Mit tegyek hogy ne piszkáljanak folyton a gyermek
válalással a szüleim? 34 éves vagyok egyedül
élek,szeretnék családot majd, de folyton ezzel piszkál a
család hogy mikor lesz gyerekem, mit tudnék csinalni?
Mondd meg nekik, hogy ugyanazt akarod, mint ők: egy jó párkapcsolatot és gyereke(ke)t. Igyekszel párt találni, de sajnos ez nem megy könnyen. Eléggé bánt ez téged, ne bántsanak még ők is ezen felül, mert ettől nem lesz hamarabb párod - ami nyilvánvalóan feltétele annak, hogy gyereked legyen.
Egyébként megértem, hogy szüleid aggódnak, tényleg kezdesz kifutni az időből. Csak nyilván, ha ezt orrod alá dörgölik, azzal semmivel se vagy előbbre.
2021. febr. 24. 11:42
Mondd meg nekik, hogy egyedül sajnos hiába szeretnéd.. Szerezzenek neked egy tökéletes párt!
2021. febr. 24. 11:44
Biztos csak jót akarnak mert féltenek, hogy a végén nem lehet, meg talán van benne egy kis unokázós önzőség is, de nem hiszem hogy rosszat akarnak. Le kellene ülni beszélni velük. Egyedül is tud ma már egy Nő gyereket vállalni, kérdés, hogy anyagilag elbírja-e, tudnak-e ebben támogatni? De persze a gyereknek jó lenne apa is akármit is mondanak a modern felfogásról. Én csak annyit mondhatok, hogy tényleg nem jó eddig várni, (ez nem kritika, így alakult értem) de a saját példámból mondom. Mi is 30N-35F voltunk mikor elkezdtünk próbálkozni és akkor derült ki, hogy nem jön össze. Aztán sok év után sikerült és 40 éves apuka lettem. Most vagyok 50 a lányom 10 éves. Ezzel nincs gond de érezzük magunkon, hogy nincs olyan türelmünk már a gyerekhez, mint esetleg 10 évvel ezelőtt lett volna. Arról nem beszélve, ha nincs párod egyre nehezebb megszokni valakit magad mellett és jó lenne őt is megismerni előbb, mielőtt belevágtok a "projektbe". Szóval nem vagy könnyű helyzetben. Sok sikert.
2021. febr. 24. 11:47
nem értem. nincs is párod, de unokát akarnak?? azt akarják hogy egyedülálló szülő legyél??
2021. febr. 24. 12:01
15/59 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék gyorsan egyéjszakás kapcsolatból gyereket hogy csak legyen már végre, nem szeretném ha apa nélkül nőne fel, és szeretnék hozzám való párt is találni, de nem annyira értik meg, csak azt látják hogy nincs unokájuk és én vagyok a szemét hogy miért nincs.
4-5 naponta feljön ez a téma. Most tényleg ennyi életképtelen ember van, hogy nem tudtok kiállni magatokért? Megmondod nekik, hogy innentől kezdve hagyjanak békén a témával, mert ha ismét felhozzák, abban a pillanatban fogod magad és otthagyod őket. 34 éves vagy, de úgy csinálsz mintha 12 lennél, nem tudod meghúzni a saját határaidat.
2021. febr. 24. 12:18
Jól látod kérdező, ez csak róluk szól. Meg se fordul a fejükben, hogy esetleg neked is fájdalmas ez, hogy nyilván te is aggodsz, hogy vajon jon-e az igazi, aztán meg a gyerek(ek)...
De az ilyen szülők (főleg anyák) azok csak azt nézik hogy a Margitnak már van unokája, ő meg le van maradva...
Az én anyám is ezt csinálta, először a gyerekkel,aztán jött hogy a munkatarsaeknal már a második jön, ja és persze ők bezzeg házasok és most vesznek nagyobb házat, miért nem vettunk mi is inkább egy olyan szép ujepitesut? (Segitek: nincs rá pénzünk :D)
Nagyon lelombozo tud lenni mikor rájössz hogy nem hozod az elvárásokat és mintha így már nem lennél elég jó. :(
2021. febr. 24. 12:21
#15 nem tartozol nekik, kérdező. főleg unokával nem
2021. febr. 24. 12:28
"csak azt látják hogy nincs unokájuk és én vagyok a szemét hogy miért nincs"
Namost kérdező, ezt tegyük tisztába!
Aggódnak érted, hogy nem lesz párod, nem éled meg a gyereknevelés örömét (tényleg csodálatos dolog); vagy pedig szemétnek tartanak, mert hiába próbálod, nem tudod teljesíteni az általuk elvárt dolgokat?
Vagy lehet, hogy ők aggódva mondják, de te cseszegetésnek hallod? Már csak ezért is jó lenne velük erről őszintén beszélni!
2021. febr. 24. 12:36
20/59 A kérdező kommentje:
Mondtam nekik hogy ha ezt mindig felhozzák attól nem lesz előbb gyerekem, ehhez pár is kell nem hiszem hogy csak rajtam múlna, megmondtam hogy ne hozzák fel mindig de hát nem értenek belőle, emiatt kevesebbet is beszélek velük mint régebben
Kapcsolódó kérdések: