (i7-4790k, 16gb ram, gtx1070) valamint úgy szinte mindenem márkás. Ez részben családi segítség, de nagyobbrészt két átdolgozott nyár, illetve egy éve minden hétvégém feláldozása után jött létre. Lényeg a lényeg, amikor összeköltöztünk, lecsaptak rá, hogy "ebben a családban szokás, hogy mindent megosztunk egymással". Először csak annyi volt, hogyha nem voltak itthon használgatták, de egyszer konkrétan látom, hogy a monitorjaimnak és a gépemnek is lába kélt. Azt mondta, a bátyámnak kell, hogy játszhasson a barátaival. Ekkor küldtem el először az egész bagázst az anyjába, apukám elvileg nem is tudott róla. Azután jött egy veszekedés, amikor elmondtam, hogyha hasonló dolgok kellenek neki, akkor takarodjon el dolgozni, úgyis folyamatosan kérdezik a suliszövetkezetnél, hogy akarok-e hétköznap is dolgozgatni suli mellett a sparban.. Most az a helyzet, hogy nincs is meg a gépem, mert isten se tudja hova de eltették, illetve a bátyám szobája konkrétan kulcsra van zárva.. apukám meg valahogy jobban szereti őket mint engem, nem tesz semmit. Más élő rokonom nincs sajnos, 16 évesen meg sehová sem mehetek el, és mivel nincs hivatalosan a nevemen a gép, így nem tudok túl sok mindent csinálni. Ti mit tanácsolnátok? Gyűlölöm az új családomat! (mellesleg valahogy az ezresek is tűnögetnek el a tárcámból, azóta ahol csak tudok, kártyát használok)
2021. ápr. 8. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
15%
Kamu.
2021. ápr. 9. 10:48
 62/69 anonim ***** válasza:
21%
Családi segítséggel van laptop meg márkás cucc, de azért nincs más elő családtag? Aha.
2021. ápr. 9. 13:33
 63/69 anonim ***** válasza:
42%

Egyrészt azt mondod, részben családi segítség, amiből a jó cuccaid vannak, később meg, hogy nincs más élő rokonod?

Akkor most hogy is van ez?

2021. ápr. 9. 13:39
 64/69 anonim ***** válasza:
77%
Ha elvették a gépedet, hogy tanulsz a covid alatt? Ezzel érvelhetnél apád előtt is.
2021. ápr. 9. 15:34
 65/69 anonim ***** válasza:
24%
Hazudik.
2021. ápr. 9. 19:20
 66/69 anonim ***** válasza:
54%
A trolltörténetekben közös, hogy a kérdezőnek azokon kívül, akiket vádol, soha nincs több élő rokona, egy sem. Ez minden troll írásában szerepel.
2021. ápr. 9. 23:28
 67/69 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen át érzem a helyzeted!

Pomt most keresgélem hogy 17 évesen tehetekbe feljelentést a 16 éves mostoha öcsém ellen vagy az anyját kell feljelentenem? Mert ha ennyi idősen én nem tehetem meg csak apám akkor megszívtam.

Az én bajom az hogy nem hordom magammal a bankkártyám otthon tartom egy fiokba-azért mert hajlamos vagyok elcsábulni és ha nálam van vásárolok. Nem jön sms a vásárlásokról csak az érkező összegekről. Most kaptam fizetést és közel 60 ezerrel van kevesebb a számlámon!

Megnéztem a netbankomat h hol és mikor vásároltam! És olyan helyek meg időpontok vannak rajta ahol nem jártam,nem én vásároltam. Pin kód nélkül lehet használni a kártyát 15.000ftig és ez a nyomorult ki is használta! Szóltam az anyjának is meg neki meg apám is ott volt hogy mi van,akárki volt adja vissza a pénzem. Tagadás van meg hülyének néznek hogy én költöttem el. Mikor hetek ota nem is használtam a kártyám. Tegnap este megint szoltam hogy elmentem a boltokba ahol vásároltam és szerencsére van kamera is-bár nem mindegyik helyen- és még megvannak a felvételek. Ha nem kapom vissza a pénzemet hétfőig akkor feljelentést teszek lopás miatt. Majd a rendőrség bekéri a felvételeket és kiderül ki a tolvaj.

Kivancsi leszek erre mit lépnek!

2021. ápr. 10. 08:07
 68/69 anonim ***** válasza:
100%
#67 inkább tartsd magadnál, impulzusvásárlás ellen jó az a módszer, hogy megígéred magadnak, hogy ha még holnap is kell, akkor holnap megveszed. Vagy ha van valami normális mobilalkalmazása a bankodnak, állíts be pici limitet, amit csak akkor emelsz, ha venni akarsz valamit (ez is jó impulzusvásárlás ellen).
2021. ápr. 10. 13:10
 69/69 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy lehet nem kamu kérdés csak azért tűnt el szegény mert a telojat is einstandoltak.
2021. ápr. 10. 13:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!