Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önálló életet élők! Ti adtok...

Önálló életet élők! Ti adtok havonta pénzt a szüleiteknek?

Figyelt kérdés

Két éve házas vagyok albérletben élünk a párommal, próbálunk az albin felül havi szinten félrerakni lakás önerőre. A szüleim nem spóroltak soha semennyit, most a covid alatt nincsenek túl jól anyagilag és azt várják, hogy több száz ezret adjunk kölcsön. Hozzátenném, hogy egy 90 milliót érő 4 szintes kertesházban laknak ketten, amit nem tudnak fenntartani, ee eladni nem akarják.

Korábban kölcsön kéregetésre is volt már precedens, mikor egyetemre mentem, volt spórolt illetve nagyszülőktől kapott pénzem, ami az egyetemi lakhatásomra volt gyűjtve (700 ezer forint), de azt is elszedték és 8 év alatt vissza se kaptam még a negyedét se.

Szemét vagyok, hogy nem támogatom a szüleimet és a saját életemet akarom építeni? Nálatok is vannak hasonló elvárások? Hogyan kezelitek?

2021. márc. 23. 22:00
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
31%
Nálunk is vannak elvárások, hogy támogassam a szüleimet anyagilag akkor is, ha már nem lakok velük együtt és a saját életemet élem. De van sok pénzem, így nincsen hű de nagy probléma nálunk belőle.
2021. márc. 23. 22:09
 2/58 A kérdező kommentje:

Nálunk a számlák, az albi kifizetés és mellette havi szintű lakástakarék lekötés után marad 100 ezer forint megélhetésre.

Három éven belül pedig szeretnénk lakást venni, de így, hogy mindig szét kell osztogatni a megtakarításainkat nem jutunk egyről a kettőre.

2021. márc. 23. 22:15
 3/58 A kérdező kommentje:
Szüleim pedig minimum havi szinten 250 ezer forint utalást várnak el.
 4/58 anonim ***** válasza:
99%
Nem. Nyilván ha nélkülözne az anyám, akkor támogatnám. De jelenleg ő jobb anyagi helyzetben van, mint én.
 5/58 anonim ***** válasza:
99%
Ez remélem nem komoly kérdés. Mármint biztos vagyok benne hogy nem az, de nyilván nem költenék havi 250 ezret a szüleimre, hát viccnek is rossz.
2021. márc. 23. 22:17
 6/58 anonim ***** válasza:
95%
Az ilyeneknek nem szabad adni. Nem szorulnak rá, csak szeretnek lenyúlni, mert az úgy jobb nekik, mint hogy lejjebb adjanak az életvitelükből.
2021. márc. 23. 22:18
 7/58 Savlekotő ***** válasza:
93%
Ti nagy balekok vagytok kvázi fizetitek az albérletet rezsit kaját magatokra és fizettek a szüleidhez több százezret akik még az örökölt pénzed is elszedték magukat nem tudják fent tartani? Ahol nem lakom nem fogyasztok és meg loptak oda egy forintot nem adok.. Nem vagy szemét,pénz csap elzár nyugi ezek keresni se fognak ha nem lesz pénz amit elszedjenek.. :(
2021. márc. 23. 22:19
 8/58 A kérdező kommentje:

Sajnos komoly kérdés.

Apukám a covid miatt fél éve nem tud dolgozni, és most tőlünk várják a megoldást. Mi mondtuk nekik, hogy segítünk a házeladásban, mert hosszabb távon mi sem bírnánk azt, hogy anyagilag támogassuk őket havi több százezer forinttal, úgy, hogy saját családot és gyerekeket is szeretnénk, így egyszerűbb, ha eladnák a házat, vennének egy kisebbet és a maradék összeget félretennék életük végéig. De erről hallani sem akarnak, és jelenleg én meg a férjem vagyunk a hálátlan szemetek.

2021. márc. 23. 22:20
 9/58 A kérdező kommentje:
Én meg nagy hülye vagyok, mert emiatt a lelki terror miatt napok óta nem bírok aludni, és elkezdtem azon gondolkozni, hogy tényleg milyen szemét vagyok, hogy a saját szüleimnek nem tudok segíteni. Már azt néztem, hogy a heti 40 órás munkám mellett milyen hétvégi munkákat tudnék vállalni, amiből a befolyó összeget nekik tudnám adni...
2021. márc. 23. 22:22
 10/58 anonim ***** válasza:
99%
Nem, pont ellenkezőleg, ha szeretnék segíteni se hagyják. Amikor rosszul álltak se fogadtak el soha pénzt, úgy kellett pl. sutyiban bevásárolnom stb. mert azt sem nézték jó szemmel, mondván, hogy magamra költsem.
2021. márc. 23. 22:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!