Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostohaanyám elkobozta a...

A mostohaanyám elkobozta a cuccaim egy részét, amiért sokat dolgoztam. Az apukám nem tesz semmit. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy látszólag normális család. Én és apukám, valamint a mostohabátyám az anyjával. Amikor összeköltöztünk, a mostohaanyámnak egyből szemet szúrt, hogy kicsit jobb cuccaim vannak, mint a mostohabátyámnak (én 16F, ő 17F). Gondolok itt arra, hogy ő egy nyolc éves laptopot nyüstöl, nekem pedig egy viszonylag újszerű és jó gépem van (i7-4790k, 16gb ram, gtx1070) valamint úgy szinte mindenem márkás. Ez részben családi segítség, de nagyobbrészt két átdolgozott nyár, illetve egy éve minden hétvégém feláldozása után jött létre. Lényeg a lényeg, amikor összeköltöztünk, lecsaptak rá, hogy "ebben a családban szokás, hogy mindent megosztunk egymással". Először csak annyi volt, hogyha nem voltak itthon használgatták, de egyszer konkrétan látom, hogy a monitorjaimnak és a gépemnek is lába kélt. Azt mondta, a bátyámnak kell, hogy játszhasson a barátaival. Ekkor küldtem el először az egész bagázst az anyjába, apukám elvileg nem is tudott róla. Azután jött egy veszekedés, amikor elmondtam, hogyha hasonló dolgok kellenek neki, akkor takarodjon el dolgozni, úgyis folyamatosan kérdezik a suliszövetkezetnél, hogy akarok-e hétköznap is dolgozgatni suli mellett a sparban.. Most az a helyzet, hogy nincs is meg a gépem, mert isten se tudja hova de eltették, illetve a bátyám szobája konkrétan kulcsra van zárva.. apukám meg valahogy jobban szereti őket mint engem, nem tesz semmit. Más élő rokonom nincs sajnos, 16 évesen meg sehová sem mehetek el, és mivel nincs hivatalosan a nevemen a gép, így nem tudok túl sok mindent csinálni. Ti mit tanácsolnátok? Gyűlölöm az új családomat! (mellesleg valahogy az ezresek is tűnögetnek el a tárcámból, azóta ahol csak tudok, kártyát használok)
2021. ápr. 8. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
85%

A lopás családon belül is lopás. Én is a gyámügynek szólnék első körben, megkérdezve, hogy mit kéne csinálj, mert otthon nem veszik figyelembe a felszólalásodat, és mindenképp hangsúlyozd, hogy a saját pénzeden vásárolt tárgyakat veszik el tőled.

Írták többen az ajtó betörését, én is simán betörném... De amúgy mivel beltéri ajtó, nem kell nagy tudás hozzá, hogy szétszedd a zárat, főleg, ha régebbi típus.

Sajnálom amúgy, hogy van ilyen, mint amit leírtál, nekem ez nagyon megdöbbentő. De neked kell tenni ellene, mert más nem fog sajnos kiállni érted.

2021. ápr. 8. 18:11
 22/69 anonim ***** válasza:
24%
De nyilván okosabb törni-zúzni, verekedni.
2021. ápr. 8. 18:12
 23/69 anonim ***** válasza:
100%
Hát dönthetsz. Hagyod magad, vagy bekeményítesz.
2021. ápr. 8. 18:13
 24/69 anonim ***** válasza:
59%

"ennyi idősen nincs magántulajdona"

Hol olvastál ilyet?

2021. ápr. 8. 18:13
 25/69 anonim ***** válasza:
93%
Egek ura... Állj a sarkadra, valószínűleg nehéz lesz, de nehogy megszokd hogy nyelni kell a békát! Soha ne nyelj le ilyesmit. Szerintem is a patália a megoldás, ha kell, akkor tedd pokollá a napjaikat, bárhogy, de szerezd vissza, nemcsak a pénzbeli érték miatt, hanem mert ne vegyenek már ennyire semmibe! Én ugyan lány vagyok, de ha az én mostohatesóm csinálna ilyet (van, hála égnek sokkal lightosabb a helyzet, plusz csak hétvégén találkozunk), felpofoznám. Igaz, hogy apámmal nagyon jó a kapcsolatom+a párjával is nagyon jól kijövök, de ha ennyire elviselhetetlenek lennének, mint a tieid, akkor elérném, hogy ne akarjanak az apámmal élni. Ha van blokkod, tényleg feljelentés! Bár ez talán ki is meríti már az előző pontot.
2021. ápr. 8. 18:14
 26/69 anonim ***** válasza:
69%
Azzal lehet szórakozni, aki nem tesz ellene.
2021. ápr. 8. 18:15
 27/69 anonim ***** válasza:
100%
Tört be az ajtót!
2021. ápr. 8. 18:22
 28/69 anonim ***** válasza:
100%
*Törd
2021. ápr. 8. 18:22
 29/69 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű, vedd el te is a cuccaikat. Aztán zárd kulcsra az ajtót, majd akkor kapják vissza, ha visszaadják a cuccaid. :)
2021. ápr. 8. 18:24
 30/69 anonim ***** válasza:
84%
Elképzelhető, hogy ha ellenszegülsz, állami gondoskodásba küldenek, mert apád nem véd meg, a ringyó meg a fia pedig ki akar túrni úgyis. Sajnos ettől a családtól nem várhatsz semmi jót. De semmiképp ne engedj nekik, mert akkor a nagykorúságod után, ha nem keresel annyit, és nem tudsz elköltözni, a fizetésedet mind el fogják szedni. Ha látják, hogy engeded, hogy bármit megtegyenek. És akkor cseléd leszel, a pénzedért tartanak.
2021. ápr. 8. 18:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!