Külföldi gyerek név, kisebbségi vagy elegáns?
Tudom hogy itthon a Rachel, Renátó, Raffaell, Dzsenifer, Jessica a kisebbségi neveket szolgálják.
Azonban nekem is tetszik pár, például Emma(tudom hogy “magyar”, de mégis azért idegen nekem), Elena, Kethrin.
Ezek is ilyen picit rossz érzést keltők, vagy mondható elegánsnak?
Nem sablon magyar vezetéknév mellé lesznek, noha nem is olyan különleges.
a férjem német, a fiúnk Alex nevet kapta. az apósom pl Ármint szeretett volna. de szerintem az kisebbségi név... náluk meg nem.
a lányunk Luna lesz. az Elena nekem tetszik, oroszos, de mégsem egy Okszána vagy Valentina. nekem tetszik még a Veszna(tavaszt jelent) és a Léna magában is.
azt viszont ne csináld hogy magyarosított angol nevet adsz neki mint Dzsesszika meg Csikágó.
az Emma szép
Az Emma egyáltalán nem kisebbségi. Szép is.
Szerintem az Elena sem. Szintén szép.
A Kethrin inkább...
A magyar helyesírással írt angol nevek többségétől én is rosszul vagyok, pedig az eredetiek nagyon szépek. Az Emma és az Elena viszont szerintem jók :)
Nekem az Emily nagy kedvencem de itthon sima "i"-vel írják, ami már egyáltalán nem tetszik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!