Mit tudok tenni, ha a szüleim nem támogatják az életmódváltásom?
“ És ott egy 20 éves fiatal, ha akarja, egy hétvége alatt alkalmi munkával megkeresi azt a 20 ezret, amivel többe kerül a speciális étkezése.”
Láttam gyakran ilyen alkalmi munkásokat. Korábban a közlekedési táblák és a csatornafedők hiánya jelezte a jelenlétüket.
Kinyitod a szekrényajtót, keresel egy kistányért, és mostantól az lesz a te tányérod. Ehetsz anyukád főztjéből, de a fenti adagnak megfelelően. Reggelinél, vacsoránál is ez legyen a mértékegység.
Ekkora túlsúllyal ennyi pont elég lesz ahhoz, hogy beinduljon a fogyás. Ha változnak a körülményeid, majd jobban belemerülhetsz a diétás kaják rejtelmeibe, most a jelenlegi helyzetből kell kihozni a legjobbat.
Már az előző kérdésednél is mondtuk, hogy keress munkát és főzz magadra.
Felnőtt vagy, ne tőle várd a diétád finanszírozását, mert NEM neki kell diétáznia, hanem NEKED.
Én amikor hazamegyek, mindig viszem magammal a diétás dolgaimat, és nem apáéktól/anyóséktól várom el, hogy megvegyék azokat, mert nem nekik van rá szükségük.
Egyébként pedig nem kell bulgur, meg tk tészta stb vásárolni (a rizs, burgonya is egészséges, vagy egyéb zöldségek, több fehérjét tartalmazó élelmiszer), egyszerűen leméred a kaját, kiszámolod a szénhidrátot és ennyi.
Ja, macerásabb? Hát, ez van, rengetegen! étkeznek így - gyerekek IS, mert megtanulják, hogyan kell.
Felnőttként meg pláne ciki anyukádtól elvárni a diétád finanszírozását.
Mondjuk nem tudom, mit csináltál te, hogy 20-21 évesen csak egy érettségid van, de lusta vagy dolgozni.
Egy OKJ-t sem voltál képes letenni? Vagy mit gondolsz?
Nem tanultál, nem is dolgozol - nincs meló, persze :D -, és akkor elvárod, hogy anyukád pénzelje ezt is? Mire fel?
Örülj neki, hogy elnézik, hogy semmit nem csináls felnőtt létedre.
"14-es: ha a kérdezönek nincs jövedelme, akkor hogy tudna elköltözni máshová munkát keresni?"
Nos, érre vannak a gyárak munkasszalloval
"Ehhez minimum három havi lakbér kellene (két havi kaució+az elsö hónap), ami még igen kedvezö esetben is 100 ezer fölött van, de inkább 200-300 ezer közt. Ezt a semmiböl nem tudja elöteremteni. Nem olyan egyszerü, mint ahogy egyes egybites agyú emberkék elgondolják."
Nos, a mhhnkaszallonal még mindig nincs ilyen. Albérletnél van.
"Másrészt meg a végzettség sem ingyenes, ehhez is kell egy csomó pénz, mégha tandíj nincs is, de tanszerek, bejárás vagy albérlet, egyebek vannak, amire a kérdezönek szintén nincs pénze."
Jaja. Mindenhez pénz kell. Tehát sajnáljuk szegény kérdezőt hogy 20 évesen nem tud dolgozni, mert nincs pénz, de köpködjük a szülőre, mert nem veszi meg nekij az extra ilyenolyan élelmiszert, mert nincs pénz.
Amúgy meg eddig hol lógott a kérdező? 16 éves körig tanköteles, ugye. Az kozepisko la második e folyam. Ergo, jart középiskolába az "ótvar vidéki helyen" Akkor mi az, hogy nijnc végzettségé?
27, és hol van ilyen gyár munkásszállóval? Csak mert a kommunizmusban hallottam, de 2000 után nagyon mehetnékem volt otthon a levelező szak mellett, de nem igen találtam. Sem a megyeszékhelyünkön, sem BP-en.
Max az osztrák alpokban lett volna mosogatóknak, meg szobalányoknak éhbérért szállással munka.
"Aha, tehagg egyetemre jársz. Konkrétan melyik "ótvar vidéki helyen" van egyetem?"
te kötözködő kretén, az megvan, hogy már egy egész éve távoktatással mennek az egyetemek??
29!
Keress és találsz. De amúgy az leesett, hogy ha a kérdező egyetemre jár, akkor azt bizony nem az ótvar helyen teszi, hanem valami nagyvárosban? Ergo be tud oda, vagy ott lakik kollégiumban vagy albérletben. Ezek után hoghogy nem talál ott munkát? Arufeltolto meg kasszás kb mindig mindenhová kell
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!