Önálló életet élők! Ti adtok havonta pénzt a szüleiteknek?
Két éve házas vagyok albérletben élünk a párommal, próbálunk az albin felül havi szinten félrerakni lakás önerőre. A szüleim nem spóroltak soha semennyit, most a covid alatt nincsenek túl jól anyagilag és azt várják, hogy több száz ezret adjunk kölcsön. Hozzátenném, hogy egy 90 milliót érő 4 szintes kertesházban laknak ketten, amit nem tudnak fenntartani, ee eladni nem akarják.
Korábban kölcsön kéregetésre is volt már precedens, mikor egyetemre mentem, volt spórolt illetve nagyszülőktől kapott pénzem, ami az egyetemi lakhatásomra volt gyűjtve (700 ezer forint), de azt is elszedték és 8 év alatt vissza se kaptam még a negyedét se.
Szemét vagyok, hogy nem támogatom a szüleimet és a saját életemet akarom építeni? Nálatok is vannak hasonló elvárások? Hogyan kezelitek?
Nálunk a számlák, az albi kifizetés és mellette havi szintű lakástakarék lekötés után marad 100 ezer forint megélhetésre.
Három éven belül pedig szeretnénk lakást venni, de így, hogy mindig szét kell osztogatni a megtakarításainkat nem jutunk egyről a kettőre.
Sajnos komoly kérdés.
Apukám a covid miatt fél éve nem tud dolgozni, és most tőlünk várják a megoldást. Mi mondtuk nekik, hogy segítünk a házeladásban, mert hosszabb távon mi sem bírnánk azt, hogy anyagilag támogassuk őket havi több százezer forinttal, úgy, hogy saját családot és gyerekeket is szeretnénk, így egyszerűbb, ha eladnák a házat, vennének egy kisebbet és a maradék összeget félretennék életük végéig. De erről hallani sem akarnak, és jelenleg én meg a férjem vagyunk a hálátlan szemetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!