Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostohaanyám elkobozta a...

A mostohaanyám elkobozta a cuccaim egy részét, amiért sokat dolgoztam. Az apukám nem tesz semmit. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy látszólag normális család. Én és apukám, valamint a mostohabátyám az anyjával. Amikor összeköltöztünk, a mostohaanyámnak egyből szemet szúrt, hogy kicsit jobb cuccaim vannak, mint a mostohabátyámnak (én 16F, ő 17F). Gondolok itt arra, hogy ő egy nyolc éves laptopot nyüstöl, nekem pedig egy viszonylag újszerű és jó gépem van (i7-4790k, 16gb ram, gtx1070) valamint úgy szinte mindenem márkás. Ez részben családi segítség, de nagyobbrészt két átdolgozott nyár, illetve egy éve minden hétvégém feláldozása után jött létre. Lényeg a lényeg, amikor összeköltöztünk, lecsaptak rá, hogy "ebben a családban szokás, hogy mindent megosztunk egymással". Először csak annyi volt, hogyha nem voltak itthon használgatták, de egyszer konkrétan látom, hogy a monitorjaimnak és a gépemnek is lába kélt. Azt mondta, a bátyámnak kell, hogy játszhasson a barátaival. Ekkor küldtem el először az egész bagázst az anyjába, apukám elvileg nem is tudott róla. Azután jött egy veszekedés, amikor elmondtam, hogyha hasonló dolgok kellenek neki, akkor takarodjon el dolgozni, úgyis folyamatosan kérdezik a suliszövetkezetnél, hogy akarok-e hétköznap is dolgozgatni suli mellett a sparban.. Most az a helyzet, hogy nincs is meg a gépem, mert isten se tudja hova de eltették, illetve a bátyám szobája konkrétan kulcsra van zárva.. apukám meg valahogy jobban szereti őket mint engem, nem tesz semmit. Más élő rokonom nincs sajnos, 16 évesen meg sehová sem mehetek el, és mivel nincs hivatalosan a nevemen a gép, így nem tudok túl sok mindent csinálni. Ti mit tanácsolnátok? Gyűlölöm az új családomat! (mellesleg valahogy az ezresek is tűnögetnek el a tárcámból, azóta ahol csak tudok, kártyát használok)
2021. ápr. 8. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
33%

Nem, két tányérért valóban nem.

De ha a mostohaanya kib.ssza a többi 20 tányért is, a mentősöknek meg a fiúra fogja, plusz sikítozik is és eljátssza, hogy bántják, szerinted ki fog a srác mellé allni, és ki húzza a rövidebbet?

Szakmabeliként írom...

Ne légy naiv. A jó csak a mesékben győz törvényszerűen. Ezerféle aljasságot láttam már, sajnos ilyen eszközök terén igen kreatívak a patológiás figurák :(

2021. ápr. 8. 20:00
 52/69 anonim ***** válasza:
100%

Mit tehetsz? Tedd szóvá, legyél töki gyerek, ha tényleg az ő szobájában van a pc, akkor törd fel, gondolom nem biztonsági ajtó szolgál szobaajtóként (XD), és te is vedd el az ő cuccait, kezdve mondjuk a telefonjával. Láss csodát, másnapra mindent visszaadnak, telefon nélkül úgysem tud meglenni....

Mellesleg te dolgoztál meg érte, te vetted meg a te pénzedből. Azt megérteném, hogy ha ők adták volna a pénzt, és visszakérik, de akkor sem lenne teljesen igazságos.

Valami hókuszpókot ki kell találni, hogyan leckéztesd meg őket.

2021. ápr. 8. 20:11
 53/69 anonim ***** válasza:
100%

Eszembe jutott még egy kreatív, én nem túl offenzív ötlet is.

Megpóbálhatsz hasonló módon rekvirálni közös használatú dolgokat.

Mondjuk elrakhatnád az összes levesestányért meg villát valami biztos helyre, ahol meglesz, de ők nem férnek hozzá. Esetleg megkérheted egy barátod, hogy vigyázzon rájuk, vagy eldughatod a kertben, ha van.

És akkor közölheted, hogy a hiányzó cuccokat lefoglaltad az elvett dolgaidért cserébe zálogba. Akkor kapják vissza, ha sértetlenül visszaszolgáltatják a dolgaidat.

Persze mindezek előtt érdemes adni nekik egy utolsó lehetőséget, és higgadt hangnemben még egyszer utoljára megkérni őket, hogy adják vissza. Ha nem használ, akkor a beszélgetés végén közölheted, hogy akkor viszont balhé lesz.

Ezek után már egy szavuk nem lehet, mert te mindent megtettél az ügy békés rendezésének érdekében.

2021. ápr. 8. 20:31
 54/69 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mikor egyszer senki sincs otthon, vidd el a tévéjüket a nappaliból. Ő legyen a túsz. Hogy vagy visszaadnak mindent, vagy vehetnek új tévét.
2021. ápr. 8. 20:44
 55/69 anonim ***** válasza:
52%
sracok, szerintem kamu.. 54 valasz van, de o meg egyszer se valaszolt senkinek, vagy fuzott hozza barmit is..
2021. ápr. 8. 20:50
 56/69 anonim ***** válasza:
81%
Mert még friss a kérdés... Akárhogy is én megperobalkoznék a gyámhatóságnál. Biztos hogy jobb tanácsokat tudnak adni mint amiket itt kapsz.
2021. ápr. 8. 20:55
 57/69 anonim ***** válasza:
61%
#55: éppen ezt akartam írni. Bár lehet hogy most megjelenik s elkezd győzködi minket egy sort hogy ez nem is kamu.Pedig dehogynem...
2021. ápr. 8. 20:57
 58/69 anonim ***** válasza:
65%
56: fszom a friss, nem a kerdes. 4 oraja irta ki🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️
2021. ápr. 8. 21:00
 59/69 anonim ***** válasza:
45%
51-esnek igaza van, hiába értékelik le sokan. Olyanok adnak tanácsokat, akik soha nem voltak ilyen szituban. Ha az ő eszközeiket, törés-zúzás, lopás, hazugság, aljasság választod, akkor elbuksz. Mert ebben ők a jobbak. Neked más útat kell bejárnod.
2021. ápr. 9. 09:42
 60/69 anonim ***** válasza:
50%
Ők = azaz, akik elopták a számítógéped.
2021. ápr. 9. 09:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!