Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyunak hogy...

Hogy mondjam meg anyunak hogy sz @ rul főz úgy hogy ne sértődjön meg?

Figyelt kérdés
Egyszerűen mindig összecsapja mostanában a kaját. Nem süti át rendesen a húst, vagy éppen tocsog a zsírtól és azért ehetetlen... ezer éves dolgokat olvaszt ki a mélyhűtőből amiket nem enged kidobni. Ma a rakott krumpli olyan kemény volt hogy 1 óráig görcsölt utána a hasam. Én ezt már nem bírom, valahogy muszáj szólnom neki hogy inkább főzök magamra de előre tudom hogy meg fog sértődni. Oroszlán a csillagjegye és azt hiszi amit ő csinál az nem lehet rossz. Az én kajáimba is mindig beleszól, hogy ő abba tenne kakukkfüvet meg mittudomén. Volt már hogy csináltam magamnak külön kaját mert nem kívántam a rántott húst de számon kérte hogy minek főzök ha van kaja meg egész nap mondogatta hogy vacsorára egyem meg a maradékot. Nem tudom mit tegyek
2021. jan. 9. 14:29
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
11%
Válaszoltam a kérdésedre, te szerencsétlen, de te nem válaszolsz azokra a kérdésekre, amiket feltesznek neked korrekt tanácsadás céljából. Hogy segítsünk neked, ha 20+ évesen ilyeneken nyavalyogsz meg horoszkóptól vársz segítséget?
2021. jan. 9. 17:17
 22/47 anonim ***** válasza:
6%

" Nem tudom mit tegyek"

Költözz el!

2021. jan. 9. 17:17
 23/47 anonim ***** válasza:
70%

"De az, hogy a te pocidnak keménya rakott krumpli, te majd főzöl maganak valami extrát, míg anyaádnak esetleg gondja van azzal, hogy az egész család miből lakik jól, az valahogy nem való egy normális családban."

Igazad van, ez tényleg nem való egy normális családban. Normális családban az van, hogy olyan ételt főznek, amitől nem fájdul meg a gyerek hasa. XD

2021. jan. 9. 17:31
 24/47 anonim ***** válasza:
11%

Nem gyerek, felnőtt.

Egyébként azt már az egészen kicsi gyerekek tudják (és akinek van gyereke, az ismeri a jelenséget, hogy teszem azt, a spenótnál fáj a pocak, de mire a süteményre kerül a sor, meggyógyul.

De jó. Vegyük azt, hogy VALÓBAN fáj az a pocak.

Akkor a teendő. Anya leszámol egy hétre x forint kosztpénzt a leányzónak, és ő az abból vásárolt friss, puha alapanyagokból próbaképp megfőz az egész családra. De úgy, hogy nem vesz ki semmi réget a fagyasztóból, mindenki jól lakik, senki sem fanyalog, vagy fájlalja a hasát.

Lehet próbálkozni.

(De lehet, hogy a család büdzséje még pár napig sem bírná, avagy gyors fogyásnak indulnának a családtagok.)

2021. jan. 9. 17:39
 25/47 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom, miért a kérdezőt cseszegetitek, mikor leírta, hogy főzne ő magának, de az anyja cseszegeti érte, meg nem akarja, hogy, más főzzön.

Sajnos a mai 50-esek javarésze ez a megkeseredett mártír-típus.

2021. jan. 9. 17:44
 26/47 A kérdező kommentje:
16 hol felnőtt? Hol írtam hogy 20+ éves vagyok? Már megint csak azt bizonygatod hogy te nem tudsz olvasni de nem is érdekel innentől fogva
2021. jan. 9. 17:51
 27/47 anonim ***** válasza:
21%

30as:

Nagyon egyszerű erre a válasz:

Mert családban él, nem lakótársi közösségben. A családban normális esetben nem az a stílus, hogy anya főz egyszerűt és olcsót a 3-4 másik családtagra, én pedig előveszem a finom kajcsit, és a többieknek meg csorogjon a nyála. Ez még akkor sem járja, ha esetleg megveszi magának és otthon kiteszi az asztalra.

Azt lehet, hogy megveszi magának és kint (= nem otthon kosztol) vagy pedig főz az egész családra.

És akkor azt még nem is kérdeztem, vajon arányaiban mennyivel járul hozzá a családi költségvetéshez.

28/47 anonim ***** válasza:
96%

Nem tudom, honnan veszed, hogy felnőtt, mert nem ír ilyet.

De jó, akkor anyuka számoljon le x kosztpénzt a lányának, aki utána megveszi az alapanyagokat és megfőz belőle magának, nem pedig az egész családnak. És ha a pénz elfogy, anyuka majd ad többet.

29/47 A kérdező kommentje:
Hidd el szivesen főznék én az egész családra de ha elolvastad volna akkor is sértődés volt ha külön főztem magamra! De többre nem reagálok már mert degeneráltak válaszolgatnak
2021. jan. 9. 17:56
 30/47 anonim ***** válasza:
91%

32-es, szerintem a kérdező még kamasz, miért kellene bármivel hozzá járulnia a családi kasszához?

Az anyjának kötelessége lenne normálisan etetni, ha nem tudja, legalább hagyja főzni. A f*sznak van gyereke olyan embereknek, akik inkább etetik vele a moslék kaját, csak hadd mártírkodhassanak.

2021. jan. 9. 17:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!