Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyunak hogy...

Hogy mondjam meg anyunak hogy sz @ rul főz úgy hogy ne sértődjön meg?

Figyelt kérdés
Egyszerűen mindig összecsapja mostanában a kaját. Nem süti át rendesen a húst, vagy éppen tocsog a zsírtól és azért ehetetlen... ezer éves dolgokat olvaszt ki a mélyhűtőből amiket nem enged kidobni. Ma a rakott krumpli olyan kemény volt hogy 1 óráig görcsölt utána a hasam. Én ezt már nem bírom, valahogy muszáj szólnom neki hogy inkább főzök magamra de előre tudom hogy meg fog sértődni. Oroszlán a csillagjegye és azt hiszi amit ő csinál az nem lehet rossz. Az én kajáimba is mindig beleszól, hogy ő abba tenne kakukkfüvet meg mittudomén. Volt már hogy csináltam magamnak külön kaját mert nem kívántam a rántott húst de számon kérte hogy minek főzök ha van kaja meg egész nap mondogatta hogy vacsorára egyem meg a maradékot. Nem tudom mit tegyek
2021. jan. 9. 14:29
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
78%

"Hidd el szivesen főznék én az egész családra de ha elolvastad volna akkor is sértődés volt ha külön főztem magamra!"

De a "külön fôzök" épphogy sokkal sértôbb, mint a "fôzök helyetted".

Azt sugallja, hogy nem elég jó amit ô csinál, de ettôl még neki uganúgy fôznie kell, hiszen 2/3-nyi ételt is ugyanannyi ideig kell fôzni. Illetve nehezíti a dolgát, mert még téged is kerülgetnie kell a konyhában, használod az edényt amit ô szeretne, iletve nehéz észben tartani, milyen ütemben fogynak az alapanyagok a hûtôbôl, ha más is használja.

A “fôzök helyetted“ viszont azt jelenti, hogy addig ô csinálhat mást, vagy pihenhet, kiküldheted “pihenni” a szobába, akkor nem fog belebeszélni a fôzésbe. Persze csak a te is elkészíted pluszba az ô halas ételét is (ahogy eddig ô is megcsinálta nektek a húst).

2021. jan. 10. 00:32
 42/47 anonim ***** válasza:
41%
van egy ötletem. kezdjetek külön főzni, saját alapanyagokból, és ezzel újra lehetne húsos-csontos szappanoperánk, ki hova mit tehet a hűtőben, ki nyúlt a másik cuccaihoz stb.
2021. jan. 10. 10:48
 43/47 anonim ***** válasza:
12%
a "külön fôzök" valszeg azt jelenti - 16 éves, és a saját állítása szerint az anyja sose engedi be a konyhába - valszeg azt jelenti, hogy rádob egy kis pestot a tésztára. vagy a zacskós salátára sajtot reszel. mert ő nem kííííívánja éppen a rántott husit. egyem a lelkét.
2021. jan. 10. 11:11
 44/47 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, a sok oktondi beszólogató bnkóvan ne foglalkozz. Covid van, nincs rendszeres szex, frusztráltak, mint állat :D

Simán lehet kezdődő demencia is, nem korhoz kötött.

De szerintem egyszerűen elege van az egész főzésből és full lesz...ja, ami oké, de akkor engedje meg, hogy ti főzzetek.

Próbáljatok családilag beszélni vele, és megoldást keresni, de ha anyád is olyan mártír, mint a mostohaanyám, akkor megszívtátok.

2021. jan. 10. 11:50
 45/47 anonim ***** válasza:
77%

43-as, és akkor mivan?

Ha kemény, félig átsült húst tesznek elém - mert azt sem engedik, hogy én normálisan kisüssem -, akkor inkább eszek pestos tésztát, minthogy utána végighányjam a fél éjszakát.

2021. jan. 10. 11:52
 46/47 anonim ***** válasza:
68%

"Volt már hogy csináltam magamnak külön kaját mert nem kívántam a rántott húst de számon kérte hogy minek főzök ha van kaja meg egész nap mondogatta hogy vacsorára egyem meg a maradékot"

Azt mondod, édesanyád nem eszi meg a húst, eszerint direkt nektek csinálta. Ha te/ti nem eszitek meg a maradékot, ki kell dobni, amit gondolom nem szeretne. Ezért mndogatja, hogy edd meg. Teljesen meg lehet érteni az álláspontját.

Vagyis ha külön akarsz főzni, szólj előre, hogy ma ne készüljön rád. Ne akkor jelentsd be, mikor már ott az étel. De tényleg jobb lenne, ha mondjuk azt mondnád, te főzöl magadra ÉS apukádra, akkor anyukádnak csak a saját halételét kell megcsinálni. Ez például biztos könnyebbség lenne neki.

Vagy ha az a baj, hogy túl zsíros a hús, kóstold meg az ő halas dogait, hátha az jobban ízlene. Akkor megkérheted, hogy abból csináljon többet, mert te is azt kérsz, húsból meg kevesebbet. Attól még ehetsz húst is, mikor nem otthon vagy, nem kell vegetáriánussá válni.

2021. jan. 10. 11:59
 47/47 anonim ***** válasza:
37%

Anyád bepasizott.

Ennyi.

2021. jan. 10. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!