Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Önálló életet élők! Ti adtok...

Önálló életet élők! Ti adtok havonta pénzt a szüleiteknek?

Figyelt kérdés

Két éve házas vagyok albérletben élünk a párommal, próbálunk az albin felül havi szinten félrerakni lakás önerőre. A szüleim nem spóroltak soha semennyit, most a covid alatt nincsenek túl jól anyagilag és azt várják, hogy több száz ezret adjunk kölcsön. Hozzátenném, hogy egy 90 milliót érő 4 szintes kertesházban laknak ketten, amit nem tudnak fenntartani, ee eladni nem akarják.

Korábban kölcsön kéregetésre is volt már precedens, mikor egyetemre mentem, volt spórolt illetve nagyszülőktől kapott pénzem, ami az egyetemi lakhatásomra volt gyűjtve (700 ezer forint), de azt is elszedték és 8 év alatt vissza se kaptam még a negyedét se.

Szemét vagyok, hogy nem támogatom a szüleimet és a saját életemet akarom építeni? Nálatok is vannak hasonló elvárások? Hogyan kezelitek?

2021. márc. 23. 22:00
1 2 3 4 5 6
 21/58 Savlekotő ***** válasza:
100%

Kapcsolat megszakít,öreg csókaként mondom,fel fogsz lélegezni.. Ezek nem szerettek sose téged,csak kihasználtak,ne hagyd magad mert te mész rá,férjednek van igaza,ez nem szemétség,szüleid tornyában a koponyán belül nagy bajok vannak..

70F

2021. márc. 23. 22:31
 22/58 A kérdező kommentje:

Ahogy látom rajtuk a büszkeségük sokkal erősebb, mint az ésszerű gondolkodásuk. Plusz az is probléma, ami miatt elbeszélünk egymás mellett, hogy ők nászajándéknak kapták a kertet, a házat, két szalmaszálat nem kellett keresztbe tenniük az életben, emiatt nem tudják, hogy mi az, ha valaki spórol valamire.

Pénz pedig nem kéne tőlük lakásra se, mert még eggyel több indok ami miatt nem lehetne tőlük függetlenedni.

2021. márc. 23. 22:32
 23/58 anonim ***** válasza:
100%
Hál Istennek az én szüleimnek jó munkája van és eszükbe nem jutna a gyerekükre támaszkodni. Elvégre is ők a szülők, az ő dolguk a gyereket segíteni, nem fordítva. Kivétel ez alól, ha már nyugdíjasok a szülők és nekik van szükségük segítségre. Bár az én szüleimnek azokra az évekre is lesz elég pénze, én sem akarnék a gyerekemen élősködni.
2021. márc. 23. 22:33
 24/58 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk egyáltalán nem elvárás, pedig apám eléggé herdálja azt a kevés pénzét is. Neki szoktam adni, amikor tehetem, de óvatosan szabad csak, mert amúgy a s.ggére ver az egésznek és elkölti hülyeségekre.

Egyébként már az is egy vicc, hogy a szüleid egy ekkora házban élnek és nem akarják eladni. Semmi értelme. Így aztán főleg ne kunyeráljanak. 250ezer meg iszonyúan sok pénz!

Állj a sarkadra, mert így sosem lesz önálló normális életed. Mondd meg anyádéknak, hogy ott csücsülnek 90 millán, adják el, egyből lesz pénz.

2021. márc. 23. 22:34
 25/58 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a helyzetben be is bszna. Ha a szüleim nyugdíjasok lesznek, és tudom őket támogatni (nem a saját és gyerekem kárára) akkor fogom mindenképp, de a én családom nem húz le.
2021. márc. 23. 22:37
 26/58 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy adok! A szüleimnek magasabb a nyugdíja, mint az én fizetésem! Nem ők azok, akik támogatásra szorulnának.
2021. márc. 23. 22:38
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell találni az egyensúlyt, de ehhez nekik is tenni kéne. A kommunikáció a fontos, próbáld meg rabeszelni őket a kisebb házba koltozesre.
2021. márc. 23. 22:40
 28/58 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez nagyon durva!

Előbb mennék ki magam a Taigetoszra, mint a gyerekemtől pénzt követeljek!

2021. márc. 23. 22:57
 29/58 anonim ***** válasza:
86%
30 vagyok, minden hónapban kapok 150 ezret számlákra, alkalmi melókból élek, elég az.
2021. márc. 23. 23:35
 30/58 anonim ***** válasza:
100%
Milyen büszkeségük? Büszke ember nem fogadna el pénzt a gyerekétől.
2021. márc. 23. 23:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!