Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostohaanyám elkobozta a...

A mostohaanyám elkobozta a cuccaim egy részét, amiért sokat dolgoztam. Az apukám nem tesz semmit. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy látszólag normális család. Én és apukám, valamint a mostohabátyám az anyjával. Amikor összeköltöztünk, a mostohaanyámnak egyből szemet szúrt, hogy kicsit jobb cuccaim vannak, mint a mostohabátyámnak (én 16F, ő 17F). Gondolok itt arra, hogy ő egy nyolc éves laptopot nyüstöl, nekem pedig egy viszonylag újszerű és jó gépem van (i7-4790k, 16gb ram, gtx1070) valamint úgy szinte mindenem márkás. Ez részben családi segítség, de nagyobbrészt két átdolgozott nyár, illetve egy éve minden hétvégém feláldozása után jött létre. Lényeg a lényeg, amikor összeköltöztünk, lecsaptak rá, hogy "ebben a családban szokás, hogy mindent megosztunk egymással". Először csak annyi volt, hogyha nem voltak itthon használgatták, de egyszer konkrétan látom, hogy a monitorjaimnak és a gépemnek is lába kélt. Azt mondta, a bátyámnak kell, hogy játszhasson a barátaival. Ekkor küldtem el először az egész bagázst az anyjába, apukám elvileg nem is tudott róla. Azután jött egy veszekedés, amikor elmondtam, hogyha hasonló dolgok kellenek neki, akkor takarodjon el dolgozni, úgyis folyamatosan kérdezik a suliszövetkezetnél, hogy akarok-e hétköznap is dolgozgatni suli mellett a sparban.. Most az a helyzet, hogy nincs is meg a gépem, mert isten se tudja hova de eltették, illetve a bátyám szobája konkrétan kulcsra van zárva.. apukám meg valahogy jobban szereti őket mint engem, nem tesz semmit. Más élő rokonom nincs sajnos, 16 évesen meg sehová sem mehetek el, és mivel nincs hivatalosan a nevemen a gép, így nem tudok túl sok mindent csinálni. Ti mit tanácsolnátok? Gyűlölöm az új családomat! (mellesleg valahogy az ezresek is tűnögetnek el a tárcámból, azóta ahol csak tudok, kártyát használok)
2021. ápr. 8. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
54%

39-es vagyok

Ezek szerint rosszul tudtam,bocsánat!

De még így sem lehet nagyon semmit sem tenni.

2021. ápr. 8. 18:59
 42/69 anonim ***** válasza:
22%
Semmit sem tehetsz ellenük. Legfeljebb viszonzásul pokollá teszed az ő életüket is. Semmi más eszközöd nincsen.
2021. ápr. 8. 19:10
 43/69 anonim ***** válasza:
89%
Korodbeli vagyok, igaz, hogy lány, de ha velem ilyet tennének addig rúgnám az ajtót amíg be nem dől, őrjöngve feldúlnám az egész szobát, plussz akkora balhét csapnék, hogy csak néznének, és inkább önként visszaadnák a cuccom. Semmiképp ne hagyd magad! Ne engedd nekik, hogy bármit megtegyenek veled. Szomorú olvasni, hogy van ilyen, és apukádra sem számíthatsz, én is azt tudom tanácsolni, hogy bírd ki valahogy 18 éves korodig, már csak 2 év, aztán utána már letudsz lépni albérletbe, vagy koliba, ha egyetemre mész, addig is dolgozz tovább szorgalmasan, hogy ezt megtehesd, és eltudd tartani majd magad, meg legyen tartalékod. A pénzedet is dugd el előlük egy olyan helyre ahol nem keresnék, de ahogy mások is írták a bankszámla még jobb lenne. Az ajtódat is zárd kulcsra ha nem vagy otthon. És kitartást neked!
2021. ápr. 8. 19:34
 44/69 anonim ***** válasza:
36%
Az őrjöngéssel csak óvatosan: könnyen pszichiátrián találhatja magát, és onnan kikeveredni azért nagyon nem piskóta.
2021. ápr. 8. 19:43
 45/69 anonim ***** válasza:
24%
Á, a durván skizofréneket is max 5-6 hétig tartják benn. Spórolnak a kórházak.
2021. ápr. 8. 19:48
 46/69 anonim ***** válasza:
100%

Megfontolnám egy baráti családhoz költözést (az eljárás neve: családba fogadás, és _nem_ azonos az örökbefogadással) és a nagykorúsítást. Nem kell hozzá házasságot kötni:), viszont mindenképpen kell a gyámhatóság jóváhagyása.

A rendőrséget is bevonnám, bár az ún. csaladtagjaid meg fognak hazudtolni, de ha bármilyen módon tudod bizonyítani, hogy gépet vettél (szlakivonat), akkor áshatják is elfelé magukat hatóság félrevezetése miatt.

2021. ápr. 8. 19:50
 47/69 anonim ***** válasza:
14%
Nem kockáztatnék sem covidot sem egy pszichiátriai diagnózist - meg alapból leszedálva lenni hetekre...!? - egymillió helyen hoz hátrányos helyzetbe egy ilyen előzmény, továbbá később bosszúból még gyámság alá is vetethetnek ami cinkes lenne, ha "valami történne" apukáddal és örökölnél utána.
2021. ápr. 8. 19:53
 48/69 anonim ***** válasza:
100%
Két összetört tányérért nem szedálnak.
2021. ápr. 8. 19:55
 49/69 anonim ***** válasza:
100%
És a pszichiáterek nem hlyék, látják, ki normális, ki nem.
2021. ápr. 8. 19:55
 50/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez a srác semmit sem fog az apja után örökölni, a banya kifosztja az apát az ingatlanából is, mire elhalálozik. Bár ki sem kell fosztania, mert feleségeként ha papa meghal, a nőé a haszonélvezet, az ő haláláig kirobbanthatatlan a lakásból, és joga van eldönteni, ki lakhat ott rajta kívül.
2021. ápr. 8. 19:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!