Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek hogy ne piszkáljana...

Mit tegyek hogy ne piszkáljanak folyton a gyermek válalással a szüleim? 34 éves vagyok egyedül élek,szeretnék családot majd, de folyton ezzel piszkál a család hogy mikor lesz gyerekem, mit tudnék csinalni?

Figyelt kérdés

2021. febr. 24. 11:12
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
99%
#29 Igen, ezzel tisztában vagyok. Az okosabbak látják és elfogadják, hogy ma már más idők vannak. Ezért írtam, hogy az egyszerűbbek azok, akik nem tudják el felmérni, és ragaszkodnak a saját igazukhoz. Nekem is vannak szüleim (50-esek) és nagyszüleim (70+), mind diplomás, ők nem járnak a nyakamra unokáért. Pedig örülnének neki. De elfogadják, hogy most még nem. És azt is elfogadnák, ha sose lenne.
2021. febr. 24. 15:23
 32/59 anonim ***** válasza:
77%

Mekkora egy önző, álszent család. A helyedben megmondanám, hogy lenne gyerek sem láthatnák, úgyhogy nyugodtan abbahagyhatják a követelőzést.

A te életed, a te tested. Család, nem család - én nem hagynám, hogy más dirigáljon nekem. Főleg, hogy mint mondtad, szeretnél, csak nincs kivel, ami nyilván fájhat, bánthat téged. Csak adják a fát a tűzre, mintha nem fájna ez neked anélkül is.

Aztán meg lesz baba, és jönnek majd, hogy ezt-azt-amazt csinálsz rosszul, ilyen meg olyan anya vagy. Az ilyen emberekkel minek tartani a kapcsolatot? Fel sem jön a téma, ha nem beszélsz velük, ennyire egyszerű.

2021. febr. 24. 15:41
 33/59 anonim ***** válasza:
45%
Nem az ő dolguk. Mellesleg egyre közelebb vagy a veszélyeztetett terhességhez. Mit jelent nálad a "majd"? 34 vagy... nem bántani akarlak, de azért... tegyükfel megtalálod a párod. Azért 2-3 év, hogy összeszokjatok. + nem is biztos, hogy elsőre összejön a baba. Azt ajánlom, nagyon gondold meg.
2021. febr. 24. 15:45
 34/59 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2021. febr. 24. 15:46
 35/59 Metionin ***** válasza:
85%

Egyszer verj ki egy nagy balhét és utána ha mégis szóba hozzák, állj fel és hagyd ott őket / baxd rájuk a telefont.

Így hogy most párod sincs, legközelebb meg is kérdezheted hogy mégis hogyan, a szentlélek által képzelik a teherbe esésedet?

2021. febr. 24. 15:50
 36/59 anonim ***** válasza:
99%
Ne ülj fel a provokációnak! Tudatosuljon benned, hogy senkinek nem tartozol magyarázattal. Felül kell a témán emelkedned. Mondd nekik azt, hogy te is tudnád őket provokálni, kritizálni sok mindennel, mégsem teszed, mert benned van tapintat.
2021. febr. 24. 17:35
 37/59 anonim ***** válasza:
99%
Ha ez vigasztal 43/N vagyok, egyedülálló, sose akartam gyereket és még mindig azt hallgatom, mikor fogok szülni...(vannak unokák amúgy)
2021. febr. 24. 18:02
 38/59 anonim ***** válasza:
Mondd meg nekik hogy a megfelelőre vársz.
2021. febr. 24. 19:04
 39/59 anonim ***** válasza:
99%

"Mellesleg egyre közelebb vagy a veszélyeztetett terhességhez. Mit jelent nálad a "majd"? 34 vagy... nem bántani akarlak, de azért... tegyükfel megtalálod a párod. Azért 2-3 év, hogy összeszokjatok. + nem is biztos, hogy elsőre összejön a baba. Azt ajánlom, nagyon gondold meg."

Nincs is párja, akkor mit mondjon? Hogy egy éven belül szeretne gyereket? Majd a szentlélek teszi a dolgát, vagy mi? :D

Egyébként én nem is értem, itt több válaszadó is neked beszél, hogy gondold végig...basszus, mióta egyszemélyes projekt a gyerekvállalás? Nem kell ehhez véletlenül 2 ember, és jó esetben nemcsak az aktus erejéig? Mintha csak a nő tehetne róla, hogy 34 évesen még egy pasija sincs, nemhogy vőlegénye, férje, aki elkötelezte magát vele, és EGYÜTT gondolkodhatnának azon, hogy vállalnak-e gyereket...

2021. febr. 24. 19:08
 40/59 anonim ***** válasza:
99%
Nem elegáns, de én úgy oldottam meg a kérdést, hogy iszonyat hisztit rendezek, ha felhozzák a kérdést vagy ezzel viccelődnek, csipkelődnek. Na egy jó ideje már mindenki lábujjhegyen kerüli a témát a családból. Egyszerűen nem lehetett kultúráltan megértetni velük, hogy nem "csak" rajtam múlik a dolog, és attól, hogy emlékeztetnek rá, nem leszünk előrébb. Sőt kifejezetten szarul esik, ha ezzel nyaggatnak.
2021. febr. 24. 19:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!