Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önálló életet élők! Ti adtok...

Önálló életet élők! Ti adtok havonta pénzt a szüleiteknek?

Figyelt kérdés

Két éve házas vagyok albérletben élünk a párommal, próbálunk az albin felül havi szinten félrerakni lakás önerőre. A szüleim nem spóroltak soha semennyit, most a covid alatt nincsenek túl jól anyagilag és azt várják, hogy több száz ezret adjunk kölcsön. Hozzátenném, hogy egy 90 milliót érő 4 szintes kertesházban laknak ketten, amit nem tudnak fenntartani, ee eladni nem akarják.

Korábban kölcsön kéregetésre is volt már precedens, mikor egyetemre mentem, volt spórolt illetve nagyszülőktől kapott pénzem, ami az egyetemi lakhatásomra volt gyűjtve (700 ezer forint), de azt is elszedték és 8 év alatt vissza se kaptam még a negyedét se.

Szemét vagyok, hogy nem támogatom a szüleimet és a saját életemet akarom építeni? Nálatok is vannak hasonló elvárások? Hogyan kezelitek?

2021. márc. 23. 22:00
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem te is tudod, hogy nem feladatod támogatni őket ebben a helyzetben, tehát nem értem a kérdést.

Megmondod, hogy nincs pénzetek, mert megy lakástartalékba és kész. Nem tudsz adni.

Kérdezd meg, miért nem adják el a házat, ha nem bírják fenntartani.

2021. márc. 23. 22:22
 12/58 A kérdező kommentje:
Férjem szerint pedig hülye vagyok, hogy ezen stresszelek és ő meg teljesen berágott a szüleimre. Az ő elve az, ha valaki tényleg szar helyzetbe kerül, akkor eladja az ingatlant, addig pedig vesz fel kölcsönt, amíg a házat nem sikerül eladni.
2021. márc. 23. 22:23
 13/58 anonim ***** válasza:
97%
Miért nem kérdezed meg, hogy, szerintük nektek miből lesz otthonotok?
2021. márc. 23. 22:25
 14/58 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy adnék nekik, 1 forintot se, nemhogy egy havi fizetést. Adják el a házat, vagy esetleg adjanak ki egy szobát/szintet. Ha nem, akkor keressenek másik balekot.
2021. márc. 23. 22:26
 15/58 A kérdező kommentje:
Papám meghalt fél éve, a nagymamámnak nem volt pénze a temetésre. Apámék nem adtak neki, mert nincs pénzük és apám amúgy sem szereti nagyanyámat. Hogy ne kelljen a mamának kölcsönt felvenni, emiatt unokaként fizettem a teljes temetést, amit később a mamám visszafizetett nekem. Azóta apám folyton azzal jön, hogy bezzeg a nagyanyádnak tudtál adni...
2021. márc. 23. 22:26
 16/58 anonim ***** válasza:
96%
Ha szar helyzetben lennének, kajával támogatnám. Nagyobb adagot főznék amiből jutna nekik is, vagy befizetném őket valami menzára. Ez a maximum.
2021. márc. 23. 22:28
 17/58 Savlekotő ***** válasza:
100%

Miért nem kérdezed meg, hogy, szerintük nektek miből lesz otthonotok?

Szerinted ilyen szülőt érdekli a gyereke otthona élete? Max az érdekli hogy h az utalás megtörténjen a fejős tehéntől,de a kórházba képes lapot se küldene a gyerekének,saját tapasztalat..

18/58 anonim ***** válasza:
97%
Ja, és nem vagyok annak híve, hogy elvárjuk a szülőtől, hogy lakást toljon alánk, de a te szüleid egy ilyen értékű ingatlan árából bőven adhatnának akár csak önerőre. (14-es voltam)
 19/58 anonim ***** válasza:
94%

én sose értettwm, minek kell a gyerekeknek eltartani a szülőt... én is külön élek, mégse várják anyámék, hogy na akkor most fizess nekünk... szerintem kicseszett megalázó lenne ha egy nap a saját kölykömnél kellene koldulnom.

férjedre szavazok, nem kell a hisztigépek alá adni a lovat, mondtad hogy van sok pénzzé tehető ingatlanuk, négy emeletre a kutyának nincs szüksége, eladják, vesznek egy kicsit, a fennmaradó összegből meg kijönnek amíg el nem mennek dolgozni megint. nem értem mit problémázol rajta.

2021. márc. 23. 22:29
 20/58 A kérdező kommentje:

Vásároltunk már be nekik, mikor két hét múlva mentünk, ott rohadt meg minden a hűtőben, amit vettünk. És nem a legolcsóbb élelmiszeripari hulladékokat vittük...

2021. márc. 23. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!