Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldi gyerek név, kisebbség...

Külföldi gyerek név, kisebbségi vagy elegáns?

Figyelt kérdés

Tudom hogy itthon a Rachel, Renátó, Raffaell, Dzsenifer, Jessica a kisebbségi neveket szolgálják.

Azonban nekem is tetszik pár, például Emma(tudom hogy “magyar”, de mégis azért idegen nekem), Elena, Kethrin.

Ezek is ilyen picit rossz érzést keltők, vagy mondható elegánsnak?

Nem sablon magyar vezetéknév mellé lesznek, noha nem is olyan különleges.

2021. jan. 18. 17:32
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
87%
Ha magyarosítani kell a fonetikáját, akkor kisebbségi, ha anélkül is megállja a helyét (mint az Emma, ami jó példa) akkor elegáns is lehet.
2021. jan. 18. 18:44
 22/37 anonim ***** válasza:
82%
Nemár eddig Emmaként eszembe se jutott, hogy kisebbségi nevem van:((
2021. jan. 18. 18:46
 23/37 anonim ***** válasza:
59%

Elenát azt nem.

17 megindokolta.

Az Emma nem kisebségi név.

Szerintem szép.

Ketrin, nincs szép hangzása.

2021. jan. 18. 18:52
 24/37 anonim ***** válasza:
83%

A kissebségnél divat, hogy az aktuális szappanopera szereplők után nevezik el a gyereket.

Hallottam már Eszmeraldát.

2021. jan. 18. 18:57
 25/37 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is az Emma es az Elena aranyosak, a Kethrin ilyen irasmoddal gusztustalan, nem adnám. A hangzasaval nincs bajom, de nem magyar vezeteknevvel fura.

De meg mindig jobb mint a Brájen, meg a Brúnó. 😃

2021. jan. 18. 19:00
 26/37 anonim ***** válasza:
72%

11es, ugyen me Magyarországon éltek? Mert itt megpecsételed a gyerek sorsát egy Luna névvel. Instant csúfolódás melegágya gyerekkorban(cseréld ki az L betűt P betűre)

Felnőtt korában meg hátrány állásinterjúkon. Ha rám hallgatsz,(engem is hasonló névvel büntettek) legalább adj első névnek valami hagyományosabbat hogy majd ő dönthessen, ne tedd tönkre a gyerekkorát.

2021. jan. 18. 19:11
 27/37 anonim ***** válasza:
18%

27: pont most akartam írni, kb. ugyanezt...

angol nyelvterületen meg lunatic -nak fogják csúfolni (elmebeteg)

2021. jan. 18. 19:17
 28/37 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem tudom, szerintem egyik sem hangzik cigányosan... Nekem a Kethrin hangzása annyira nem tetszik, de szerintem ez sem gáz. Az Emma és az Elena pedig kifejezetten szép nevek. Én úgy vagyok vele, hogy ami klasszikus cigány név pl. Dzsesszika, Napsugár és társai, azt én sem adnám a gyerekemnek. Viszont -nem mondom, hogy ez a cél - de el tudom képzelni, hogy különlegesebb vagy külföldi nevet adnék a gyerekemnek. Hacsak tényleg nem egyértelműen ciki jelentése van, akkor én olyasmivel sem foglalkoznék, hogy mire asszociál az ember a név hallatán vagy hogyan lehet csúfolni... bármit lehet csúfolni, nekem pl. tucat, Magyarországon is elterjedt nevem van, nincsen semmi csúnya/vicces jelentése és mégis csúfoltak vele. Ez ilyen.
2021. jan. 18. 19:24
 29/37 anonim ***** válasza:
60%

Elena a román cigány .

Szuper kombó.

2021. jan. 18. 19:31
 30/37 anonim ***** válasza:
38%

27, erre nem is gondoltam :o

Darmstadt mellett élünk, de sokat járunk haza (nyilván most a covid miatt nem)

anyósom Linát mondta inkább Luna helyett, echte német név, de nekem annyira nem tetszik.

Nekem is kettő nevem van mondjuk de én egyiket se szeretem túlzottan... klasszikus magyar nevet adtak a szüleim, amit a németek többsége kiejteni sem tud. ezért én is inkább a keresztelőn kapott nevemet használom, az Ágnest.

11 voltam.

ja, és nem kell szegényt lepontozni, egyáltalán nem sértődtem meg, sőt :D

2021. jan. 18. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!