Miért nem ismered a saját gyereked?
Azt tudni kell rólam,hogy anyukám mindenféle különórákra elvitt ami csak létezik,tánc, zeneiskola, röplabda,ezzel nem is lenne baj,ha megkérdezne engem is,hogy szeretnél ilyenre járni,mi érdekel.
Anyám lát valami faszsagot a neten és azt hiszi,hogy igen ez a lányomnak való, mindenképp megkell csinálnom.
Hiába szólok neki,hogy engem más érdekel,mást szeretek csinálni például olvasni,folyton lehurrog,hogy én vagyok az anyád én tudom, én döntöm el mi jó neked.
Már egy ideje depressziós vagyok,úgy érzem a saját anyám nem ismer, azt se tudja mit szeretek csinálni,mi a kedvenc filmem,zeném,hobbym. Anyám még a kedvenc színemet se tudja,és az a szomorú,hogy ilyen gagyi dolgot se tudd rólam.
A durva az egészben,hogy a legtöbb osztálytársam, barátnőm, ismerőseim is hasonlóképp éreznek mint én
Szülők miért nem ismeritek a saját gyerekeiteket?
21#
Írt jegkorit is a kérdező meg jéghokit is.
Nálunk ez úgy működött, hogy apa-anya megkérdezték, mit szeretnék sportolni, aztán beírattak vívásra, amit imádtam, és ha a térdem nem ment volna tönkre benne, máig csinálnám.
Értelmes helyen így mennek a dolgok, nem úgy, hogy "azt mondtam és kész, gyerek vagy, kss a neved".
""Szülők miért nem ismeritek a saját gyerekeiteket?"
Mondjuk mert nem beszél magáról, soha."
2-es, szerintem akkor is a szülő "dolga" lenne, hogy szóra bírja a gyermekét. Kérdezze, érdeklődjön (természetesen ne zrikálja és szekírozza).
Rólam sem tudott az anyám lóf....szt sem, nem is érdekelte. Most hogy írja a kérdező, nem tudom, anyám tudja-e pl, hogy a kék a kedvenc színem (minden kék árnyalat), hát megkérdem majd tőle, én 54 vagyok már. SOHA anyámat nem érdekelték a terveim, céljaim, sem a főiskolám, egyszer nem kérdezte meg (munka mellett csináltam, és még otthon laktam), hogy milyen tantárgyak vannak, milyen tanárok, stb. Új munkahelynél sem érdekelte, milyen a főnököm, hogy érzem magam, milyenek a munkatársak.
Én amúgy sokáig azt hittem, hogy ííígen, EZ a jó szülő, mert nem kotnyeleskedik. De aztán (ahogy anya lettem én is) rájöttem, hogy mindössze azért nem érdeklődött soha, mert k...vára nem érdekeltem.
Egy szó mint száz, ha a szülőt érdekli a gyereke, akkor érdeklődjön ő (az nem mentség, hogy a gyerek nem mond semmit magától.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!