Megváltozhat a gyerek miatt?
A férjemmel első babánkat várjuk nyárra. 5 éve vagyunk házasok. Ő mindig is indulatos, erős akaratú volt, inkább én engedtem mindig neki, oda mentünk, azt csináltuk, amit ő akart, nekem a béke fontosabb.
A barátnőim sosem szívlelték, de szerintem féltékenyek, mert nagyon okos férfi, sokra fogja vinni. Amikor elmondtam nekik, hogy babát várunk, hát... nem hiszem, hogy őszintén örültek neki. Egyikük mondta is, hogy aggódik, milyen apa lesz a férjem, lesz-e türelme egy gyerekhez, mert ha felidegesítem, sokszor kiabál velem is. A szüleimmel egyébként - miatta - nem találkozunk gyakran, amit nagyon bánok. Ő nem kedveli őket.
Elültették a bogarat a fülemben, mert a férjem sokszor kiabál, amikor kiakad, de meg sosem ütne. Amióta várandós vagyok, nem kiabált, a föld felett jár ő is, szerintetek megváltoztathatja az apaság?
Kis olvasnivaló neked kérdező, ne lepődj meg ha a saját párkapcsolatodra ismersz: [link]
És hogy mi felé tartasz nagy valószínűséggel: [link]
Magadat már nyilván képtelen vagy védeni, hisz nem már ott tartasz hogy nem tekintesz áldozatként magadra. De könyörgöm, a gyermeked érdekében gondolkozz el azon, hogy ki akarod e tenni ennek csöndes tettestársként.
Nem túl gyakran találkozol a szüleiddel, miatta, mert ő nem kedveli őket.
És te ezt bánod, de gyenge vagy kiállni magadért.
Kiabál veled, te mindenre bólogatsz a béke miatt.
Most a baba érkezése miatt nem kiabál -persze mert ezzel már magához láncolt örökre-.
Vedd észre, ez egy bántalmazó kapcsolat.
Mi lesz még itt te jó ég...
Igen, meg fog változni a baba érkezésével minden, és úgy sejtem nagyon nem jó irányba.
Szerintem a hasonló konfliktusokat gyerekvállalás/házasság előtt érdemes rendezni, az embernek csak olyan kompromisszumokat érdemes kötnie, melyeket el tud viselni.
Persze szakembert most is bevonhattok, vagy ő járhat valamiféle indulatkezelési tanácsadásra. Nem lehet tudni mi az indulatosság oka:
- ketten nem tudtok megbeszélni dolgokat
- mindenre idegesen reagál, mert ilyen stratégiát látott otthon
- legalapvetőbb dolgokban is nézeteltérés van köztetek
stb-stb...
🤦♀️ Bogaram. A barátnőid nem féltélenyek. Látják a férjed valós oldalát.
Miért kell a férjed gardedamként!, hogy meglátogasd a szüleid amikor csak akarod?
Az a férfi, az a férj aki nem vedz téged is emberszámba - lásd mindig az van amit ő akar- te meg meghunyászkodsz a béke kedvéért.. Az se nem jó apa nem lesz, de nem is szeret csak birtokol.
Én az egész sztoriban a gyereket sajnálom. Micsoda őrületben kell felnőnie... Azt fogja hinni, ez a normális, ezt fogja továbbvinni. Csak neki ne legyen családja.
Ti meg megédemlitek a sorsotokat.
Amúgy nem fog megváltozni.
Egy ilyen pasi miatt féltékenyek a barátnőid?
Nem lehet, hogy ők látják reálisan a helyzetet?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!