Gyerek kiválthat a szülőből kisebbségi komplexust?
Irigy.
A koliért 11et fizettem, csoporttársaim 9-et, üzenem.
Felveszed szépen a diákhitelt és tanulsz úgy, ahogy a legtöbben csináljuk. Lelki támogatásért pedig keresel mást, szükséged lesz rá.
ismerőseim szülei is ilyen beállítottságúak, 3 gyerekük van
az egyik saját magának megcsinálta a karrierjét, amit magának ki tudott építeni, diplomás ápoló, vagy nővér
a másik két gyerek prolimunkás alig keresnek
3-ra 2-es:
pont azt írtam ezzel, hogy akiben van valami csöppnyi "hivatástudat"ilyen környezetből is kinőheti magát a példából ítélve 1 a 3-hoz az esély
tehát 3 gyerekből egy kinövi magát reménytelen szülők mellett is, tehát van 33% esélyed..
"te proli munkásnak se vagy jó nem hogy bármi komolyabbra"
Mondja a tipikus ostoba, tahó, iskolázatlan prolimunkás.
Kedves kérdező 20 ezer forintba kerülnek a legjobb kolik úgy általában havonta. Ötven ezerért már albérletet kapsz ráadásul egyedül. Én azt tudom neked mondani, hogy egy jó egyetemi szakot nagyon megéri elvégezni, iszonyatos kitörési lehetőség, arra viszont érdemes figyelni, hogy számos egyetemi szak csak időpazarlás. Érdemes utána járni, hogy mit érdemes tanulni.
Feltételezem, hogy le leszek pontozva, de sajnos tapasztalat, hogy igenis vannak diszfunkcionális szülők, hogy miért, azt most nagyon hosszú lenne részletezni, de sajnos előfordul, hogy a szülő nem megfelelő módon áll a gyermeke neveléséhez, gondozásához, idősebb korban ez a továbbtanulás ellehetetlenítésében is megnyilvánulhat. Volt ilyen barátom, emlékeim szerint a szüleinek középiskolai végzettsége sem volt, ő viszont alkalmas lett volna felsőfokú végzettség szerzésére, határozottan életképes és talpraesett fiatalemberről van szó, de szülői támogatás hiányában érettséginél többre nem jutott.
Nagyon szomorú, amiket leírtál, igen, nagyon erős kisebbrendűségi komplexus érződik a soraidból, és igen, én is azt gondolom, hogy egy szülőnek feladata támogatni a gyerekét, de ha ő nem ezt a mintát hozta otthonról, akkor azon nehéz változtatni.
Remélem, a segítsége nélkül is sikerül majd megvalósítanod önmagad, szívből drukkolok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!