Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne piszkáljana...

Mit tegyek hogy ne piszkáljanak folyton a gyermek válalással a szüleim? 34 éves vagyok egyedül élek,szeretnék családot majd, de folyton ezzel piszkál a család hogy mikor lesz gyerekem, mit tudnék csinalni?

Figyelt kérdés

2021. febr. 24. 11:12
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:
87%
Ugyanennyi idős vagyok, hasonló helyzetben. Nálam még az is rátesz, hogy régóta szerettem volna gyereket vállalni, de rendre nem megfelelő partnereket választottam és beleragadtam minden kapcsolatba.. Ez van.. A mostaninál még egy ideig belementem volna, hogy szülessen gyerekünk, próbálkoztunk is, de szerencsére nem jött össze és mostmár nem is akarom. A többit kitalálhatjátok.. Hogy tanácsot is adjak, muszáj határozottan megmondani a véleményed, kifejteni, mit gondolsz erről és miért nem kellene, hogy piszkáljanak. Ha többször is szóba jön, témát váltani, megritkítani a találkozókat stb. Ha nekik csak a társadalmi megítélés számít, meg hogy tudjanak dicsekedni, az elég gáz... Mert ez erről szól! Körülöttem nem 1-2 gyerekes családok vannak, hanem sokaknak 3 is van... És ez központi téma vidéken, legutóbb már a szomszéd is beszólt emiatt, hogy mostmár gyorsan kellene szülnöm egyet. :D Meg leírnak, hogy 35 felett már lehetetlen, meg lelkileg kikészülsz emiatt mire 40 leszel stb..Mondjuk nekem fiatalon se lett volna több türelmem meg energiám egy gyerekhez, mert eléggé hebrencs voltam és ideges típus. Most nyugodtabb vagyok, még fittebb is. Én most szeretnék kérvenyezni petesejt fagyasztást. Külföldön élek és itt ingyenes. Ez az egyik amit tudok ajánlani, érdemes utána érdeklődni. A másik, olvasgass külföldi fórumokat, mert hidd el, ott teljesen más a felfogás, ott azt mondanák 34 évesen temérdek időd van még ezekre!!! És tényleg sokan 38 felé állapodnak meg. Nem mondom, hogy ez jó, de valakinek nem jön össze.
2021. febr. 24. 19:18
 42/59 anonim ***** válasza:
88%
Előző vagyok, még annyit hozzátennék, a fagyasztást azért szeretném még most gyorsan én is, mert teherbeesésnél a 35 éves kor vízválasztó és utána hirtelen tényleg csökkenenek az esélyek meg megnő a hajlam betegségekre.
2021. febr. 24. 19:24
 43/59 anonim ***** válasza:
81%

Ez a 35 éves mítosz eltűnhetne már...

az a statisztika, ami alapján a 35éves határ meg lett húzva már kb 100-150 éve nem releváns és eleve nem jó adathalmazból dolgozott: 1700as évek francia templomi (anyakönyvi) adatai nem relevánsak 2021-ben

2021. febr. 24. 19:32
 44/59 anonim ***** válasza:
20%
45 az új 35 éves? :D
2021. febr. 24. 19:42
 45/59 anonim ***** válasza:
34%
43,örülök, ha igaz, de nekem orvos mondta ezt.. Bár ők is tévedhetnek.
2021. febr. 24. 19:48
 46/59 anonim ***** válasza:
47%

Nem ertem miert hozzak fel a temat ha egyedul vagy. Egyedul nem tudsz gyereket szulni.

Az teny hogy lassan kifutsz az idobol de ehhez semmi kozuk.

2021. febr. 25. 01:40
 47/59 anonim ***** válasza:
15%

28. „Azt figyeltem meg, hogy az 50-60-as korosztály egyszerűbb tagjait nem lehet észérvekkel meggyőzni, miért nincs valakinek gyereke. Engem is megtaláltak már, nem is csak rokonok (falun ez megszokott), hogy mikor, még miért nem. Több indokom volt, egyetemen vagyok, nem állok jól anyagilag, nincs saját otthonom. A legjobban az "tetszett", mikor arra a magyarázatra, hogy egy utcaszint alatti stúdiólakást bérlünk a párommal, az volt a reakció, hogy rosszabb helyen is nőtt már fel több gyerek. Erre nem nagyon tudtam mit reagálni.”

Nem tudtál mit mondani talán mert itt nincs észérv és valahol tudod hogy igaz. Te azt hiszed, hogy van, de egy 50-60 éves már volt 20-30 de te még nem voltál 50-60. Amiket leírsz nagyobb lakás, nagyobb kocsi, több utazás, több élmény az nem észérv. Általában ezeket hozzák fel, meg hogy az én életem és testem. persze az egyetem az más azt tényleg be kell fejezni és elindulni az életbe. Nem azt mondom, hogy 25-évesen egyből gyereket kell vállalni, de azért 30 körül el kell kezdeni legalább felkészülni, hogy egyáltalán megtudd, hogy kell-e majd éveket várni, hogy összejöjjön vagy alkalmas vagy rá egészségileg Te meg a párod, ha van már. Mert akár elhiszed akár nem a mai életforma és környezetszennyezés miatt ez már nem olyan természetes, mint régen, ahogy valaki írta, „csak belém élvez” Ma már a férfiaknál is népbetegség, hogy nincs elég spermája.

Ez nem egy tech kérdés amit egy 20-30 éves jobban tud. Lehet jönni a fent említett érvekkel, de a kor elmúltával ezt jobban tudja az akinek már van tapasztalata (élettapasztalata, aki ezeket már megélte) egy 50-60 éves látja saját magán, ismerősein, hogy megbánták-e ahogy vagy ahogy nem döntöttek. Olyat nem nagyon hallani, hogy valaki korán szült és megbánta, de olyat igen, rengeteget, aki az ellenkezője. Nem lett gyereke és megbánta. Azok mindig megbánják. Mindig. Lehet mindet akarni, karriert, luxus lakást, autót, utazásokat, bulizásokat, de az idő ketyeg. A természetet nem lehet legyűrni olyan hülye dumákkal, hogy úgy is „lehet szép és teljes az élet” vagy „valósítsd meg az álmaidat, karrieredet” „legyél harmadik nemű” (ez utóbbi nem ide tartozik, de ez is a természet ellen van azért írtam le) . Ha nem lesz gyereked megbánod ennyi. Ki előbb, ki utóbb. Amennyiben azért lehet gyereked, azt is megbánod, de az más azt jobban el lehet fogadni mint, hogy meg se próbáltad vagy mert kicsúsztál az időből. Ja és csak a vicc kedvéért nem vagyok még 50. 49 vagyok idén leszek 50. Szóval nem kell általánosítani, főleg, ha nincs igazad.

Egyébként meg a kérdező is érzi és azért kellemetlen neki meg sokaknak a kérdés mert érzik, hogy gáz van. Persze attól még a szülők bunkók és nem így kéne hozzá állni ha már így alakult az élete, hanem még ha nem is értenek ezzel egyet de pont azzal a hülye dumával kéne vigasztalniuk amiket én is leírtam pl „ hogy így is lehet szép és teljes az élet” még ha nem is igaz. Mert ezek a dumák pont ebből alakultak ki, csak nem kéne őket életszerűen erőltetni, max. vigasztalásnak jók. Akármennyire is fáj a szülőnek el kéne fogadnia és nem mindig felhozni. Kívánom, hogy összejöjjön neki is meg neked is és mindenkinek aki szeretne gyereket, illetve hogy aki nem az ne bánja meg, de megfogja.

2021. febr. 25. 08:01
 48/59 anonim ***** válasza:
* Amennyiben azért mert nem lehet gyereked azt is megbánod, de az más azt jobban el lehet fogadni. ...ezt akartam írni
2021. febr. 25. 08:04
 49/59 anonim ***** válasza:
62%
Van egy ötletem. Egyáltalán ne beszélj velük... Ha csak a szülőcsatornát látják benned, akkor nem érdekled őket. Ha ennyire akarnak egy gyereket a családba, csináljanak maguknak, fogadjanak örökbe, vagy vegyenek a bazárba egy majmot, hogy lehessen mutogatni a facebookon...
2021. febr. 25. 09:34
 50/59 anonim ***** válasza:
90%
Léteznek olyan anyukák is akik a gyerekvállalást bánták meg. Erről tilos beszélni, de lehet róla hallani. A gyereked ugyanúgy lehet pokol, nemcsak mennyország. Le lehet pontozni 0%-ra,de ez az igazság. Meg öngyilkos anyukákrol is hallottam. Nem mindenkinek való gyerek.
2021. febr. 25. 09:51
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!