Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiegyensúlyozott jó kapcsolat...

Kiegyensúlyozott jó kapcsolat vagy a bizonyos nagylángon égő nyugtalan hosszútávon?

Figyelt kérdés

Leírom nektek az egész történetet, kérlek segítsetek…

Régen 1 évig voltam egy szeretői viszonyban, abban az 1 évben volt minden… Ő volt az az ember akivel órákon keresztül tudtam önfeledten beszélgetni, nevetni, minden találkozás olyan volt mint az 1. hónapban, sose éreztem még úgy, magával ragadott a lénye, rajongásig szerettük egymást. Minden téren ő volt az a bizonyos nagy Ő.

Viszont az őrületbe kergetett a birtoklási vágyával, a féltékenykedésével, egy kis szabad teret sem adott annak ellenére sem, hogy akkor még házas volt.

Vele megjártam a mennyországot, de a poklot is. Hosszú kínlódás után elhagytam végül, mert 1 év után se vált el a feleségétől én meg már nem bírtam, hiába bizonygatta, hogy megteszi, nem hittem el.

Utána egymásra találtunk egy régi ismerőssel, megszerettük egymást, 1 év után egymással tervezzük a jövőt, végre biztonságban és nyugalomban érzem magam. Ő egy nagyon jó ember, együtt lehet vele élni, megbízok benne, eltudnám képzelni vele az életemet, egyszer a gyerekünknek se képzelnék jobb apát, nem akar birtokolni, mindig azon van hogy jó legyen.

Viszont szeretem, szerelmes is vagyok belé, de nem úgy, mint az előző kapcsolatomban. Nem érzem azt a mindent elsöprő lángolást, az az önfeledt igazi énemet.

Most 1 év után jelentkezett a régi szerelem, közölte hogy elvált azóta és mindenáron vissza akar szerezni, mert nem tud elfelejteni. Sokszor gondolok rá, olyan volt mint a lelkitársam.

Kétségbe vagyok esve mi tévő legyek, adjam fel a kiegyensúlyozott kapcsolatomat egy őrült kapcsolatért ahol lehet sose lenne nyugalmam? Annyira hiányzik az a különleges érzés ami vele volt, de annyira taszít is.

Ti mit tennének, kit választanátok, hosszú távon kinek mi éri meg jobban?

2015. febr. 8. 19:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
86%

A mostanit.

Akkor a "nagy ő" nem bizonyult megbízhatónak. Kutyából pedig nem lesz szalonna. El kell hajtani, de nagyon erélyesen. Nem a reszketegen elhebegett "de hát van pasim", kifogással (mert abból az jön le, hogy csak ez az egy akadálya van a dolognak), hanem egy határozott, "Nem, nem akarok tőled már semmit" kijelentéssel.

Legyél erős. Emellett az egykori lángolás mellett sosem lesz békés, nyugodt, boldog életed, nyugodt családod.

2015. febr. 8. 19:54
 2/13 A kérdező kommentje:
Igen előttem is ez van, hogy vele sose lenne nyugodt életem... Az emberek néha olyan bolondok tudnak lenni... Igazad van, az eszemmel felfogtam én is ezt, csak a szivemmel rossz kicsit.
2015. febr. 8. 19:58
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Szakíts meg minden kapcsolatot vele utána. Különben sosem lesz nyugtod. Amilyen kitartással hitegetett annak idején, úgy fog most utánad járni. Ne dőlj be érzelmi zsarolásnak, a múlt emlegetésének, jövőt illető ígéreteknek!

Ha elgyengülnél, csak képzeld magad elé a párod arcát, amikor közlöd vele az igazságot...

2015. febr. 8. 19:59
 4/13 anonim ***** válasza:
79%
Az az őrült, végletekben lobogó érzés nagy valószínűséggel nem lenne tartós. Ez addig vonzó, amíg tiltott a gyümölcs, amíg van benne izgalom. Aztán jönnének a szürke hétköznapok, ami egykor csak zavart, az az őrületbe kergetne, azzal lehetetlen lenne együtt élni, stb. Egyetlen szerelem sem ég 1000 fokon egy életen át. Átalakul csendes, szelíd szeretetté, ami megbízható, nem birtokló, kiegyensúlyozott. Vagy, követelőzővé, önzővé, birtoklóvá, elviselhetetlenné. Neked kell eldöntened mit szeretnél hosszú távon. Bár az esetek nagy %-ban rosszul döntünk, mert a vágy legyőzi a józan észt, de akkor már nem biztos, hogy van visszaút. Ezt sosem fogjuk megérteni, miért vonz a rosszabb döntés mindig jobban bennünket.
2015. febr. 8. 20:01
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
4-es: azért vonz jobban a rossz öntés, mert pillanatszerűen általában az az izgalmasabb! Amúgy egyetértek veled.
2015. febr. 8. 20:03
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt lehet,hogy nem ő vált el,hanem kidobta a felesége.Nagyon nem mindegy.Másrészt hosszútávon a birtoklási vágyával meg fog fojtani és előbb utóbb tönkretenné a kapcsolatot. Ha nem lenne másik a férfi az életedben,akkor is azt mondanám,hogy az ilyen embertől menekülni kell.
2015. febr. 8. 20:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Egyiket se!!!!!!!

A régi tönkre fog tenni megint a féltékenységével, a mostani pedig nem elég egy biztos kapcsolathoz, egy jó családhoz - hiszen az első volt szerelmednek ugranál, máris kétségek gyötörnek. Jó-jó, szereted valamennyire, de nem igazán. Te is tudod, hogy valami nem stimmel.

Az lenne a fair, ha szakítanál, hagynál időt magadnak, és majd jönni fog az életedben olyan, akit igazán szeretni tudsz, de nem is tesz tönkre a mániáival.

2015. febr. 8. 20:11
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Én csak akkor érzek hosszú távon lángoló szerelmet, ha valami miatt nem teljesül be, vagy nem teljesül be teljesen. Ha ilyen "nyugis" kapcsolatról van szó, az csak rövid ideig lángol, mindig lecsillapszik. Ilyenkor az a szívás, ha jön egy másik pasi, akivel megvan a kémia és megint lángra gyúlsz, csak épp nem a párodért, hanem az újért...
2015. febr. 8. 20:13
 9/13 anonim ***** válasza:
70%
Ugyan már, a két szerelem közt egyetlen különbség van: a tilosban járás izgalma nincs meg a mostaniban. Egy normális párkapcsolat az így néz ki. Ha nincsenek konfliktusok, és azt látjátok,hogy így tudjátok tölteni egymással az éveket, akkor ez a legnagyobb kincs!
2015. febr. 8. 20:14
 10/13 anonim ***** válasza:
26%

Kérdés hány éves vagy?

Szerintem se az elsőre,se a másodikra nem érdemes már több időt pazarolnod,ha 30 alatt vagy!

Az elsőből már nem lesz soha az igazi,hiszen sosem volt igazán a tiéd,mivel te csak második voltál a kapcsolatban. A mostani kapcsolatodból pedig hiányzik a zazazú érzés....

2015. febr. 8. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!