Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldi gyerek név, kisebbség...

Külföldi gyerek név, kisebbségi vagy elegáns?

Figyelt kérdés

Tudom hogy itthon a Rachel, Renátó, Raffaell, Dzsenifer, Jessica a kisebbségi neveket szolgálják.

Azonban nekem is tetszik pár, például Emma(tudom hogy “magyar”, de mégis azért idegen nekem), Elena, Kethrin.

Ezek is ilyen picit rossz érzést keltők, vagy mondható elegánsnak?

Nem sablon magyar vezetéknév mellé lesznek, noha nem is olyan különleges.

2021. jan. 18. 17:32
1 2 3 4
 31/37 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!:) meggyőztetek, Kethrin tuti nem lesz
2021. jan. 18. 19:41
 32/37 anonim ***** válasza:
79%
Nekem hagyományos magyar nevem van mégis ki tudják ejteni németek nevem még ha kicsit pöszén is ejtik ki.
2021. jan. 18. 20:55
 33/37 anonim ***** válasza:
95%
Angela. Ezt biztos ki tudják ejteni.
2021. jan. 18. 20:58
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

A Kitti is külföldi név, mára már abszolút nem kirívó, mert fonetikusan leírva se fura.

Pl. a Medox vagy a Brájen nekem kisebbségi, de a Benettnek vagy a Brendonnak is ilyen beütése van, vagy Sanel, vagy Seron így leírva.

Sajnos sokszor külföldi név se kell a csúfoláshoz, elég, ha szemüveges, vagy nagyon vékony/kövér.

2021. jan. 18. 22:10
 35/37 anonim ***** válasza:

30as, ha Németországban éltek, ott jó a Luna, van ilyen nevű külföldi ismerősöm. Itthon viszont nagyon tönkre tudják tenni az embert, csak mert másabb a neve mint az átlag. Nekem is meg kellett változtatnom.

27es voltam, örülök hogy nem sértődtél meg nem rosszból írtam, csak tapasztalat. Én a mai napig szorongok bemutatkozás előtt, pedig már hagyományos nevem van, de szerintem ez a komplexus meg fog maradni már.

2021. jan. 19. 06:31
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az Emma és az Elena is szép. 😊

Nekem a Luna is tetszik, a Harry Potter nagy kedvencem. 😉

Mi második névnek adtunk különlegesebbet a kislányunknak, Auróra lett.

35-ös: Megkérdezhetem az eredeti neved mi volt?

2021. jan. 19. 08:14
 37/37 anonim ***** válasza:
76%

Emma okés, bár tucat.

Az Elena gyönyörű, de spanyol eredetű, szóval azt inkább ne.

Ketrin - komolyan? Ezek a fonetikusan írt nevek röhejesen néznek ki, és látszik, hogy a szülő akar felvágni vele. akkor inkább Katrina, Karina...?

2021. jan. 19. 10:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!