Külföldi gyerek név, kisebbségi vagy elegáns?
Tudom hogy itthon a Rachel, Renátó, Raffaell, Dzsenifer, Jessica a kisebbségi neveket szolgálják.
Azonban nekem is tetszik pár, például Emma(tudom hogy “magyar”, de mégis azért idegen nekem), Elena, Kethrin.
Ezek is ilyen picit rossz érzést keltők, vagy mondható elegánsnak?
Nem sablon magyar vezetéknév mellé lesznek, noha nem is olyan különleges.
Elenát azt nem.
17 megindokolta.
Az Emma nem kisebségi név.
Szerintem szép.
Ketrin, nincs szép hangzása.
A kissebségnél divat, hogy az aktuális szappanopera szereplők után nevezik el a gyereket.
Hallottam már Eszmeraldát.
Szerintem is az Emma es az Elena aranyosak, a Kethrin ilyen irasmoddal gusztustalan, nem adnám. A hangzasaval nincs bajom, de nem magyar vezeteknevvel fura.
De meg mindig jobb mint a Brájen, meg a Brúnó. 😃
11es, ugyen me Magyarországon éltek? Mert itt megpecsételed a gyerek sorsát egy Luna névvel. Instant csúfolódás melegágya gyerekkorban(cseréld ki az L betűt P betűre)
Felnőtt korában meg hátrány állásinterjúkon. Ha rám hallgatsz,(engem is hasonló névvel büntettek) legalább adj első névnek valami hagyományosabbat hogy majd ő dönthessen, ne tedd tönkre a gyerekkorát.
27: pont most akartam írni, kb. ugyanezt...
angol nyelvterületen meg lunatic -nak fogják csúfolni (elmebeteg)
Elena a román cigány .
Szuper kombó.
27, erre nem is gondoltam :o
Darmstadt mellett élünk, de sokat járunk haza (nyilván most a covid miatt nem)
anyósom Linát mondta inkább Luna helyett, echte német név, de nekem annyira nem tetszik.
Nekem is kettő nevem van mondjuk de én egyiket se szeretem túlzottan... klasszikus magyar nevet adtak a szüleim, amit a németek többsége kiejteni sem tud. ezért én is inkább a keresztelőn kapott nevemet használom, az Ágnest.
11 voltam.
ja, és nem kell szegényt lepontozni, egyáltalán nem sértődtem meg, sőt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!