Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A mostohaanyám elkobozta a...

A mostohaanyám elkobozta a cuccaim egy részét, amiért sokat dolgoztam. Az apukám nem tesz semmit. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Adott egy látszólag normális család. Én és apukám, valamint a mostohabátyám az anyjával. Amikor összeköltöztünk, a mostohaanyámnak egyből szemet szúrt, hogy kicsit jobb cuccaim vannak, mint a mostohabátyámnak (én 16F, ő 17F). Gondolok itt arra, hogy ő egy nyolc éves laptopot nyüstöl, nekem pedig egy viszonylag újszerű és jó gépem van (i7-4790k, 16gb ram, gtx1070) valamint úgy szinte mindenem márkás. Ez részben családi segítség, de nagyobbrészt két átdolgozott nyár, illetve egy éve minden hétvégém feláldozása után jött létre. Lényeg a lényeg, amikor összeköltöztünk, lecsaptak rá, hogy "ebben a családban szokás, hogy mindent megosztunk egymással". Először csak annyi volt, hogyha nem voltak itthon használgatták, de egyszer konkrétan látom, hogy a monitorjaimnak és a gépemnek is lába kélt. Azt mondta, a bátyámnak kell, hogy játszhasson a barátaival. Ekkor küldtem el először az egész bagázst az anyjába, apukám elvileg nem is tudott róla. Azután jött egy veszekedés, amikor elmondtam, hogyha hasonló dolgok kellenek neki, akkor takarodjon el dolgozni, úgyis folyamatosan kérdezik a suliszövetkezetnél, hogy akarok-e hétköznap is dolgozgatni suli mellett a sparban.. Most az a helyzet, hogy nincs is meg a gépem, mert isten se tudja hova de eltették, illetve a bátyám szobája konkrétan kulcsra van zárva.. apukám meg valahogy jobban szereti őket mint engem, nem tesz semmit. Más élő rokonom nincs sajnos, 16 évesen meg sehová sem mehetek el, és mivel nincs hivatalosan a nevemen a gép, így nem tudok túl sok mindent csinálni. Ti mit tanácsolnátok? Gyűlölöm az új családomat! (mellesleg valahogy az ezresek is tűnögetnek el a tárcámból, azóta ahol csak tudok, kártyát használok)
2021. ápr. 8. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
100%
aztán ők még fizetettik ki az ajtót vele, ha nem találja
2021. ápr. 8. 17:41
 12/69 anonim ***** válasza:
100%
rugd be az ajtot a picsaba es keresd meg.
2021. ápr. 8. 17:43
 13/69 anonim ***** válasza:
95%

Törd be az ajtót, vagy haverral(aki tud szerelni) szedesd ki az ajtót a keretből amikor nincs otthon a család és egyből tegyél zárat a tiédre. Aztán apukát küld el a fenébe, hogy ha annyira a gyereke a másik is akkor vegyen neki gépet...

Amint lehet menj koleszba és minden számodra fontos dolgot vigyél magaddal, mert amíg koleszban vagy a cuccaidnak lába fog kelni :(

2021. ápr. 8. 18:00
 14/69 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem veszed fel a kesztyűt, és nem csinálsz iszonyatos botrányt, de olyat, hogy a hideg kilelje őket, nem sírósat, hanem fenyegetős-üvöltözőst, akkor mindenben le fognak nyomni. Ha nem mutatsz erőt, csicskát csinálnak belőled.
2021. ápr. 8. 18:01
 15/69 anonim ***** válasza:
100%
Lopásért tényleg fel lehetne jelenteni őt.
2021. ápr. 8. 18:01
 16/69 anonim ***** válasza:
90%

Kimész a konyhába. Fogod a procelántálat, a legnagyobbat, és odakúrod. "Hopp, leesett." Mikorra lesz meg a számítógépem? ha nem hat, fogod a következőd, leejted. "Hopp, leesett."

És ha megütnek, durván üss vissza. Mostantól csak te véded meg saját magadat.

2021. ápr. 8. 18:03
 17/69 anonim ***** válasza:
17%

Hatalmas ötlet önbíráskodásra tanítani egy tinit, gratula:

1.) Beszélsz apáddal, egy nyugodt pillananatban, szerezze vissza a számítógépet és beszéljen az új családtagjaiddal, ő hozott ilyen helyzetbe neki kell ezt megoldania

2.) Elengeded a témát (sajnos a számítógépet is) és az első adandó alkalommal lelépsz otthonról

3.) Rendőrség és valószínűleg az első adandó alkalommal lelépsz otthonról

2021. ápr. 8. 18:08
 18/69 anonim ***** válasza:
86%
16 éveset szökésre biztatsz, gratulálok.
2021. ápr. 8. 18:09
 19/69 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém családom sem semmi, de ha ilyen családom lenne, mint neked, már régen elköltöztem volna a Holdra. Amúgy nem vagyok egy agresszív típus, de ebben az esetben elküldenék mindenkit a mocskos krva* anyjába. Szerintem te is legyél agresszív, mert igaz, hogy agresszió agressziót szül, de ebben az esetben a részükről már rég megszületett. Elismerem, nem lesz jó így élned, de 2 évet bírj ki, közben pedig keress egy pszichológust, aki segít ezt elviselni. Ne hagyd magad, zárd el a cuccod!!
2021. ápr. 8. 18:10
 20/69 anonim ***** válasza:
74%
Rendőrség kiröhögné, ennyi idősen nincs magántulajdona, eltartott, megfegyelmezhetik otthon a dolgai elvételével, nem védi a törvény ilyen ellen. Csak akkor mennek ki családi verekedéshez is, ha csont törik, vér folyik.
2021. ápr. 8. 18:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!