Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önálló életet élők! Ti adtok...

Önálló életet élők! Ti adtok havonta pénzt a szüleiteknek?

Figyelt kérdés

Két éve házas vagyok albérletben élünk a párommal, próbálunk az albin felül havi szinten félrerakni lakás önerőre. A szüleim nem spóroltak soha semennyit, most a covid alatt nincsenek túl jól anyagilag és azt várják, hogy több száz ezret adjunk kölcsön. Hozzátenném, hogy egy 90 milliót érő 4 szintes kertesházban laknak ketten, amit nem tudnak fenntartani, ee eladni nem akarják.

Korábban kölcsön kéregetésre is volt már precedens, mikor egyetemre mentem, volt spórolt illetve nagyszülőktől kapott pénzem, ami az egyetemi lakhatásomra volt gyűjtve (700 ezer forint), de azt is elszedték és 8 év alatt vissza se kaptam még a negyedét se.

Szemét vagyok, hogy nem támogatom a szüleimet és a saját életemet akarom építeni? Nálatok is vannak hasonló elvárások? Hogyan kezelitek?

2021. márc. 23. 22:00
1 2 3 4 5 6
 51/58 Savlekotő ***** válasza:
100%
Időbe állj ki magadért zárd a pénzöntödét,mert a férjed fog lelépni,keress szakembert,mi lesz ha gyereketek lesz az ő kárára is a zsarolókat fogod pénzelni.. ?
2021. márc. 24. 12:49
 52/58 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van az előttem szóloknak. RÁadásul gondolj már bele: 250 ezer?! Mire? Sok embernek a fizetése nincs ennyi, mégis megoldja, hogy éljen! Számlákra, ok, de ha nincs miből, akkor le kell redukálni az igényeket, lemondani a nem létszükségletet, kihúzni a nagy fagyasztót, nem fűteni az egész 4 szintes hodályt, hanem felöltözni, egy szobába költözni, kisebb netcsomagra váltani, ha nem online munkára kell, hanem facebookozni stb. lehet felásni a kertet, megtermelni, amit lehet, kihasználni a lehetőségeket. Mindezek megvannak?! Egyszerűen nem értem, miért veszed egyáltalán fontolóra! Neked talán ingyen adnak havi 250 ezret valahol?
2021. márc. 24. 12:58
 53/58 anonim ***** válasza:
100%

Mi??? 90 millával a seggük alatt utcára kerülnek??? Te hallod amiket mondasz kérdező??

bezzeg ők felneveltek és hasonlók... - nem kérted, azt se hogy megszüless. Én hasonló terrorizélésra mindig megkérdeztem apémat, hogy :remélem azért amikor lusta volt gumit huzni és megcsinált, volt egy jó estéje, remélem jólesett? Neki legalább, ha már engem ezzel ba.ztat... Ha meg már megtette,akkor törvényes kötelessége, hogy felneveljen.

2021. márc. 24. 13:19
 54/58 kovpet ***** válasza:
100%

"Minden ilyennél azt hallgatom"

Ne hallgasd. Komolyan ne, senkinek nem használ, neked meg árt.

"hogy miattam kerülnek az utcára"

Ja, persze, az összes hajléktalannak van egy böszme nagy háza, csak hát inkább szeretnek kint aludni...

"hálátlan gyerek vagyok"

Miért kellene hálásnak lenned amúgy? Nem te kérted, hogy élhess, ők vállaltak gyereket.

"bezzeh ez meg az segít az anyjának"

Havi 250 ezerrel?

"bezzeg a kutyára van pénz"

Havi 250 ezer?

"bezzeg nyaralni mentek (ami szintén cafeteria és másra nem is tudnánk elkölteni)"

Ezt mondd meg akkor nekik: "ami szintén cafeteria és másra nem is tudnánk elkölteni"

"bezzeg ők felneveltek"

Igen, ahogy azt ők bevállalták. Egy ilyen döntés után ez a minimum. Vagy hálásnak kellene lenned, hogy nem hagytak az utcán vagy adtak be intézetbe?

2021. márc. 24. 14:38
 55/58 anonim ***** válasza:
100%

Alapból azt se kéne tudni a szüleiteknek, hogy mennyit kerestek!

Semmi közük hozzá!

Én soha nem kérdeztem meg a gyerekeimtől, hogy mennyi a fizetésük.... Nem hogy beleszóljak, hogy mire mennyit költenek...

Saját pénzük, saját munkájuk által teremtik elő. Arra költik, amire jónak látják.

2021. márc. 24. 14:48
 56/58 anonim ***** válasza:
62%

Havi szinten több 100 ezerrel miért támogatnám őket? Nonszensz.

Azzal támogatom őket, hogy "kölcsönadom" a pénzemet.

Legutóbb milliós összeget vittem haza amit a bortékos fizetésemből gyűjtöttem. El úgysem költöm hirtelenjében, ők meg úgyis visszaadják pár havonta utalással. Közben meg használják is ami nekem tök mindegy, mert úgyis csak állna párnába varrva.

2021. márc. 24. 19:58
 57/58 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sincs ilyen hála az égnek, de nem te vagy a szemét. Én a helyedben nem adnék nekik, megmondanám nekik, hogy gyűjtötök, ők jobban állnak anyagilag, mint ti, nekik kellene emiatt titeket támogatni. És azt is leírnám, hogy az örökölt pénzemet is elvették, hogy majd "visszaadják", de ez nem történt meg. Ha ezek után sem hagyják a témát annyiban, vagy közölném velük, hogy jó, el lehet kezdeni törleszteni az elvett pénzt, vagy pedig szimplán egy jó hosszú ideig nem állnék velük szóba. De ez csak én vagyok, és nem tudom, hogy milyen a kapcsolatod a szüleiddel.
2021. márc. 24. 21:01
 58/58 mheni01 válasza:
100%
Én 39 éves vagyok...támogatom anyukámat..mert megtehetem...elég lenne a nyugdíja ,de ahhoz ,hogy minőségi ételeket fogyasszon..ahhoz nem ...Sokat nélkülözött,hogy engem felneveljen,tanítasson...
2021. márc. 27. 20:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!