Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, ha a szüleim...

Mit tudok tenni, ha a szüleim nem támogatják az életmódváltásom?

Figyelt kérdés
Amióta az eszemet tudom kövér vagyok, már általános iskolás koromban is annyi kiló voltam mint most... jelenleg 20 kiló felesleg van rajtam és ettől szeretnék megszabadulni. Kamasz korom óta elég sokat próbálkoztam mindenféle diétával és mozgással, de nem sikerült lefogynom és inkább még nagyobb problémákat okozott (pl. volt időszak amikor konkrétan nem ettem semmit egész nap és többször rosszul lettem vagy akár el is ájultam a suliban és hasonlók). Nyilván semmit nem tudtam arról, hogy mi ennek az egészséges és hatékony módja, csak kétségbeesetten próbálkoztam. Később már próbáltam picit jobb módszerekhez nyúlni (pl. kalóriaszámlálás) és semmi eredménye nem volt sajnos. Végül találtam egy orvost, aki hajlandó volt foglalkozni a problémámmal és kiderült, hogy PCOS-em van és inzulinrezisztens vagyok. Fontos lenne, hogy tartsam az előírt diétát, viszont mivel a szüleimmel élek ez nem csak rajtam múlik. Anyukám jár bevásárolni és ő is főz, viszont hiába beszéltem vele, nem foglalkozik a problémámmal (mert mennyivel drágábbak az egészséges dolgok, a többiek nem eszik meg és akkor külön kell főzni stb.). Felajánlottam, hogy megfőzöm én magamnak vagy elmegyek külön bevásárolni, de nem engedett (mivel saját keresetem egyelőre nincsen, ezért fizetni nem tudom magamnak). Viszont így nem tudom mit csináljak, mert örülnék, hogy végre kiderült a probléma és van rá megoldás is, végre lefogyhatnék stb., de most meg ez miatt nem megy. A mozgást nyilván meg tudom oldani ingyen és mindenféle támogatás nélkül, de a diéta is nagyon fontos lenne és így nem tudom, hogy mit tudnék kezdeni ezzel, van-e bármi alternatíva stb. Bármiféle tanácsot szívesen fogadok!
2021. febr. 19. 22:08
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
9%

“ És ott egy 20 éves fiatal, ha akarja, egy hétvége alatt alkalmi munkával megkeresi azt a 20 ezret, amivel többe kerül a speciális étkezése.”

Láttam gyakran ilyen alkalmi munkásokat. Korábban a közlekedési táblák és a csatornafedők hiánya jelezte a jelenlétüket.

2021. febr. 20. 09:34
 22/53 anonim ***** válasza:
60%
Csak van munka. Ne mondd ,hogy arra mindenki munkanélküli.
2021. febr. 20. 09:39
 23/53 anonim ***** válasza:
15%

Kinyitod a szekrényajtót, keresel egy kistányért, és mostantól az lesz a te tányérod. Ehetsz anyukád főztjéből, de a fenti adagnak megfelelően. Reggelinél, vacsoránál is ez legyen a mértékegység.

Ekkora túlsúllyal ennyi pont elég lesz ahhoz, hogy beinduljon a fogyás. Ha változnak a körülményeid, majd jobban belemerülhetsz a diétás kaják rejtelmeibe, most a jelenlegi helyzetből kell kihozni a legjobbat.

2021. febr. 20. 09:40
 24/53 anonim ***** válasza:
64%

Már az előző kérdésednél is mondtuk, hogy keress munkát és főzz magadra.

Felnőtt vagy, ne tőle várd a diétád finanszírozását, mert NEM neki kell diétáznia, hanem NEKED.

Én amikor hazamegyek, mindig viszem magammal a diétás dolgaimat, és nem apáéktól/anyóséktól várom el, hogy megvegyék azokat, mert nem nekik van rá szükségük.

2021. febr. 20. 11:33
 25/53 anonim ***** válasza:
18%

Egyébként pedig nem kell bulgur, meg tk tészta stb vásárolni (a rizs, burgonya is egészséges, vagy egyéb zöldségek, több fehérjét tartalmazó élelmiszer), egyszerűen leméred a kaját, kiszámolod a szénhidrátot és ennyi.

Ja, macerásabb? Hát, ez van, rengetegen! étkeznek így - gyerekek IS, mert megtanulják, hogyan kell.

Felnőttként meg pláne ciki anyukádtól elvárni a diétád finanszírozását.

2021. febr. 20. 11:36
 26/53 anonim ***** válasza:
36%

Mondjuk nem tudom, mit csináltál te, hogy 20-21 évesen csak egy érettségid van, de lusta vagy dolgozni.

Egy OKJ-t sem voltál képes letenni? Vagy mit gondolsz?

Nem tanultál, nem is dolgozol - nincs meló, persze :D -, és akkor elvárod, hogy anyukád pénzelje ezt is? Mire fel?

Örülj neki, hogy elnézik, hogy semmit nem csináls felnőtt létedre.

2021. febr. 20. 11:38
 27/53 anonim ***** válasza:
19%

"14-es: ha a kérdezönek nincs jövedelme, akkor hogy tudna elköltözni máshová munkát keresni?"

Nos, érre vannak a gyárak munkasszalloval

"Ehhez minimum három havi lakbér kellene (két havi kaució+az elsö hónap), ami még igen kedvezö esetben is 100 ezer fölött van, de inkább 200-300 ezer közt. Ezt a semmiböl nem tudja elöteremteni. Nem olyan egyszerü, mint ahogy egyes egybites agyú emberkék elgondolják."

Nos, a mhhnkaszallonal még mindig nincs ilyen. Albérletnél van.

"Másrészt meg a végzettség sem ingyenes, ehhez is kell egy csomó pénz, mégha tandíj nincs is, de tanszerek, bejárás vagy albérlet, egyebek vannak, amire a kérdezönek szintén nincs pénze."

Jaja. Mindenhez pénz kell. Tehát sajnáljuk szegény kérdezőt hogy 20 évesen nem tud dolgozni, mert nincs pénz, de köpködjük a szülőre, mert nem veszi meg nekij az extra ilyenolyan élelmiszert, mert nincs pénz.

Amúgy meg eddig hol lógott a kérdező? 16 éves körig tanköteles, ugye. Az kozepisko la második e folyam. Ergo, jart középiskolába az "ótvar vidéki helyen" Akkor mi az, hogy nijnc végzettségé?

2021. febr. 20. 11:47
 28/53 anonim ***** válasza:
38%

27, és hol van ilyen gyár munkásszállóval? Csak mert a kommunizmusban hallottam, de 2000 után nagyon mehetnékem volt otthon a levelező szak mellett, de nem igen találtam. Sem a megyeszékhelyünkön, sem BP-en.

Max az osztrák alpokban lett volna mosogatóknak, meg szobalányoknak éhbérért szállással munka.

2021. febr. 20. 11:56
 29/53 anonim ***** válasza:
48%

"Aha, tehagg egyetemre jársz. Konkrétan melyik "ótvar vidéki helyen" van egyetem?"

te kötözködő kretén, az megvan, hogy már egy egész éve távoktatással mennek az egyetemek??

2021. febr. 20. 11:59
 30/53 anonim ***** válasza:
13%

29!

Keress és találsz. De amúgy az leesett, hogy ha a kérdező egyetemre jár, akkor azt bizony nem az ótvar helyen teszi, hanem valami nagyvárosban? Ergo be tud oda, vagy ott lakik kollégiumban vagy albérletben. Ezek után hoghogy nem talál ott munkát? Arufeltolto meg kasszás kb mindig mindenhová kell

2021. febr. 20. 12:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!