Mit reagálnátok/gondolnátok/mondanátok ha a gyereket transznemű lenne?
Az anyám nehezen de elfogadja de nem támogatja. Az apám a sötétebb bőrüeket(cigányokat,négerek,spanyolok stb..) elítéli és ugyan így van a melegekkel. Nem mellesleg szokott b*zizni nem is ritkán így neki még nem mondtam. Ti mit reagálnátok, ha a gyereketek bejelentené, hogy transznemű?
Lenne külömbség abban, hogy fiúból lány akar lenni vagy lányból fiú?
A mell kicsinyítés egészségügyi probléma, mert fizikai fájdalmat és károsodást okoz a nagy mell súlya, az teljesen más tészta mert folyamatos fizikai fájdalommal jár és elfogadná magát, ha nem fájna ettől a létezés is és gyönyörű hogy ezzel kevered csakhogy még szomorúbbnak nézzen ki egy transznemű szituációja.
Én inkább elfogadom magam, mert ha csak a műtét segít akkor csak elfledtem a sebet,de hagyom tovább gennyesedni,de nem oldottam meg a probléma igazi okát, amúgy több transzi is átesett a pszichológusok tesztjén 20 év múlva mégis rájött hopp mégsem akartam ezt...Nem saját kútfőből találom ki ezeket, amikor a párom azt hitte transzi én utána olvastam külföldi oldalakon, megnéztem erről dokufilmeket, olvastam könyveket és próbáltam a párom megérteni,de cserébe ő is elfogadta, hogy ez nekem nehéz elfogadni és ezekre nekem szükségem van a feldolgozáshoz. Mivel kölcsönösen megértettük a másik álláspontját így eltudtam volna fogadni ha mégis transznemű lesz, ha viszont lenyomta volna a torkomon és az én álláspontomat nem értette volna meg szakítottam volna vele.
Én nem azt nem szeretem ha valaki transzi, azt nem szeretem ha a transzi, meleg stb. elvárja hogy elfogadjam az ő álláspontját és cserébe az enyém le van tojva, sőt le vagyok támadva és bunkó vagyok amiért nem feltétlenül hiszek benne.
Ennyi erővel aki mondjuk vegán, akkor szakítsam meg vele a kapcsolatot? Nem, akkor megértem hogy ő ezt gondolja és nem erőltetem rá a nézetem(hogy szerintem ez hülyeség mert még a fogazatunk is bizonyítja nem erre vagyunk kitalálva), ha megkérdezi a véleményem elmondom,de utána nem erőltetem, hogy "már pedig egyél húst",de cserébe ő se erőltesse rám, hogy " már pedig ne egyél húst", elmondhatja miért szeret vegán lenni,de utána ne emlegesse fel újra és újra, miért rossz amiért én húst eszek és cserébe én sem hozom fel , hogy miért nem eszik húst. Remélem így érthető hogy állok ehhez.
Márpedig igenis szerintem transznak lenni komolyabb ügy, mint egy mellműtét.
Igen, vannak akik megbánják és visszafordítják a folyamatot, de azoknak az embereknek szar az önismeretük.
Ha a pároddal szakítottál volna amiatt, hogy nem úgy cselekszik, ahogy azt te szeretted volna, akkor nem szereted eléggé.
A végén az erőltetetős példa nem jó. Egy transz ember nem akar meggyőzni senkit sem arról, hogy legyen ő is transz. Azt mondod, elfogadod a vegán embert, ha nem erőlteti rád, akkor fogadd el a transz embert is, hisz ő pláne nem erőltet semmit és azzal, hogy melyik mosdót használja, még kevesebb befolyással lesz az életedre, mint az, ha valaki vegán. Pl, ha rokonod/közeli barátod, és sokszor találkoztok, mindig főzhetsz neki külön/ le kell mondanod a húsról. Attól, hogy X ismerősöd transz, nem kell külön bánásmódban részesítened, ugyanaz marad, csak a neve és neme lesz más.
Mindig félre kell érteni amit írok.
A párom elfogadtam, de ha ő nem fogadta volna el, hogy igenis kell idő és olvasás a transzneműsége elfogadására, AKKOR szakítottam volna vele. Egyszerű szavakkal: ha ő nem fogadja el, hogy a változásának elfogadásához nekem idő kell, akkor én sem fogadom el őt. Az elfogadásnak nem egy oldalúnak kell lennie, akkor az már nem párkapcsolat csak elnyomás.
Az eddigi transz,meleg ismerőseim mindig megkérdezték mit gondolok és nyugodtan mondjam meg az igazat, de amikor elmondtam akkor meg jött a sértődés. Nem a transz dolgot akarták rám erőltetni, hanem a transzneműség tényének elfogadását. Márpedig én max tolerálom( vagyis nem szólok bele) , de elfogadnom viszont nem vagyok köteles, ahogy neki sem kell elfogadni a véleményem, elég ha tolerálja, hogy igenis más a nézetem.
Igenis tessék nem csak tőlünk elvárni az elfogadást, hanem akkor viszont ti is fogadjátok el, hogy más nézeteink vannak. Ne erőltessétek azt, hogy ugyanúgy álljunk hozzá a transzneműségetekhez, mert az emberi lélek nem így működik. Attól hogy kierőszakoljátok, hogy ezt szeressük belül még ugyanúgy nem fogjuk szeretni.Ha tetszik ha nem.
Tudjuk tolerálni, de az elfogadás vagy eleve ott van vagy nem, azt nem lehet kierőszakolni.
Többen is írták azt, hogy fogadd el magad és rájössz mégse vagy transz. Nekem is ez meg az bajom van a testemmel de soha nem akartam fiú lenni.
Elmondom, hogy nekem az a bajom, hogy lány vagyok. Illetve minden ami ehez tartozik. Utálom, hogy a derekam milyen keskeny. Mámrmint van a csípőm majd olyan mintha kötéllel összekötöttek volna. Utálom a lábaim mert az is picit kecses női láb. Utálom, hogy milyen vékonyak a karjaim. Utálom az arcom mert abból egyből le lehet vágni, hogy lány vagyok. Utálom a melleim és nem értem mire jó, hogy két random cucc van a melkasomon. Ez csak pár nagyobb dolog. A belsőmmel semmi baj nincs mert bár tudom a személyiségem hátrányait de szeretem és a személyiségemmel sose volt bajom.
Illetve sokan összehozzák, hogy:
Ha a lányokat szereted csak fiús leszbikus vagy
Ha a fiúkat szereted csak fiús lány vagy
De a nemi identitásnak és a nemi orientációnak semmi köze nincs egymáshoz. Ha én a fiúkat vagy lányokat szeretem, vagy mindkettőt, vagy egyiket se akkor annak köze nincs ahoz, hogy minek érzem magam. Lehet, hogy most hülyeséget mondok de szerintem a múlt egyik legismertebb transznemű alakja pipás Pista. Csak akkor az emberek nem tudták mi a transznemű és ilyen dolgok.
A műtétekig van még pár évem és a hormonkezelésig is mert el kell múljak 18nak és a szakvéleményeket sem egy beszélgetés után adják oda. Addig meg veszek majd egy bindert és továbbra is fiúsan öltözködöm. Mielött bárki írná egy normális binder nem okoz mellrákot és hasonló hülyeségeket sem csak még gyüjtök rá.
Attól még hogy most már kijelentették ez természetes, attól még én nem tartom annak. Ez testkép zavar és pont. Utálod a tested és elfogadás helyett inkább beállsz a sorba,mert a csapból is ez folyik. Ha nem lenne mindenhol ez akkor ez eszedbe sem jutott volna és max simán férfiasan öltözöl vagy férfi munkát végzel.
Szerintem sok embernek eszébe sem jutna, ha nem jött volna át ez az amerikai divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!