Mit tegyek hogy ne piszkáljanak folyton a gyermek
válalással a szüleim? 34 éves vagyok egyedül
élek,szeretnék családot majd, de folyton ezzel piszkál a
család hogy mikor lesz gyerekem, mit tudnék csinalni?
21/59 anonim válasza:
ja, persze, aggódnak érte, azért baszogatják
egyáltalán nem segítenek vele
2021. febr. 24. 13:06
22/59 anonim válasza:
kérdező, nehogy azt hidd, hogy ha lenne gyereked, békén hagynának
akkor kezdődne csak az igazi baszogatás
2021. febr. 24. 13:10
Én minden alkalommal elsírnám magam amikor felhozzák és teljesen ki lennék bukva, hogy nincs egy rendes férfi akivel gyereket vállalatnék és összeházasodhatnék.
A 3. sírógörcs után biztos nem mernék többé soha szóba hozni.
Kicsit úgy érzem, szerintük ez számodra tudatos döntés.
De ha mindig látnák rajtad a kitörő érzelmeket, nem mernének ezzel csesztetni.
2021. febr. 24. 13:16
Abban a pillanatban, ahogy felhozzák, vagy rájuk csapod a telefont vagy rájuk csapod az ajtót kívülről. Maximum az 5. után megtanulják.
2021. febr. 24. 13:32
Egy filmben láttam, de tökéletesen passzol ide, hogy hogyan kell az ilyeneket lerázni: "Te most tényleg arra vagy kíváncsi, hogy mikor fognak belém élvezni?"
Persze nyilván nem fogsz a családodnak ilyet mondani. Én ezt nagyon egyszerűen lerendeztem, nekem is egy időben ezzel jött Édesanyám, de megmondtam neki, hogy ez abszolút csak az én ügyem és a páromé.
2021. febr. 24. 14:15
Ne hallgasd meg őket, válts témát. Vagy ha hajlanak az őszinteségre, mond hogy jelenleg nincs párod, nagyon bánt téged, és plusszban ez is rosszul esik.
2021. febr. 24. 14:52
Szia!Ez olyan dolog hogy vagy lesz olyan ember akivel családot tudsz alapítani vagy nem.Ezt nem tudod kierőszakolni az élettől.Nem értem mit nem értenek ezen.Mit várnak?Hogy állj ki az utcára és kiabáld szét hogy férjet keresel akivel babát akarsz gyártani?😄😄Ha nem értik meg amit mondassz akkor ne menj hozzájuk csak telefonon beszéljetek.Ebből csak veszik a lapot
2021. febr. 24. 15:05
Azt figyeltem meg, hogy az 50-60-as korosztály egyszerűbb tagjait nem lehet észérvekkel meggyőzni, miért nincs valakinek gyereke. Engem is megtaláltak már, nem is csak rokonok (falun ez megszokott), hogy mikor, még miért nem. Több indokom volt, egyetemen vagyok, nem állok jól anyagilag, nincs saját otthonom. A legjobban az "tetszett", mikor arra a magyarázatra, hogy egy utcaszint alatti stúdiólakást bérlünk a párommal, az volt a reakció, hogy rosszabb helyen is nőtt már fel több gyerek. Erre nem nagyon tudtam mit reagálni.
2021. febr. 24. 15:06
#28, változnak a társadalmi normák, az ő idejükben nagyobb volt a társadalmi elvárás.
2021. febr. 24. 15:16
30/59 anonim válasza:
Én 25 éves vagyok, mégis egyértelműen és határozottan megmondtam a szüleimnek hogy ne kérdezzenek, majd tudni fognak róla ha jön a baba. (nekem van párom), viszont épp ésszel nem fogom fel egyrészt, hogy ha nincs párod miért napi téma? Gondolom feltűnt nekik hogy egyedül vagy, nem a babáról kéne érdeklődni hanem hogy van-e párod. Szerintem 35 évesen kicsit állj jobban a sarkadra, és ez csak jó tanács.
2021. febr. 24. 15:21
Kapcsolódó kérdések: