Mit gondoltok a gyerekkori nemi szerepek erősítéséről?
22 éves lány vagyok, nincs gyerekem, csak érdekel a téma, és az, hogy általában mit gondolnak róla. Szerintetek mennyire fontos az, hogy a kisgyerekekben (2-6 éves korig) megerősítsék a nemi identitást? Gondolok arra, hogy a kisfiúkra csak kék ruha mehet, és autókkal meg hasonló fiús dolgokkal játszhatnak, a kislányok rózsaszínt és lányos ruhákat, szoknyát hordjanak, babázzanak, nem illik verekedni, rohangászni, ilyenek.
Mit tennétek, ha a lányotok autózni vagy építeni szeretne, vagy a fiatoknak jobban tetszene a babázás? Szerintetek a gyerekkori nevelés mennyire van hatással a későbbi pályaválasztásra? Ha van egy reál beállítottságú lány, elvehetik a kedvét a mérnöi pályától ezekkel a gyerekkori dolgokkal, esetleg egy fiú kedvét az ápolói munkától?
Ez alapból szerintem abból indul ki hogy a fiúk általában jobban érdeklődnék bizonyos dolgok iránt, de ezzel nincs semmi baj. Én legalábbis egy nőt sem ismerek a szívesen beszélget az autószerelésről. A kislányok meg szeretik a hajcsattokat meg ilyeneket. Legalábbis egy fiút sem hallottam panaszkodni higy virágos csattot szeretne 🙂.
A rózsaszín szeritem jobban áll a kislánoyknak, de én nem adnám kötelezően a gyerekre. A kék mindkettőnek. Ha lenne lányom biztos hogy kevés rőzsaszínt vennék mert imádom a kéket.
Ha építeni szeretne annak kifelyezetten örülnék, mert jó készségfejlesztő.
Én is autókkal játszottam lány létemre, de ez csak emlék maradt. A gyerekek kiváncsiak. Szerintem ez semennyire sem befolyásolja a pályaválasztást.
"Szerintem fontos, hogy a fiú férfinak a lány nőnek legyen nevelve"
Na és ezt hogyan kell szerinted pontosan kivitelezni?
Szerintem fontos, hogy a lányból nőt a kosfiúkból férfit neveljünk. Szóval először érdemes ezt tisztázni, hogy mitől nő a nő és férfi a férfi.
Az öltözet. Nekem fiaim vannak. Néha a kezükbe akad a melltartóm. Ovis korúak, nyilván felpróbálták. Erre a helyes válasz (zsigerből ez jøtt, de utána is néztem), hogy rendben, nem baj, hogy megnézted, de ezt a nől hordnák nem a fiúk, többet ne vedd fel légyszíves. A színek szerintem kevésbé fontosak. Egy időben a rózsaszín tetszett az egyik fiamnak. Nem vettem Neki rózsaszín ruhát ezért, de sokszor színezett rózsaszínnel abban az időben. Na bumm. Nem lett baja, mostmár a szürke tetszik Neki.
Van hatással a pályaválasztásra "úgymond nemi" szerepek még 14 éves gyerek szakmát választ még(infó szak az arányok érdekesség pláne távmunkában is végezhető szakma, de megy máris tanárnak csak egyszer úgyan olyan értéke lesz pénzben majd mint egy programozónak na majd mi lesz(lehet több dolog iránt is érdeklődnek egyesek)). Azon kívül, ha te gyerekként bemehet egy játék boltba vagy ovodába egyedül és üres, akkor mi lesz? Mennyi úgymond nemi szerepnek van kihat? Játék csomagolására rá van írva lány vagy fiú tudni fogja neki melyik lesz pláne ovodás még? Én lazán ezt csináltam volna, hogy rózsaszín színű előtt darúval az ételt sütném és Barbi baba hozná a tömberben az után többi kaját és eközben tanárosat játszanék macska füles haj párnál, ami világít, tüzoltó ruhában.
Az ilyen szülőknek még nem mindegy igazából mi lesz a gyerekböl, ha érdekli valami még a végén egészségesebb lesz mentálisan felnőtt korára (rendszerváltáskor mennyi alkoholista lehetett már csak más indokból). Mondjuk a wc-ken legyen egy részletes kidolgozott dágó és a másik a további, hogy értsd a helyetet a társadalomban. Na ilyenkor mivan a gyerek félbe vagy összezavarodig a wc-re menetkor, mert egy ijesztő csont kecske fejet és egy parti csigát lát az ajtókon.
Mert ennek is ilyenkor rendbe kellene lenni.
Egyben én nem hiszek ebben a reál,humán beállítottságú dologban alapból csak a tanulmányi ágakat hívják így semmi több. Nekem a társadalom funkciónálnom kell akkor gyerekneveléssel mi lesz, ha reál beállítottságú vagyok vagy, pénzek bánni az igényimmel megfelelően. Olyan jó matek és infó érettségit írtam és infó szakon voltam egy évet, hogy művészetin kötöttem ki végül. Méghozzá feminin srác vagyok. Én szerintem a szülő zavarják össze a gyereket ezzel a nemi identitáshoz szakmák 90% nem számít ténylegesen, Kikel tanulni az is ám normálisan.
Jót tesz a minden embernek, ha több lát a világból és kipróbálja. Ne, hogy a gyerektöl fosztjuk meg, mert egy lyuka van. Kivánóm, hogy a gyerek nagy lázadó kamasz legyen ilyen szülőknek, mert fejlödni akar és tovább lépni(nem kell aggódni tugja mivan nadrág alatt). Egyebek amikor a húgom első menstruált, akkor ki szólt neki előre, hogy milyen lesz és hogyan kezelje, ha már tudja, milyen neműnek nevelték a szülők. Nekem kellett tampont szereznem neki, mert ki volt akadva.
Pont a lényeg maradt el.
Szerintem fontos, de persze ha egy kislany autokkal jatszik nem lesz semmi baja
De pl kisfiura lanyruhat adni vagy kislanyra fiu ruhat az mar tulzas szerintem
Kis korban termeszetes hogy kivancsiak nem azert csinaljak mert igy fejezik ki hogy melegek
Ilyenkor a szulo felelossege hogy ne csinaljon hulyet a gyerekebol
Egyebkent nemhiszem hogy attol hogy egyszer raszolnak egy kislanyra hogy ne epitokockazzon mert az fiuknak valo attol 15 evvel kesobb nem merne mernoki szakra jelentkezni😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!