Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiegyensúlyozott jó kapcsolat...

Kiegyensúlyozott jó kapcsolat vagy a bizonyos nagylángon égő nyugtalan hosszútávon?

Figyelt kérdés

Leírom nektek az egész történetet, kérlek segítsetek…

Régen 1 évig voltam egy szeretői viszonyban, abban az 1 évben volt minden… Ő volt az az ember akivel órákon keresztül tudtam önfeledten beszélgetni, nevetni, minden találkozás olyan volt mint az 1. hónapban, sose éreztem még úgy, magával ragadott a lénye, rajongásig szerettük egymást. Minden téren ő volt az a bizonyos nagy Ő.

Viszont az őrületbe kergetett a birtoklási vágyával, a féltékenykedésével, egy kis szabad teret sem adott annak ellenére sem, hogy akkor még házas volt.

Vele megjártam a mennyországot, de a poklot is. Hosszú kínlódás után elhagytam végül, mert 1 év után se vált el a feleségétől én meg már nem bírtam, hiába bizonygatta, hogy megteszi, nem hittem el.

Utána egymásra találtunk egy régi ismerőssel, megszerettük egymást, 1 év után egymással tervezzük a jövőt, végre biztonságban és nyugalomban érzem magam. Ő egy nagyon jó ember, együtt lehet vele élni, megbízok benne, eltudnám képzelni vele az életemet, egyszer a gyerekünknek se képzelnék jobb apát, nem akar birtokolni, mindig azon van hogy jó legyen.

Viszont szeretem, szerelmes is vagyok belé, de nem úgy, mint az előző kapcsolatomban. Nem érzem azt a mindent elsöprő lángolást, az az önfeledt igazi énemet.

Most 1 év után jelentkezett a régi szerelem, közölte hogy elvált azóta és mindenáron vissza akar szerezni, mert nem tud elfelejteni. Sokszor gondolok rá, olyan volt mint a lelkitársam.

Kétségbe vagyok esve mi tévő legyek, adjam fel a kiegyensúlyozott kapcsolatomat egy őrült kapcsolatért ahol lehet sose lenne nyugalmam? Annyira hiányzik az a különleges érzés ami vele volt, de annyira taszít is.

Ti mit tennének, kit választanátok, hosszú távon kinek mi éri meg jobban?

2015. febr. 8. 19:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

25 éves vagyok.

Köszönöm a válaszokat, megerősítettetek abban melyik utat ne válasszam biztosan, a jelenlegit pedig az idő majd igazolja...

2015. febr. 8. 21:01
 12/13 anonim ***** válasza:
57%

"Ő egy nagyon jó ember, együtt lehet vele élni, megbízok benne, eltudnám képzelni vele az életemet, egyszer a gyerekünknek se képzelnék jobb apát, nem akar birtokolni, mindig azon van hogy jó legyen."

Ez a lényeg,hiszen "ilyesmire" alapozzuk az életünket,nem pedig arra,hogy állandó feszültségbe,stresszbe éljünk,ahogy a kérdező is tette a "szeretős" kapcsolatban.

Azon is érdemes elgondolkozni Kedves Kérdező,ha az előző kapcsolata mellett "tartott szeretőt...ugyebár Te voltál az" akkor kérdés,hogy Veled nem tenné e meg ugyanezt.

És,ha most felpillantasz a véleményem "tetejére",akkor gondolkozni sem kell azon,hogyan dönts. :)

Sok sikert!

2015. febr. 8. 21:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Ha nemet mondasz az elsőre, akkor nem fog zavarni, hogy mi lett volna, ha?

Én a másodikat választanám, mert tapasztalatból mondom, hogy az a tartós, arra alapozzuk az életünket, és a boldogságot is egy harmonikus kapcsolatból tudom kivenni és megadni a páromnak.

De ha te másmilyen habitusú vagy, akkor lehet életed végéig kísértene az a mi lett volna ha, és megmérgezi az amúgy jól működő kapcsolatodat, esetleg az első nehézségnél szaladsz a "lángoló" szerelemhez vigasztalást keresni...

Jól gondold meg, a te életedet, csak te dönthetsz.

2015. febr. 9. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!