Hogy értessem meg az anyámmal, hogy nekem jó kapcsolat nélkül?
Folyamatosan azzal traktál, hogy keressek magamnak egy férfit, sőt néha még "alkalmas" jelölteket is mond. A nővéremnek és a húgomnak és a bátyámnak már van kapcsolata, csak nekem nincs és nem is volt még. (volt egy srác, de nem tartott sokáig, ő erről nem tud).
Az igazsag az, hogy csúnya vagyok, rondák a fogaim, és kicsit vézna vagyok. Többek között ezek miatt nincs senkim. Nem tetszem egy pasinak se, de én ezt már elfogadtam, ha az éven meglesz vizsgám, akkor munkába állok és kihozom a maximumot a külsőmből. Bevallom van akinek tetszem, de én nem vagyok megelégedve magammal és így inkább nem pasizok.
Nem akarom ezt elmondani az anyámnak, mert akkor azt hinné, hogy miatta vagyok "boldogtalan". Képes lenne magát hibáztatni, amiért nem csináltatta meg a fogaimat és nem vitt el bőrgyógyászhoz.
Annyira jo, hogy itt mindenki leirja, hogy ezt csinald a fogaddal, azt a boroddel, olyan tarsat valassz, akinek nem a kulsod tetszik csak stb.
A kerdezo vilagosan leirta, hogy nem nyitott most kapcsolatra, es eloszor sajat magat szeretne rendbe hozni, kivul-belul.
Szerintem ez peldamutato.
Kerdezo, amikor valaki felhozza a parkapcsolat temat, annyit mondj mosolyogva: “majd ha van valami, akkor te leszel az elso, akivel a reszleteket megosztom”. Ezennel ennyi. Ha tovabb nyomatja a dumat, kedvesen, de hatarozottan kerd meg, hogy ne zaklasson tovabb, majd setalj ki az adott szobabol.
Teljesen irreleváns, hogy milyen a külsőd. A kérdés az, hogy mindentől függetlenül vágysz-e rá, hogy legyen párkapcsolatod. Ha igen, akkor ismerkedj nyugodtan, a szépség teljesen relatív dolog, és attól, hogy magadnak nem tetszel, lehet, hogy más szépnek tart.
Ha meg alapból nem vágysz kapcsolatra, akkor nem kell kifogásként használnod a külsődet. Egyszerűen csak nem vágysz rá és kész, nem kell megindokolni, ez nem egy kötelező dolog, amiben mindenkinek muszáj részt vennie, hanem teljesen opcionális. És mellesleg csúnyán tönkreteheted az életedet azzal, ha olyan módon élsz, ahogy neked nem jó, csak mert a társadalom azt sulykolja beléd, hogy ezt így kell csinálni. Egy életed van, azt éld úgy, ahogy te szeretnéd, ne úgy, ahogy mások szerint kellene élned!
13:
Nem teljes körűen. És ha komoly problémád van, az nem áll meg pár százezer forint alatt.
Sajnálatos módon nem tudok orvoshoz menni, mert nincs rá pénzem. A családom nagyon szegény, sokszor még arra sem jut elég a pénz, amire kell, mert az apukám meghalt, és anyukám egyedül nevel. A bátyám és a nővérem támogatnak ugyan, de nekik is van saját életük, saját háztartásuk, sőt a bátyámnak van egy kisfia is. Az anyukám megad mindent, amit tud, de pl. már ruhára nem futja. Nyáron mentem diákmunkára, és abból a pénzből ruhát vettem (60 000Ft). Anya nem tudná kifizetni a kezeléseket, így szóba sem hozom, mert nem akarom, hogy kellemetlenül érezze magát emiatt.
Egyébként a bal felső 3-as fogam hiányzik, mert letört, es kihúzták, a bal felső 1-es és a bal alsó 1-es fogamból szintén letört egy kis darab (beleharaptam egy magba). Tehát nem csak egy tömésről lenne szó. Ne várhatom el, hogy anya finanszírozza, vagy éppen a testvéreim, akiknek szintén van mire költeniük a pénzüket.
Az éven vagy esetleg jövőre munkába állok, és megkeresem a kezelés árát.
Me ítélkezzetek könyörgöm, nem ismertek. A környezetemre és magamra is igényes vagyok, de egyszerűen nincs pénzünk arra, hogy megcsináltassuk a fogaimat.
16, és többiek:
Ez a fogászati státusz mesél leginkább a mai magyar valóságról.
(Nem elítéllek, kedves kérdező, hanem mélységesen együtt érzek veled.)
18:
lófiszt támogatott.
Képzeld el, hogy olyan a fogad, mint a kérdezőnek: ráharap valami keményebbre, és rögtön 3 foga törik ki. Ez alapból korona/híd, fityfene, felnőttként fizetős.
És nagyon nem függ attól, hogy mennyit mossa az illető a fogát.
nálunk pl. a családban vannak "gyémántfogúak" akik képesek söröskupakot/hasonlót minden további nélkül letépni a puszta fogukkal (70. évesen; meglévő fogak száma: 31)
és van olyan (beleszámítva engem is), aki ha egy kicsit keményebb kiflicsücsökre harap, akkor azt kockáztatja, hogy ezer darabra hullik a foga (átlagos napi fogmosásaim száma:5)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!