Hogy lehet igazán jó kapcsolat testvérek között? ( 5 év korkülönbséggel )
A kommunikáció minden jó kapcsolat alapja. Beszèlgetni kell, őszintén elmondani az érzéseket, meghallgatni a másikat. Problémákon nem problémázni hanem megoldàst kell találni.
Ez nem csak a testvérekre hanem minden emberi kapcsolatra igaz.
6évvel fiatalabb az öcsém. Mindig jó testvérek voltunk,gyerekkorban volt egy-két civakodás,de hol nincs?
Ahogy a tini korba ért,bármikor bármit megbeszéltünk,és ez felnőtt korunkra is megmaradt. Őszintén,megértően,támogatva de a kritikát is elfogadva kell egymáshoz viszonyúlni. Jelenleg 200km-re lakunk egymástól,de ez nem állt közénk! Együtt nevetünk,együtt sírunk,ha kell egyik letörli a másik könnyeit! Én lány vagyok,tehát sem kor,sem nem függő nálunk a jó testvéri viszony! Hálát adok az égnek,h.ilyen testvéri kapcsolattal büszkélkedhetem!
Teljesen mindegy, hogy hány év van köztük, mert nem az életkor vagy a nem az, ami miatt jó vagy rossz testvérek lesznek, hanem a szülei nevelés, illetve a saját eredendő személyiség.
Ha valaki "rossz" testvér lesz, az nagyon nagy %-ban az anya hibája, aki nagyon csúnya testvérgyűlöletet, testvérféltékenységet tud generálni, illetve nem képes vagy nem hajlandó a kisgyerekben a természetesen megjelenő testvérfélténységet normálisan kezelni.
Utolsó
.annyit fűznék hozzá, hogy nem az anya,mhanem az anya és az apa hibája...
Nálunk édesapám miatt volt inkább féltékenység, sajnos velem kivételezett, jogos volt a tesóm féltékenysége:(
/ velünk majdnem teljesen azonos időt töltött mindkét szülőnk, pl betegség esetén gyakran apu jött táppénzre is..../
Igen! Köztünk is ennyi van a húgommal. Kicsinek martuk egymást folyton, de bármi volt, összefogtunk, és kiálltunk egymásért.
Felnőttként is imádjuk egymást.
Köztünk a tesómmal pont ennyi a korkülönbség.(fiú-lány)
és úgy gondolom jobb tesóm nem is lehetne
persze szivat néha de istenem,,,,,.... unalmas lenne nélküle az élet
................IMÁDOM
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!