Mit reagálnátok/gondolnátok/mondanátok ha a gyereket transznemű lenne?
Az anyám nehezen de elfogadja de nem támogatja. Az apám a sötétebb bőrüeket(cigányokat,négerek,spanyolok stb..) elítéli és ugyan így van a melegekkel. Nem mellesleg szokott b*zizni nem is ritkán így neki még nem mondtam. Ti mit reagálnátok, ha a gyereketek bejelentené, hogy transznemű?
Lenne külömbség abban, hogy fiúból lány akar lenni vagy lányból fiú?
4. Bocs de miért nem lehetett ezt magyarul írni elsőre? Miért menő angol szavakat közbeszúrni egy magyar mondatba? Tudok angolul de ezt akkor is gáznak tartom.
A reakció attól függene hogy hány éves korában mondja ezt, és akar-e operációt. Mert azt nem támogatnám. Sok olyat hallani hogy megbántják az operációt. Tiniknél pedig kiderül hogy csak ösze voltak zavarodva.
17 éves lányom van. Ha kijelentené, hogy transz, megkérdezném mióta gondolja így, és milyen új nevet választott magának. Szerintem semmi baj nincs ezzel.
Kérdező, ha még kiskorú vagy, és a szüleid elítélhetnek, szerintem inkább ne szólj nekik. Majd ha lesz saját kereseted, lesz hely, ahova költözhetnél, ha esetleg kitennék a szűrödet a házukból. Sok sikert.
Egyik ismerősöm a 20éves fiát mindig mindenhol szivatja.Nagy bulikon is a tömeg előtt kiabál a srácnak,hogy kislányom! Hozz már nekünk ezt vagy azt.
Nézd az ő szemszögéből elpazarolt miattad egy csomó időt meg pénzt és mégis megszakad veled a vérvonal. Én is csalódott lennék az biztos.
Úgyhogy talán jobban jársz,ha titokban tartod, elköltözöl és apádnak nem szolsz egy szót sem☹️
Ez egy csúnya csapda sajnos ahol nem nyerhetsz. Talán egyszer leesik neki,hogy mi az igazság..
4-es: köszi az infót.
12-es: azért írta angolul, mert az a definíció, az angol szavak kezdöbetüjéböl jön a megnevezés!
Az anyám szinte azon a véleményen van mint 11-es.
Már kérdezte miért nem elég ha csak fiúsan öltözködöm. Ráadásul mielött elmondtam neki azelötti napokban mondta, hogy feltétel nélkül elfogadja/szereti/támogatja a gyerekeit. Hát nem így van. Próbálkozik de érzem, hogy ellenszenves annak ellenére, hogy nem mondja.
Egy szülönek nehéz ez a helyzet, lehet, hogy ésszel elfogadja, de sok idö kell hozzá, mire érzelmileg is át tud állni.
Nemrég láttam egy filmet, ami erröl a témáról készült (Mein Sohn, Helen), szerintem érdemes megnézni, sok minden érthetöbb lesz utána.
Szerintem kezdj fokozatosan változtatni a külsődön, aztán bújj elő.
Őszintén szólva, az én szüleim se elfogadók és én is "más" vagyok, de cisznemű. Majd, ha lesz velem egynemű párom, akit bemutathatok vagy, ha elég ritkán járok haza, hogy ne ez legyen a legnagyobb dolguk, amivel piszkálhatnak, elmondom nekik.
Elég nehéz ez, tudom, én 3 és fél éve titkolózom előttük, de néha jobb nekik a boldog tudatlanság.
nézd párom is ezt hitte, aztán a szexuál pszichológus kiderítette, hogy csak magával nem elégedett és nem a testével. Azt mondta az esetek többségében csak lelki defekt van, csak hát egyszerűbb nemi identitást váltani mint a dolgok mélyére ásni.
Párom esetében, eredetileg lányt akartak és tudatalatt jutalmazták, ha lányként viselkedett, ezért a női identitás számára örömöt okozott és e-miatt azt hitte nő akar lenni. Amikor viszont a pszichológusnak köszönhetően rájött az igazi okra és megtalálta álmai szakmáját, megvilágosodott és már nem az okoz neki örömöt ha női ruhába búj.
Másik példa ismerősömnél utólag kiderült csak azért lett leszbikus, mert a férfiak kiskorában tönkretették lelkileg(de ezt elnyomta és elfelejtette)és emiatt a nőknél érezte magát biztonságban és még sok ilyen eset van ahol az ember nem tudja valójában miért vált nemet,gendert csak egyszerűbb váltani mint a lelki bajokon dolgozni.
Na már most szülőként én sem tudnám eldönteni, ez csak pillanatnyi elmezavar/divat vagy genetikai hiba. Az első kettő irritál hisz akkor az én nevelésem volt rossz az utolsó meg bűntudatot kelt, hisz az én génem is hozzájárult ehhez és szülőként ezeket nehéz megemészteni.
Én is úgy látom, hogy abban az esetben ha a lányok felé vonzódsz akkor csak férfia leszbi lehetsz max(a transzot nem tudom elfogadni mert az csak a meleg szépítése), ha pedig a fiúkat akkor csak egy lány vagy aki szeret inkább fiús lenni és azt hiszed ezt csak így lehet elérni, pedig nemi identitás váltás nélkül is hordhatsz férfias ruhákat és viselkedhetsz férfiasan, ettől még nem kell alapból transznak lenned. Lásd a férfias leszbikusokat, rövid hajjal bőr dzsekiben motoroznak(ez most csak egy felnagyított példa)és mégsem lesz ettől még transz.
A helyedben előbb pszichológussal tisztáznám hányadán is állsz és csak aztán teregetném ki a világ elé.
A transzneműség csak a meleg/leszbi egy túlkomplikált verziója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!