Miért ekkora baj az, hogy főzni próbáltam?18
Anya soha nem próbált tanítani ilyesmire, azt se hagyta hogy segítsek, viszont folyton gúnyolódik, hogy nem tudok. (Egyébként alapokat tudok csak ő nem tud róla)
És hát ma itthon megpróbáltam főzni, mert már untam a szendvicset és társait. Mivel nem volt sok időm úgy döntöttem, hogy jó, akkor legyen simán tészta, számtalanszor csináltam már koliban is, és igazából mikróval is meg tudom oldani(meg amúgy normálisan is, csak ez egyszerűbb volt), így amellett maradtam.
Anyu viszont hamarabb jött haza, látta eszem a kis tésztámat, és tökre kiakadt, hogy mi az hogy én használtam a gáztűzhelyt, ráadásul baj is lehetett volna. Én meg így hirtelen mondtam, hogy hát én mikroban csináltam, erre mégjobban kiakadt, hogy milyen hülye vagyok és hogy ez pazarlás. (Igen, az a kis egyszemélyes adag, amit megettem.) Meg hogy ő soha nem enne meg ilyen hülyeséget, én mekkora hülye vagyok, meg hogy juthat ilyen eszembe.
És most úgy nem szól hozzám.
Egyébként semmi nem ment kárba, jól sikerült, a mikró sem romlott el, és nem is az volt a gond, hogy csak magának csináltam, hanem hogy egyáltalán csináltam
Miért ekkora baj ez a kis adag tészta, vagy ez a "főzés"?
Ja, hogy 18éves...? Nem láttam az előbb...
Hát ez full gáz! Ha nem állsz korlátozó gondnokság alatt, akkor anyád full hospitalizálás alatt tart téged....
Én már tízévesen önállóan tudtam pár kaját elkészíteni!
Nem baj. Nem benned volt a hiba.
Kérdezd meg anyukádat (már ha van kedved most beszélgetni vele, hogy kitől kell engedélyt kérned a konyha használatára. Illetve miért is kell ehhez bárkinek az engedélye. A porszívót szabad a kezedbe venned? Bekapcsolhatod a TV-t?
A mikró semmivel se bonyolultabb, és elárulhatom, a modern gáztűzhelyek se veszélyesek. Ha bármi miatt elalszik rajuk a láng, a gáz sem folyhat tovább. Persze ha jól működik a tűzhely. Azt meg már a hatéveseknek megtanítjuk, hogy az elfújt gyufát se dobhatják a szemetesbe, azt külön kell tenni, és ha már kihűlt, akkor szabad a szemétbe rakni.
De tényleg érdemes volna részletesen megbeszélni vele, milyen veszélyek fenyegetnek főzés közben, és hogy lehet ezeket kiküszöbölni, illetve ha esetleg tönkremenne valami (használhatatlanra égetsz egy lábost, összetörsz valamit), milyen módon téríted meg a kárt. Bár nekem a véletlen károkozást eszembe nem jutott volna felróni a főzni tanuló gyerekemnek. Bőven elég volt, ha összetakarított maga után, és nekünk is juttatott a főztjéből. A nyersanyagot természetesen a családi kosztpénzből fedeztük.
Mi a pazarlás? Megenni a tésztát? Vagy a mikrót üzemeltetni a gáz helyett?
Amúgy mindegy, felnőtt embereket nem bacunk le azért, mert összeütöttek egy sajtos-tejfölös tésztát... Kamaszokat sem, ha már itt tartunk.
Jogod van neked is főzni. Ha kertesbe laktok és fél hogy számlát csinálsz neki, akkor csinálj egy kis bográcsozó helyet, ahol tudsz szabad tűzön főzni. Na attól biztos megrémülne.
18 évesen nem nyúlhatsz semmihez a konyhába? Milyen már ez?
Én már 4 évesen segítettem anyukámnak a konyhába, mert nagyon tetszett, ahogy főz. Nem kényszerből szimplán kíváncsiságból kezdtem el neki segíteni, mert érdekelt a konyha művészet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!