Már illő lenne meghívnom magamhoz a fiam barátnőjét?
Nézd, kérdező, én nem fogok álszenteskedni, mint a legtöbb válaszoló itt, csak elmondom az őszinte véleményem.
A legtöbb emberhez hasonlóan én is azt képzelem el, hogy a gyerekeknek majd "ideális" élete lesz, jó munkával és szép családdal, gyerekekkel, unokákat is szeretnék majd, szóval nem, baromira nem örülnék, ha az egy szem fiam egy nála 12 évvel idősebb nővel jönne haza. Biztos ideges lennék, valószínűleg megpróbálnám felvázolni neki, mivel jár ez, lehet, hogy veszekednék is, haragudnék, nem tudom, nem akarom azt hazudni, hogy nem zavarna.
Ugyanakkor azt gondolom, és erre már most készülök - pedig hol van még, hogy a gyerekeknek egyáltalán párja legyen -, hogy amit én elképzelek, meg amit ők akarnak, az két külön dolog, amit el kell fogadnom. Mert mit tud az ember csinálni? Semmit? Annak sem örülnék, ha meleg lenne az egyszem fiam, de ha hisztizek, akkor is az lesz, ez az igazság.
Szóval én megértem azt, hogy szomorú vagy, csalódtam, nem örültél, komolyan megértem. De neked meg azt kell megértened, hogy ezzel nem leszek hatással a fiadra, az ő tervei/vágyai ettől nem fognak megvátozni, csak annyit érsz el, hogy eltávolodtok egymástól, elveszíted őt. Az jó lenne?
Szóval igen, az első szomorúság után erőt vennék magamon és elhívnám néha a fiam párját akkor is, ha nem örülök a kapcsolatuknak. Mert ha ez van, meg az, hogy ne legyek a gyerekem életének része, inkább az elsőt választom.
Lehet véleményed. Nem akarsz beleszólni. Ja, csak az a beleszólás egyik fajtája (van azért súlyosabb, azt legalább nem tetted meg), hogy megmondod a fiadnak, hogy nem akarod megismerni a barátnőjét.
12 évvel idősebb, nagy dolog...
Szóval ja, eléggé illene nyitnod felé. Ha nem akarsz, nem kell, de akkor a fiad se fog feléd, a barátnője meg még kevésbé.
Nem tudni, hány évesek a fiatalok.
Én párom se mehetett hozzánk, mert a szülők nem szerették. Kortól függetlenül. Köztünk nincs egy év sem.
40es, a kérdezőre mondom, hogy "ilyen nő".
A kérdésből, és a többiből kiderült, hogy korlátolt, ostoba. Így, ha én lennék a fia párja, nem akarnék menni.
A fiam 28 éves, a nő meg mindjárt 41 lesz. Majdnem 13 az a 12 év.
44-es válaszolónak pedig, nem azért vetődött fel bennem, hogy meghívom mert annyira szeretném hogy eljöjjön. Csak hogy ne érje szó a ház elejét, amiért ők már sokszor megvendégelték a fiamat, én meg még egy kávére sem hívtam el. Ennyi az egész. Ha nem jön el, én akkor is megtettem a formalitást, ő lesz a bunkó amiért visszautasította. Szóval nekem tesz egy szívességet ha nem jön el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!