Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan én vagyok a sz@r mindig?

Komolyan én vagyok a sz@r mindig?

Figyelt kérdés

19 vagyok, tesóm 22, anyánk most lett nyugdíjas.

Én kb 2 évre abbahagytam a sulit, egy éve kezdtem újra.

Mikor nem voltam sulis, természetes volt, hogy én főzök, mosogatok, takarítok, bevásárlok. Tesóm soha semmit nem csinált, a kifogás mindig az volt, hogy ő tanul, anya meg dolgozik. De most, hogy én újra tanulok, anya meg itthon van, ugyanúgy rám vár minden. Ha ellen szegülök, vagyis megkérdem, hogy most, hogy nekem is tanulni kell, miért nem felezhetünk tesómmal, vagy miért kell mindent nekem, arra a válasz a megsértődés, meg hogy, jól van, akkor majd megcsinálok mindent én, aztán nem szól hozzám 1 napig és nem engedi, hogy bármit segítsek.

Miért van ez? Mit tehetnék? Most nem az, hogy lusta vagyok, de idegesít, hogy csak akkor kedvesek velem, ha épp muffint sütök vagy valamit segítek, ha még épp valami elmaradt, akkor meg azt kapom a fejemhez, hogy MINDIG ez van, SOHA nem csinálom meg, amit ígérek. Persze az ígéret inkább olyan, hogy muszáj, különben jön a sértődés.

A másik dolog, hogy tesóm sokkal gyorsabban tanul, mint én, nekem egy leckéhez kell 3 óra, tesómnak meg 1. Szóval időben is jobban tudna segíteni a háztartásba. Jó, persze, a fiúk nem házimunkáznak, de ő sem dolgozik.

Most azért, mert van ez a problémám, hogy szocfób vagyok, nincs egy barátom se, kihasználni nem kéne, hogy "úgyis csak mi vagyunk neked, ha nem teszed meg, majd mehetsz ahova akarsz, de mivel úgysem tudsz sehova menni, ezért úgy is megteszed".

2021. márc. 23. 12:57
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem látják, hogy nem igazságos. Azt hiszik ,hogy így igazságos, ahogy most van. Akármit mondok, próbálom megmagyarázni nekik, hogy miért ne fair, ők csak azt hajtogatják, hogy nem, nincs igazam, meg hogy miért vagyok ilyen.
2021. márc. 23. 16:46
 32/40 A kérdező kommentje:
Igen, a " nem szól hozzám " nálam veszekedésbe tartozik, azt sem szeretném.
2021. márc. 23. 16:48
 33/40 anonim ***** válasza:
100%

persze hogy nem látják mert nem értelmesek, és gondolkodás nélkül kihasználnak téged, te meg hagyod magad. ők nem törődnek veled, te miért törődsz velük?

"Igen, a " nem szól hozzám " nálam veszekedésbe tartozik, azt sem szeretném."

jobb lenne ha napokig üvöltözne veled?

2021. márc. 23. 16:51
 34/40 A kérdező kommentje:

Oké, akkor hagyom.

Amíg nincs munkám, addig segítek, megcsinálom mindennek a harmadát + tanulok.

Ha lesz munkám, akkor befizetem mindennek a harmadát + tanulok.

És amint lehet elköltözök.

2021. márc. 23. 16:58
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Költözz is,de addig tanulj,hogy legyen munkád,aztán meglátod ezek hogy teperenek hozzád.
2021. márc. 23. 17:02
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Következetesség...
2021. márc. 23. 17:26
 37/40 A kérdező kommentje:

Megpróbáltam még egyszer.

Most az volt a válasz, hogy azért nem kell a tesómnak semmit csinálnia, mert ő JOBBAN tanul. Mert egyetemista, én meg kihagytam két évet és a középsulit tolom.

Legalább már tudom. Ha nem vagyok elég okos, csak házi cselédnek vagyok jó.

2021. márc. 23. 17:57
 38/40 anonymousreview60 ***** válasza:
100%
#37: Eszerint a te károdra akarja őt jutalmazni, ami miatt neked tanulni/pihenni/előre jutni nincs annyi lehetőséged, mint neki. Ez "roppant" igazságos. Ha neked ez tetszik, akkor kerüld a "veszekedést", és minden marad így. Ha magadnak javulást akarsz, ahhoz "veszekedni" kell. Nincs más út.
2021. márc. 23. 19:23
 39/40 Thispain ***** válasza:
94%

A szerepfelosztás a következő lehet nagy valószínűséggel:

Anyukád - Passzív agresszív

Te - Behódoló, vagyis szubmisszív

Bátyád - A helyzet élvezője

Az értékelendő, hogy próbálkozol asszertív lenni, viszont mint láthatod, amíg ez nem áll érdekükben, nem fogják figyelembe venni az érdekeidet.

Anyukád jelenleg azért passzív agresszív, mert látja, hogy ezzel bármit elér nálad, a tesód meg még mindig élvezi a helyzetet, és az anyja támogatja is abban, hogy élvezhesse.

Az egyetlen dolog, amit tehetsz, az, hogy eljátszod: Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten.

Ha jól tudom, az az érdeked, hogy egyenlően kezeljen téged anyád a tesóddal.

Mivel a tesódat szinte babusgatja, és hagyja, hogy ne csináljon semmit, ezért te is tegyél hasonlóan, és akármit mond anyád, addig, amíg a tesódra nem bíz feladatot, addig te se csinálj semmit. Ezáltal elvesztik a cselédjüket, aki fontos szereplő a pozíciójuk fenttartásában, és először ezt nagy valószínűséggel átveszi anyukád. Annak érdekében, hogy ne keljen sokáig viselnie, sok dolgot fog tenni. Többek között az egyetlen jó cselédjelölthöz hozzávág valamit, aztán nem szól hozzá 1 napig, mert látja, hogy ez beválik általában.

Ha kitartasz, és folyamatosan annyit csinálsz, mint amennyit a tesód, talán kerülhet sor az érdekeid figyelembevételére, viszont amíg ez nem történik meg, mindenre, ami neked nem jó, nemet kell mondanod, és tartani magad hozzá.

2021. márc. 23. 19:37
 40/40 anonim ***** válasza:
69%
Fiú vagyok, meg otthon laktam segitettem főzni mosogatni takarítani. Oszd be az idod! De az idiota tesod is segíthetne néha! Mostmár egyedül elek és szuper hogy tudok főzni. Tesod életképtelen lesz. És igen költözz el. Nem lehetoseg kell hozza hanem akarar
2021. márc. 23. 19:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!