Miért nem bírja felfogni anyám, hogy nem kell rám főznie?
Mostanában jobban szeretem magamnak elkészíteni amit megeszek, nekem nincs szükségem arra, hogy minden nap elém tegye az ebédet. Ha azt eszem amit ő csinál akkor is a fejemhez vágja, hogy miért nem eszek annyit stb.
Régen amikor próbáltam főzni ő sosem evett belőle, mondván, hogy nem szeretni meg ilyenek. Én próbáltam tiszteletben tartani, pedig azért rosszul esett mondjuk amikor életemben először csináltam valamit de rá sem nézett.
21 éves vagyok, szerintem valamennyire már meg kéne tanulnom önállóan élni és szerintem vagyok már annyira idős, hogy eldöntsem, hogy éppen mit kívánok enni, de mindig csak a probléma van belőle...
Köszönöm a válaszokat :)
Egyrészt megértem amúgy anyukámat, és örülök is neki, hogy főzne nekem, amúgy tehetséges is benne.
De néha az ilyen kis dolgokban is azt érzem, hogy "hátráltat". Egyik pillanatban azzal szid, hogy mennyire életképtelen és önállótlan vagyok, a másikban amikor valamit szeretnék csinálni aminek valami produktuma van és akár a jövőbeli életemben is fontos lehet akkor megkapom tőle, hogy minek csinálom és hagyjam abba (ez az életem többi részére is jellemző).
Mostanában amúgy sem kívánom az ilyen zsíros, nehéz dolgokat. Jobban érdekel az egészséges életmód, szeretek új dolgokat kipróbálni. (igaz néhány kilót leadtam, de én így érzem jól magam, ez a testalkat tetszik.)
Nagy eséllyel hozzá van szokva, hogy ő főz és idő kell amíg megszokja, hogy mostantól te is.
Az is lehet, hogy nagyon eltér a főztötök azért nem szimpatikus neki, érdemes lehet más rokonnal is megkóstoltatni.
Nálunk a rokonságban mindenki zsírt zsírral főzött ezért amikor elkezdtem kevésbé zsíros ételeket főzni eléggé távolságtartóan nézték.
Aztán párszor apukám megkóstolta, ízlett neki ezért a többiek is kedvet kaptak és már rendszeresen kérik, hogy mit főzzek.
Sok mindent még nem jól csinálok de a rakott krumplim és olaj helyett sütőben sütött húsok nagy kedvenc lett.
Mert ő ilyen értetlen ember.
Ha megkeresed rá a pénzt, nem tökmindegy?
Én is magamra főzök (gyakorlatilag mindig és mindenhol vagy nem eszem), mert a diétámban nem hibázhatok és a másik nem feltétlenül tudja, mit ehetek, mit nem.
Főleg az tetszik, mikor egyből, kérdés nélkül megkapom, hogy ne divatoljak már. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!