Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ház vásárlás BP. Közelében...

Ház vásárlás BP. Közelében Fontos:Kevés kisebbségi, csendes környezet, tűrhető autós közlekedés, jó közbiztonság. Jelöltek: Piliscsaba Garancs. , Tahitótfalu, Leányfalu, Göd, Dunaharaszti, Dunabogdány, Dunavarsány, Mogyoród Szentjakab. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
Érdekelnének a fent említett településekről tapasztalatok, illetve ha van más hasonló település, akkor az is érdekelne.

2016. szept. 11. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ezek közül Piliscsaba és Mogyoród a legjobb... Dunabogdány pl. már elég messze van Pesttől. Göd pedig drága és zsúfolt hely. Még jó választás lehet a Mogyoróddal szomszédos Szada.
2016. szept. 11. 15:47
 2/10 anonim ***** válasza:
21%

Szentjakabon laktunk két évet.

Közlekedésben szerintem kiváló az M3-on kb 30-40 perc reggelente az Árpád híd hétvégén 25perc.

Az M0 kb. 5 percre van.

Van saját HÉV megállója ami elég jóvá teszi a közlekedést nagyobb gyerek esetén. A környéken lehet nagyokat sétálni.

Rendezett, ápolt családcentrikus lakópark a gyerekek együtt játszanak, az autósok nagyon vigyáznak a gyerekekre van saját játszótere.

Ugyanakkor bolt, ovi, stb. csak autóval elérhető.

Ami még nem volt olyan jó az autópálya folyamatos susogása ez amúgy megszokható(nekem nem sikerült) Ez az erdő felőli részen amúgy ez nem olyan szörnyű.

Fenn van a dombon nincs lehetőség fúrt kútra, csak csapvízzel fogsz tudni locsolni.

2016. szept. 12. 09:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Szentjakabrol tudnál meg egy kicsit mesélni? "Közös költség", lopások,betörések,kutyasok(több kutyával koltoznenk) a park közeli erdős részeken setalehetoseg, lakok mentalitása stb erdekelne.
2016. szept. 12. 10:34
 4/10 anonim ***** válasza:

16.000 Ft körül van a közös költség ebben a közös területek ápolása, közvilágítás, télen az úttisztítás van benne.

Körbe van kerítve,kamerázva és 24 órás portaszolgálat van és tényleg ott is vannak, és figyelik a forgalmat. Mi teljesen biztonságban éreztük magunkat és úgy láttuk mindenki, a kis biciklik a házak előtérben kinn hagyva stb.

Amikor beköltözöl alá kell írnod az együttélési szerződést az itt van:

[link]

Kutyát tarthatsz, de csak kettőt és figyelve arra, hogy ne legyenek túl zajosak. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy senkit sem érdekel mit csinálsz ameddig nem zavarsz másokat. A környéken van egy nagy erdő autó nélkül ott lehet nagyokat sétálni. A parkban is lehet sétáltatni, pórázon és kakit összeszedve.

Ez egy kicsi és zárt közeg elég jó közösség van ( pici elitizmust azért érezni)itt van a baráti kör facebook profilja.

[link]

Az egész egy nyugis családias hely fölső középosztálybeli lakókkal.

2016. szept. 12. 12:47
 5/10 anonim ***** válasza:

Dunaharaszti jó hely, nincs messze Bp, közel az M0-ás, van munkalehetőség is.

Dunavarsány már jobban kiesik, messzebb van.

2016. szept. 13. 10:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Három éve lakom Leányfalun és meg vagyok elégedve vele. A 11-es út dunai oldala húzós, nagy árvizektől semmi sem védi, a hegyoldalaknak meredek, keskeny utcái vannak, ezeknél az alsó szinteken vannak kisebb házak, feljebb a paloták. A legjobb a hegyek lába vagy a benzinkúttól a strandig a belső, aránylag sík rész. A házak nagyrészt összközművesek, van csatorna, sok házban gáz, víz, villany, gáz, az épületekekben biztonsági rendszer. Persze van helyi adó is. Vannak boltok, pl. CBA, zöldséges, iskola, óvoda, posta, zöldséges, benzinkút, faluház, múzeum, könyvtár, pezsgő kulturális élet. És van a híres termálfürdő és strand, csodás Dunapart, kerékpárúttal. Kb., 150 éve üdülőterület volt, ma már sok az állandó lakos. Nézz körül, most még vannak a 11-es közelében is eladó házak, de a legtöbb feljebb épült. Közlekedés: kicsit húzós, de pl. a buszok elég sűrűn járnak, 40 perc alatt Újpesten vannak. Vác is közel van, az egyik busz a váci révhez jár óránként, ott is minden van. Vagy itt van a közelben Szentendre.
2016. szept. 13. 21:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Tahitótfalu: ez két településrész, Tahi ugyanolyan, mint Leányfalu, sokkal kevésbé van ellátva boltokkal. Tótfalura a hidon át lehet bejutni (buszok is ott mennek át), van ott is faluház, iskola Coop stb. De mert a Fővárosi Vízművek területei az egész szigeten zártak, a mozgási lehetőség korlátozott.
2016. szept. 13. 21:58
 8/10 anonim ***** válasza:
19%
Piliscsaba: ez nem jó hely, van az szupergettó (Magdolna-völgyi lakópark), mellette jár egyik oldalon a vonat, a másikon a 10-es út van. Talán még a Klotildliget jó, sok a régi villa.
2016. szept. 13. 22:31
 9/10 A kérdező kommentje:
A kutyatartásba mostmár nem szólhatnak bele hálistennek. Az enyémeim gyakorlatilag némák,extra-mega-giga-szuper jólneveltek,nincs velük baj. Göd szimpatikus a Dunapart miatt,viszont sok a favágás,meg elég gagyi a lakópark amit néztem, Piliscsabáról hallottam,bár hülyeség ez a gettó kifejezés az esetében, de én amúgysem a Magdolnavölgyi lakóparkot írtam, hanem Garancsligetet. Nagykovácsi is felkeltette az érdeklődésemet.Van még időm gondolkodni hálistennek. De köszönöm a válaszokat!
2016. szept. 15. 20:11
 10/10 anonim ***** válasza:
79%
Nagykovácsi: procli újgazdagok laknak ott, de mert egyetlen útja van, elég egy fakidőlés (vagy mint 2015 decemberében a jégtörés) és haza se tudsz menni. Akkor már inkább Göd vagy Sződ, csak nem közvetlenül a Dunaparton.
2016. szept. 18. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!