A mostohaanyám elkobozta a cuccaim egy részét, amiért sokat dolgoztam. Az apukám nem tesz semmit. Mit tehetek?
Nem, két tányérért valóban nem.
De ha a mostohaanya kib.ssza a többi 20 tányért is, a mentősöknek meg a fiúra fogja, plusz sikítozik is és eljátssza, hogy bántják, szerinted ki fog a srác mellé allni, és ki húzza a rövidebbet?
Szakmabeliként írom...
Ne légy naiv. A jó csak a mesékben győz törvényszerűen. Ezerféle aljasságot láttam már, sajnos ilyen eszközök terén igen kreatívak a patológiás figurák :(
Mit tehetsz? Tedd szóvá, legyél töki gyerek, ha tényleg az ő szobájában van a pc, akkor törd fel, gondolom nem biztonsági ajtó szolgál szobaajtóként (XD), és te is vedd el az ő cuccait, kezdve mondjuk a telefonjával. Láss csodát, másnapra mindent visszaadnak, telefon nélkül úgysem tud meglenni....
Mellesleg te dolgoztál meg érte, te vetted meg a te pénzedből. Azt megérteném, hogy ha ők adták volna a pénzt, és visszakérik, de akkor sem lenne teljesen igazságos.
Valami hókuszpókot ki kell találni, hogyan leckéztesd meg őket.
Eszembe jutott még egy kreatív, én nem túl offenzív ötlet is.
Megpóbálhatsz hasonló módon rekvirálni közös használatú dolgokat.
Mondjuk elrakhatnád az összes levesestányért meg villát valami biztos helyre, ahol meglesz, de ők nem férnek hozzá. Esetleg megkérheted egy barátod, hogy vigyázzon rájuk, vagy eldughatod a kertben, ha van.
És akkor közölheted, hogy a hiányzó cuccokat lefoglaltad az elvett dolgaidért cserébe zálogba. Akkor kapják vissza, ha sértetlenül visszaszolgáltatják a dolgaidat.
Persze mindezek előtt érdemes adni nekik egy utolsó lehetőséget, és higgadt hangnemben még egyszer utoljára megkérni őket, hogy adják vissza. Ha nem használ, akkor a beszélgetés végén közölheted, hogy akkor viszont balhé lesz.
Ezek után már egy szavuk nem lehet, mert te mindent megtettél az ügy békés rendezésének érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!