Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Komolyan én vagyok a sz@r mindig?

Komolyan én vagyok a sz@r mindig?

Figyelt kérdés

19 vagyok, tesóm 22, anyánk most lett nyugdíjas.

Én kb 2 évre abbahagytam a sulit, egy éve kezdtem újra.

Mikor nem voltam sulis, természetes volt, hogy én főzök, mosogatok, takarítok, bevásárlok. Tesóm soha semmit nem csinált, a kifogás mindig az volt, hogy ő tanul, anya meg dolgozik. De most, hogy én újra tanulok, anya meg itthon van, ugyanúgy rám vár minden. Ha ellen szegülök, vagyis megkérdem, hogy most, hogy nekem is tanulni kell, miért nem felezhetünk tesómmal, vagy miért kell mindent nekem, arra a válasz a megsértődés, meg hogy, jól van, akkor majd megcsinálok mindent én, aztán nem szól hozzám 1 napig és nem engedi, hogy bármit segítsek.

Miért van ez? Mit tehetnék? Most nem az, hogy lusta vagyok, de idegesít, hogy csak akkor kedvesek velem, ha épp muffint sütök vagy valamit segítek, ha még épp valami elmaradt, akkor meg azt kapom a fejemhez, hogy MINDIG ez van, SOHA nem csinálom meg, amit ígérek. Persze az ígéret inkább olyan, hogy muszáj, különben jön a sértődés.

A másik dolog, hogy tesóm sokkal gyorsabban tanul, mint én, nekem egy leckéhez kell 3 óra, tesómnak meg 1. Szóval időben is jobban tudna segíteni a háztartásba. Jó, persze, a fiúk nem házimunkáznak, de ő sem dolgozik.

Most azért, mert van ez a problémám, hogy szocfób vagyok, nincs egy barátom se, kihasználni nem kéne, hogy "úgyis csak mi vagyunk neked, ha nem teszed meg, majd mehetsz ahova akarsz, de mivel úgysem tudsz sehova menni, ezért úgy is megteszed".

2021. márc. 23. 12:57
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
97%
Igen tanulj,hogy önállósodni tudj!
2021. márc. 23. 13:21
 12/40 Thispain ***** válasza:
97%
Ne segíts. xD. Tanulj a tesódtól.
2021. márc. 23. 13:22
 13/40 A kérdező kommentje:

Most az a legújabb, hogy én mindig elfelejtem megnézni a postaládát.

Mondom, anya, itthon vagy Te is, meddig tart leliftezni aztán feljönni?

Erre a válasz, hogy és ha találkozok valakivel és elkapom a vírust?

Mondom , miért, én nem hozhatom haza?

Erre megint besértődött és kiment egyedül boltba és tuti megint egy napig nem szól hozzám.

Királyság, tudok tanulni.

De én nem akarok folyton veszekedni velük meg ilyenek, meg szeretném beszélni velük normálisan, de nem megyek velük semmire, mert mindig az lesz a végeredmény, hogy én vagyok a hülye, a lusta, a hálátlan, a szemét, a tiszteletlen stb.

2021. márc. 23. 13:23
 14/40 A kérdező kommentje:

"ne segíts"

Azért nem akarok mindent rájuk hagyni sem.

Ráadásul akkor tényleg feleslegessé válok és tényleg kidobnak, mielőtt tudnék hová menni.

2021. márc. 23. 13:25
 15/40 anonim ***** válasza:
97%

Összefoglalva: voltál olyan hülye anno, hogy magadra vetted a háziasszony szerepét és babusgadtad a tesódat (jaj, nehogy besegítsen, tanulnia kell!). Mostmár hülye lenne elkezdeni segíteni mikor Te ezt örömmel megcsinálod. Pláne úgy, hogyha neki ez nem tetszik akkor érzelmi zsarolással elérje, hogy márpedig Te csinálod, vagy ha nem csendben vagyok és nem szólok hozzád! Te hülye meg bedőlsz neki...

Vagy tűröd tovább a háziasszony szerepét vagy végre megtanulod, hogy nem hagyod a zsarolást.

2021. márc. 23. 14:02
 16/40 anonymousreview60 ***** válasza:
89%

1. Szedd össze a gondolataidat, hogy amikor nem voltál suliban, akkor te mennyit házimunkáztál, és ők mennyit. És hogy akkor az szerinted miért volt igazságos.

2. Mutass rá magdban, hogy most megváltozott a helyzet, emiatt a teherviselőképességgel arányosan rád a házimunka fele (szerintem harmada) jut.

3. Vedd fel egy nyugodtabb arcodat, és 1-2. pontot mondd el nekik udvariasan. Vigyázz, hogy a válaszaidba se vigyél indulatot, mert az káros. Tapasztaltam.

4. Kérdezz rá, hogy most csak az a bajuk, hogy a te életed megváltozásával most megváltozik az eddig általuk megszokott kényelem (értsd: munkamegosztás)? (Elárulom: Igen. Ez a bajuk. Csak nem tudják felismerni/akarják bevallani).

5. Ne engedj az érzelmi zsarolásnak! Anyádnál sem. Legalább edződsz, mert néhány embernek a párja is próbálkozik ilyenekkel. Annyi munkát végezz, amennyit igazságos. Az iskola is munkahely!

6. Ha a helyzet nem javul, tegyél lépéseket hogy mielőbb elköltözhess, és rohadjon rájuk akkor a háztartás.

2021. márc. 23. 14:04
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

"Jó, persze, a fiúk nem házimunkáznak"

hát de. 21 század van, szép lenne ha egy keresetből el lehetne tartani egy családot, de sajnos a nőnek is dolgozni/tanulni kell, így a fréfinak is igenis ki kell vennie a részét. ha ez derogáló neki, akkor sajnálom, ettől nem fog összemenni a pöcse (ha esetleg ettől fél)

2021. márc. 23. 14:53
 18/40 Thispain ***** válasza:
100%
#14 Ez az, ami miatt sakkban tudnak tartani. A feleslegessé válástól való félelem. Ha tényleg emiatt dobnának ki, akkor te nem a család tagja voltál eddig, hanem egy szobalány, aki ingyen dolgozott alamizsnáért. Ha ezt ők is így gondolják, akkor követelném a fizetésemet 19 évre visszamenőleg a helyedben.
2021. márc. 23. 15:13
 19/40 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Próbáltam már beszélni velük,de szerintük nincs igazam, úgy fair, ahogy van.

"egy szobalány, aki ingyen dolgozott alamizsnáért" -->Ezt már megkaptam, csak nem ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez volt.

"Elmúltál 18 vagyis magadat kéne ellátnod, ha nem teszed, az a minimum, hogy megcsinálod a dolgokat itthon meg bevásárolsz.

És tesóm?

Hát ő tanul.

És amikor már én is tanulok?

De nem dolgozol.

De ő sem dolgozik.

De ő ösztöndíjból megveszi magának, amit kell.

Ha lesz munkám és én is megveszem a saját dolgaim, akkor osztozunk végre a házimunkán?

Ha lesz munkád, a rezsi felét állnod kell és be kell fizetned a háztartásba, kajába.

De ő sem fizet a háztartásba, főleg nem a rezsibe.

De volt, hogy adott kölcsön.

KÖLCSÖN. Akkor én is kölcsönbe adom majd a havi rezsit meg kajapénzt?

Akkor ne fizess, majd elélek a 60ezres kis nyugdíjamból. Aztán menj ahova akarsz. "

2021. márc. 23. 16:22
 20/40 A kérdező kommentje:

Jó, van benne igazság, ha egy lakásban lakunk ,akkor osztozunk a költségeken.

De a tesóm idősebb nálam és ő sem fizet be rendesen, csak kölcsönbe, és az a kifogás, hogy mert ő tanul. Akkor ha én is tanulok még addig, amíg a tesóm, akkor ingyen lakhatok otthon addig?

Mert kb ez lenne a fair. Szerintem.

2021. márc. 23. 16:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!