Mit reagálnátok/gondolnátok/mondanátok ha a gyereket transznemű lenne?
Az anyám nehezen de elfogadja de nem támogatja. Az apám a sötétebb bőrüeket(cigányokat,négerek,spanyolok stb..) elítéli és ugyan így van a melegekkel. Nem mellesleg szokott b*zizni nem is ritkán így neki még nem mondtam. Ti mit reagálnátok, ha a gyereketek bejelentené, hogy transznemű?
Lenne külömbség abban, hogy fiúból lány akar lenni vagy lányból fiú?
A transzexuális csak szimpla túlbonyolítása valaminek.
-Ha pl. lány vagy és lányokat szeretsz,de férfi ruhát hordasz, akkor leszbi vagy aki szeret férfias lenni(sok ilyen leszbi van a neten is mégsem nevezik magukat transznak)ők a butch-ok vagy a leszbi pár férfiasabb tagja.
-ha lány vagy és a fiúk tetszenek, akkor simán egy olyan lány vagy aki szeret férfiasan öltözködni,de amúgy szexuálisan heteró vagy, max azt mondanám maszkulin típus vagy, hisz a másik nem ruhája jobban tetszik.
-és ez vica versa igaz férfira is, ha férfi vagy,de a nőket szereted max metroszexuális vagy
- ha férfi vagy és férfit szeretsz meleg vagy, de lányosabb vagy akkor tehát te vagy a meleg pár női tagja a "ladyboy"
A transzneműség többnyire egy lelki baj végeredménye, hisz valamiért az illető önmagával nem elégedett, számomra ez egyenértékű a folytonos plasztikai mániával, hisz mindig kiderül a kisebbségi komplexus miatt nem tetszik a teste és azt hiszi a külső megváltoztatása mindenen segít, holott a lelke szorul segítségre.
Több transzi jutott arra, hogy végül megbánta a műtétet,de ugye ezt már nem lehet visszacsinálni és így beesik két pad közé az egyik legnagyobb magyar transzi is elmondta a dokumentum filmben, hogy rájött még műtét után sem elégedett és valószínüleg nem ez volt a jó megoldás.
miért kéne a szülőt a transz szóval összezavarni, ha műtétet mondjuk nem akar és max fiúsan öltözködik,de fiúval járna vagy ha lánnyal akar járni akkor miért nem elég azt mondani egyelőre, hogy "anya leszbi vagyok"?
Nem kell ezt túlbonyolítani, főleg, hogy az idősebb generáció számára érthetetlen fogalom a transzneműség.
#22-23!
A transzneműség a tested utálatával is jár.
Én is szeretek néha fiúsan öltözködni, utálom, ha hosszú a hajam, alig sminkelek, de ennek ellenére tudom, hogy nőnek születtem, nőnek érzem magam, vonzódom a lányokhoz, s a fiúkhoz is.
A transzneműek vonzódhatnak bárkihez, ez arról szól, hogy úgy érzik rossz testbe születtek. Ezt tudják rejtegetni az ellenkező nem ruháival, de egyes testi funkcióik, némi szerveik, alakjuk, saját hangjuk diszfóriát válthat ki belőlük. Ettől a diszfórikus érzéstől akarnak megszabadulni egyes transzneműek hormonokkal, műtétekkel, hangképzéssel.
Nekem, s neked valószínűleg nincsenek vagy nem ilyen intenzívek a diszfórikus érzéseink magunkkal kapcsolatban, de vannak sajnos emberek, akiknek mindennap problémát okoz, hogy rossz testbe születtek.
Légyszíves ne nehezítsd meg a kérdező dolgát a lekezelő hangnemeddel, épp elég a saját szüleivel megbírkóznia.
Komolyan amíg nem műti magát, teljesen fölösleges ilyen fogalommal őket megzavarni. Értem én hogy megértést vár, de miért kapná meg ha ő sem akarja megérteni a szülei álláspontját. Tiszteletet is csak az érdemel, aki szintén tiszteletet ad. Én meg próbálnám a szüleimet megérteni és ha nem csinálok drasztikus változást (pl lánnyal járnék csak fiús leszek) akkor igyekeznék minél kisebb lelki sérülést okozni és csak annyit közölnék leszbi vagyok.
A mai transzik és a transzikat támogatók önzők, mert meg se próbálják megérteni a másik oldalt csak elvárják, hogy "márpedig FOGADJ EL". Meg se próbálják a másik lelki világát megérteni, csak az ő lelkük a fontos és szerintem önző hozzáállás. Én is csak azzal vagyok megértő aki egyenlő félként kezel engem és ő is igyekszik megérteni az én álláspontom, ha részéről nincs igyekezet akkor nekem miért kéne megértenem őt?
Az Ő testével márpedig azt tesz, amit akar. Anyámnak nincs beleszólása abba, mit csinálok a hajammal, milyen pólót veszek fel aznap, nem ő mondja meg kivel járjak és kivel nem.
Éppen én se mondom meg neki, hogy "figyu, a szeretődet hagyd már el, rossz hatással van rád", mert látom, hogy apával nem boldogok, azzal a pali al meg igen.
Hát Istenem, van ilyen, hogy le kell nyelni a békát.
Ez is ilyen. Tök könnyű lenne elfogadni, hogy az eddigi bájos lányból fess fiatalember lesz. Ha ő boldog, másnak had ne fájjon a boldogsága. Most, ha szembejön veled egy utcán egy transz férfi, lehet meg se mondod róla, hogy eredetileg nő volt. Akkor miért zavar ez mégis?
Ez akkor is felnagyítás. MINDENKINEK van problémája a testével, ennyi erővel mindenki lelki sérült és ha ő inkább lenne Brad Pitt, akkor mostantól lesz egy "Bradizmus"?
Nem kell mindent elnevezni és külön identitássá tenni csak mert egy kicsit is eltér. Van aki az arcát nem szereti, van aki a bőrét, hogy göndör a haja és még sorolhatnám. Aki elfogadja önmagát, az képes elfogadni a testét is, ez inkább lelki baj.
Én pölö utálom, hogy nő létemre túl mély a hangom, utálom a női léttel járó görcsöt és a többi, sok mindent utálok a testemen és SOHA nem gondoltam, hogy akkor nem akarok nő lenni. Elfogadtam azokat amiket utálok magamon illetve megtaláltam azt aki azt szereti aki vagyok és ettől lettem teljes.
Én pl. nem szeretnék férfivá válni és olyasvalakit találni aki a "férfi" testemért szeret, igenis az kell aki az igazi testem szereti és ezzel az igaz valómat.
Ha valaki csak akkor boldog ha más a teste(legyen ez a transzneműség vagy anorexia, ott ugye azt hiszi kövér) az rossz, mert önmagát nem szereti és lehet 1 év vagy 30 év múlva, de ugyanoda lyukad ki, hogy boldogtalan és még mindig nem érti miért. Először a lelki részét kell megvizsgálni és ha ő is aláírja, hogy transznemű akkor hajrá,de mi van ha nem?
Akkor anyád miért nem válik el? Ezt csak akkor értem ha anyagilag nem teheti meg vagy a pali nem vállalna fel vele igazi kapcsolatot,de így viszont hülyeség ámítani a másikat(bár ki tudja lehet hogy ez így izgatja és valódi kapcsolat neki vele nem is kéne).
Nem az zavar ha valaki transz akar lenni, tegye,de amikor elmondom a véleményem(és nem lekezelő csak szimplán ez a véleményem, de persze a transzik stb. mindig előre besértődnek), akkor nehogy már gonosz legyek amiért megvan erről a saját gondolatom és nem simogatom a buksiját mint a többi Bólogató János. Én őszintén válaszolok és nem kamuzok legalább és nem a háta mögött beszélem ki,de közben azt mondom "peeersze teljesen igazad van" közben a többi barinőnek meg egészen más róla a véleménye. Nem vagyok álszent, ha pedig ez nem tetszik az se baj, hisz fárasztó másnak lenni csak azért, hogy szeressenek, akkor max nem leszünk barátok és talál olyan barátnőt, aki tényleg önmagáért szereti és még csak meg se sértődnék ezen.
Igen, tényleg kb mindenkinek van problémája magával, de nem mindegy mennyi.
Pl, ha utálod egy testrészed 2 választásod van, megműtteted/elfogadod. Ha mondjuk valakinek túl nagy a melle és mindennap fáj a háta + a látványát se szereti és kissebítő műtétet végeztet magán, őt is elítéled, mert csak így tudja elfogadni magát?
Lehet, hogy a kérdező volt már pszichológusnál, nagy önismerettel rendelkezik, sokat olvasott a témában és próbálta elfogadni magát, de így sem megy neki.
A nemváltás hosszú folyamat, nincs olyan, hogy én bemegyek, az asztalra csapok, hogy "pasi akarok lenni, ide a bogyót!", előtte megvizsgálnak, többször is. A kérdezőt minden pszichológus vallatni fogja az érzéseiről, próbálja majd lebeszélni a műtétről és önelfogadásra bírni, de, ha látják, hogy ez nem megy, megállapítják a transzneműség diagnózisát, mellyel legális a hormonkezelés és a műtét.
Éppen ezért válnak el, mert megcsalta apát a pali al vagy 2 éven át, apám rájött, meg akarta menteni a házasságot, de anya hajthatatlan volt. Még nem váltak el, de tárgyalnak róla. Anyagilag nem tudom apámmal vagy a másik férfival jár jobban amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!