Mit reagálnátok/gondolnátok/mondanátok ha a gyereket transznemű lenne?
Az anyám nehezen de elfogadja de nem támogatja. Az apám a sötétebb bőrüeket(cigányokat,négerek,spanyolok stb..) elítéli és ugyan így van a melegekkel. Nem mellesleg szokott b*zizni nem is ritkán így neki még nem mondtam. Ti mit reagálnátok, ha a gyereketek bejelentené, hogy transznemű?
Lenne külömbség abban, hogy fiúból lány akar lenni vagy lányból fiú?
Nem támogatnám a műtétet. Előtte végigjárnék minden más eshetőséget (pszichológus a lelki segítség része miatt akár családostul, egyéb megoldások kigondolása pl. fiúsabb ruhákat hordhat vagy leszorítja a mellét stb.) és ha ezek sem teszik boldoggá akkor is csak felnőtt korában minden vizsgálat után fogadnám el, mert őszintén egy mell műtét is kockázatos, minden műtéttel csak megbolygatja az ember a természet munkáját és sosem lehet tudni milyen kárt okozunk vele.
Ekkora volumenű műtétet anyaként én sem engednék csak úgy, mert még csak nem is lehet vissza műttetni.
Én tudok olyanról, hogy egy heteró csaj összejött egy transz sráccal és utána pánszexnek vallota magát mert mégis egy transz féfival van eggyütt és nem egy ciszneművel. De olyanról is tudok, hogy egy meleg pasi összejött egy transz pasival és azt mondta, hogy ő ettől ugyan úgy meleg mert férfiként látja a párját. Szóval ez csak személyfüggő lehet szerintem.
Egyébként meg nekem is anyám mondja, hogy értsem meg, hogy ő mit érez. Szerintem ez nem olyan könnyű. Én gyerekkoromba belül szenvedtem egy dolog miatt amit nem tudtam, hogy mi és végre tudom és mint egy madár kibonthatom a szárnyaim és repülhetek. De az ő szemszögéből volt egy boldog kislánya aki fiú akar lenni. Szóval nehéz kérdés
Megértést csak akkor várhatsz, ha te is megérted hogy ekkora változás feldolgozásához idő és türelem kell. Nem kérhetsz megértést ha te sem érted meg az ő álláspontját. Márpedig ez anyukádnak hirtelen jött. Eleve ezt az új hülyeséget anyukád generációja meg sem tudja érteni, ehhez segítség kell pl. Egy könyv erről vagy egy dokumentumfilm róla stb. Amikor pedig megérti mi is ez csak akkor jöhet az a rész, hogy feldolgozza, ez pont az ő lányával történt.
Amit példát írtál csak még elrettentőbb, hogy mennyire fontos a mai generációnak a szexualitás megnevezése. Bakker egy csaj elfogadta, hogy a transz partnere férfi és pont nem kell ezt megnevezni semmivel, csak könyvelje el szerelemnek. Miért kell az érzéseiteket ennyire címkézni és túl bonyolítani?
Te is mi van ha csak szimplán fiús lány vagy és pont? Kamasz korban mind azt hisszük talán melegek vagyunk stb. Aztán amikor a hormonok eltűnnek a kamasz fejunkbol minden helyreáll és tisztább lesz a kép. Ez normális mert akkor rendeződnek a gondolatok, érzések. Magam részéről utáltam Barbie-ni , fiús ruhákat hordtam és szerettem verekedni. Kamaszként azt hittem emiatt, hogy leszbi vagyok, most mégis férjem van és babát várunk és mégse jutott eszembe a transz dolog, de csak azért mert akkoriban ez itt nem volt, akkor a b..zi téma volt divat és minden második srác azt hitte meleg( mondanom sem kell a többség nem lett az a gimi után).
Szóval csak mert elégedetlen vagy nem jelenti azt hogy bumm transz vagy,lehet hogy a probléma ennél összetettebb, persze egyszerűbb a tender váltás mögé bújni, de érdemes lenne felkeresni egy pszichológust.
Ezt a filmet érdemes megnézni, ha valaki ért németül, igen jól bemutatja a problémát a gyerek és a szülö oldaláról is, hoyg mennyire nem egyszerü a szülönek elfogadni, hogy a gyereke más nemünek tartja magát, mint aminek született, illetve, hogy a gyerek mennyire szenved amiatt, hogy rossz testben van.
https://www.youtube.com/watch?v=AeJkDgASFio
Kérdezö: ha tényleg úgy érzed, hogy nemet kellene váltanod, akkor keress meg ezzel foglalkozó szakorvost, aki el tud indítani.
Ez elöször több éves pszichológiai eljárás, egy csomó tesztfázis - hosszabb ideig a célnemre jellemzö módon öltözni, élni, és csak ha egyértelmüen az, ahogy jobban érzed amgad, akkor kezdödhet elöször a hormonterápia és csak azután az átalakító mütétek. De ez tényleg sok éves folyamat, és közben még nagyon sokáig van lehetöség visszalépni.
#68 köszönöm. Igazából anyám nemetből éretségizett felnőtt oktatásban pár éve de nem nagyon tud németül. Én meg általánosba tanultam de nagyon kevés maradt meg.
Egyébként tudom, hogy több éves folyamat csak az a baj, hogy nem tudom, hogy keressek szakorvost itt baranya megyében és, hogy van-e és mennyibe kerül mert nem úszunk a pénzbe.
Egyébként amit #66 írt ott aba értünk egyett, hogy néha már felesleges a sok címkézgetés de ha valakinek ez esik jól akkor csinálja. De mivel transznemű vagyok ezért transzneműnek hívom magam addig amíg le nem záródik a trancícióm úgymond. Bár ezzel megint lehetne vitatkozni de mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!