Mit gondoltok a gyerekkori nemi szerepek erősítéséről?
22 éves lány vagyok, nincs gyerekem, csak érdekel a téma, és az, hogy általában mit gondolnak róla. Szerintetek mennyire fontos az, hogy a kisgyerekekben (2-6 éves korig) megerősítsék a nemi identitást? Gondolok arra, hogy a kisfiúkra csak kék ruha mehet, és autókkal meg hasonló fiús dolgokkal játszhatnak, a kislányok rózsaszínt és lányos ruhákat, szoknyát hordjanak, babázzanak, nem illik verekedni, rohangászni, ilyenek.
Mit tennétek, ha a lányotok autózni vagy építeni szeretne, vagy a fiatoknak jobban tetszene a babázás? Szerintetek a gyerekkori nevelés mennyire van hatással a későbbi pályaválasztásra? Ha van egy reál beállítottságú lány, elvehetik a kedvét a mérnöi pályától ezekkel a gyerekkori dolgokkal, esetleg egy fiú kedvét az ápolói munkától?
"külföldön sajnos amint lány ruhát vesz fel egy pl. 4 éves kisfiú egyből azt hiszik akkor transzi és adják a hormont"
Erre van valami hivatalos forrásod, utánanéztél alaposan, vagy csak anyukád haverjának az osztálytársának az ismerősének az anyósától hallottál valami ilyesmit, és gondoltad, te is elkezded terjeszteni, mert tök jól lehet vele uszítani?
Én fiú létemre is sokat babáztam óvodás koromban. Néha még a szoknyát is felvettem. XD Nem röhögtek ki, és szerintem ez így is van rendjén. Később úgyis elkezd tapasztalatokat szerezni a gyerek a csoporttársaitól, osztálytársaitól, fogja látni, hogy azokat mi érdekli, mit csinálnak, stb. Nyilván lesz néhány kellemetlen szituja, ahol csinál valamit, és rájön, hogy az az ő neménél és koránál már ciki. Ezt nem lehet elkerülni, akármennyire is szeretnéd, szóval nem is érdemes belesulykolni a gyerekbe. Hadd ismerkedjen mindennel, amivel csak szeretne, és ha véletlenül gáz, akkor úgyis rá fog jönni időben, még mielőtt kára származna belőle. Ez amúgy majdnem olyan, mint a sport. Nincs előírva, hogy a nőknek tornászoknak, táncosoknak kell lenniük, a férfiaknak meg vasgyúróknak. Vannak férfi balett táncosok, és vannak női testépítők is. Egyik sem szégyen, és ha ebbe valaki beleköt, annak a fejében nincs rendben valami.
23F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!