Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, ha a szuleim...

Mit tudok tenni, ha a szuleim nem kepesek jol banni a penzzel?

Figyelt kérdés

Nem lakok mar a szuleimmel jopar eve, viszont meg mindig ugyanolyan rosszul kezelik a penzuket, mint regen.

Az a fajta hozzaallasuk van a penzhez, hogy akarmennyi folyik is be, annak el kell fogynia a honap vegere. Ezt az elj a manak rossz szemleletet kiegeszitik kolcsonokkel, ami pl. hitelkartya, aminek kamata az egekben van, illetve pl. ismerosoktol kertek kolcson nyaralasra 3 eve. Hozzatennem nincs mar hitel se a hazukon, se az auton, es nem is keresnek rosszul. Viszont semmi megtakaritasuk nincs es ezzel a hozzaallasukkal nem is lesz.

Termeszetesen ebbol leginkabb akkor van gond, ha hirtelen kiadas kell. Igy segitettem mar ki oket gazsuto es mosogep vasarlassal is. Szerencsere sikerult ugy epitenem a karrierem, hogy tudom oket tamogatni anyagilag 50-50 ezerrel havonta, azonban igy is elszolta magat telefonon edesanyam, hogy milyen jo nekem, hogy honap vegen nem kell szamolgatnom mennyi penzem van. (Persze en addig sem nyujtozkodok, amig a takarom er, de ez egy teljesen masik tortenet.)

Valahogy engem ez a hozzaallas nagyon bosszant es szeretnem megtudni, hogy tudok-e valahogy segiteni nekik, vagy ha nem, akkor hogyan tudnam elfogadni?

2021. ápr. 1. 07:09
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
99%
Bocsánat én semmilyen szinten nem támogatom ezt a mentalitást. Nem a te dolgod, hogy pénzt adj nekik. Speciális esetben normális körülmények között azt mondom oké, de így ehhez hozzászoknak, így sajnos én ezzel nem értek egyet.
2021. ápr. 1. 07:38
 2/32 anonim ***** válasza:
92%

1. Az ö pénzük, az ö problémájuk. Neked nem kellene egyáltalán foglalkozni a témával.

2. A helyedben nem támogatnám öket semmiféle fix összeggel, max. ha valami fontos nagyobb dolog kell, akkor egy-egy kivételes alkalommal.

2021. ápr. 1. 07:47
 3/32 A kérdező kommentje:
Nem feladatom penzt adni, viszont ok is segitettek nekem amig egyetemre jartam, en pedig szeretnem visszaadni nekik.
2021. ápr. 1. 07:48
 4/32 A kérdező kommentje:

"Az ö pénzük, az ö problémájuk. Neked nem kellene egyáltalán foglalkozni a témával."

Persze, viszont azzal a tennyel nehezen tudok kezdeni barmit, hogy bosszant mindig, amikor latom a hozzaallasuk.

2021. ápr. 1. 07:49
 5/32 anonim ***** válasza:
97%
Amikor ilyeneket mond anyukád, mondhatnád neki, hogy tudsz javasolni hasznos olvasnivalót a témában, pl. [link]
2021. ápr. 1. 07:56
 6/32 A kérdező kommentje:
Koszonom, kiprobalom. :)
2021. ápr. 1. 08:02
 7/32 anonim ***** válasza:
96%
Te írtad ki tegnapelőtt ugyanezt??? Az a kérdező is pont 50ezerrel támogatja a szüleit...
2021. ápr. 1. 08:15
 8/32 anonim ***** válasza:
81%

#3: elég fura gondolat ez, hogy kiemelendő "támogatásnak" ítéled azt, hogy az egyetem alatt eltartottak...

Nem csak megszülni kell egy gyereket, hanem felnevelni, eltartani amíg be nem fejezi a tanulmányait.

Legalábbis számomra ez így természetes (3 diplomás gyerekem van).

Tehát ez ne legyen neked "adósság", hogy az egyetem alatt eltartottak.

2021. ápr. 1. 08:17
 9/32 A kérdező kommentje:
Nem. El tudod küldeni azt a kérdés kérlek?
2021. ápr. 1. 08:17
 10/32 A kérdező kommentje:

Ezzel én is egyetértek olyan szempontból, hogy a gyerekemet szeretném majd támogatni teljesen, és semmiféleképpen nem fogadnék el tőle később támogatást.

Viszont tudom mennyire nehéz volt ez nekik akkor, és nem szeretném, hogy ez meghálálatlanul maradjon. Nélkülük valószínűleg nem lennék most ott ahol.

2021. ápr. 1. 08:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!