Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam meg anyunak hogy...

Hogy mondjam meg anyunak hogy sz @ rul főz úgy hogy ne sértődjön meg?

Figyelt kérdés
Egyszerűen mindig összecsapja mostanában a kaját. Nem süti át rendesen a húst, vagy éppen tocsog a zsírtól és azért ehetetlen... ezer éves dolgokat olvaszt ki a mélyhűtőből amiket nem enged kidobni. Ma a rakott krumpli olyan kemény volt hogy 1 óráig görcsölt utána a hasam. Én ezt már nem bírom, valahogy muszáj szólnom neki hogy inkább főzök magamra de előre tudom hogy meg fog sértődni. Oroszlán a csillagjegye és azt hiszi amit ő csinál az nem lehet rossz. Az én kajáimba is mindig beleszól, hogy ő abba tenne kakukkfüvet meg mittudomén. Volt már hogy csináltam magamnak külön kaját mert nem kívántam a rántott húst de számon kérte hogy minek főzök ha van kaja meg egész nap mondogatta hogy vacsorára egyem meg a maradékot. Nem tudom mit tegyek
2021. jan. 9. 14:29
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
23%

Élesen látszik a határvonal, hogy ki etette már felelősen akár csak saját magát, vagy a családját.

Adva van egy 16 éves lány. Ha az a gond, hogy az anyja nem főzi elég puhára krumplit, akkor esetleg szíveskedjen ő megfőzni, ahogy a tojást is, és mire anya hazajön, összekészíteni a tepsit a sütéshez. (Netán készre sütni.)

A 16 éves immáron 3. hónapja otthon van. Nyilván tanulnia kell, de pl. iskolába utazni nem. Ki lehet használni a felszabaduló időt értelmes tevékenységekre.

(És ha nem felnőtt, nincs önálló keresete, akkor ez eggyel több érv amellett, hogy az anyja dönti el, hogy mi lesz az ebéd. Értelmes szülő meg nem fogja a gyerekének az általa leggyűlöltebb fogásait főzni.)

2021. jan. 9. 17:59
 32/47 anonim ***** válasza:
49%
Én csak azt nem értem, hogy miért nem mer szólni a saját anyjának. Nekem a 7 éves, és a 15 éves lányom is mer szólni, ha valami nem jó nekik. Egyszerűen elém állnak, és elmondják. Sértődékeny? Na és? Ha nem mersz szólni, akkor szenved tovább. Majd ha eljön az ideje, a gyereked ért sem mersz majd kiállni? Erre gondolj!
2021. jan. 9. 17:59
 33/47 anonim ***** válasza:
19%
35-ös: belátom, ezt benéztem. A kérdező csupán egy hisztiző kamaszlány. Ez sokaknál csak akkor múlik el, mikor saját lábra áll.
2021. jan. 9. 18:00
 34/47 anonim ***** válasza:
15%
37: nyilván szól, csak az anyjának már a töke tele van a kiskamasz kislány rinyálásával.
2021. jan. 9. 18:02
 35/47 anonim ***** válasza:
13%
Értjük, szóval te vagy a nagyon életképes kamaszlány, aki Michellin-csillagos fogásokat rittyentene, de a gonosz anyja nem engedi. :(
2021. jan. 9. 18:14
 36/47 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, azt tudom tanácsolni, hogy szedd össze minden bátorságod és állj édesanyád elé. Felvezetheted pl úgy is, hogy mostanában észrevetted, hogy nem fordít annyi időt a főzésre és aggódsz, hogy talán azért, mert valami gondja van, csak nem akarja/meri elmondani.

Tudom, hogy nem könnyű, én is voltam már hasonló helyzetben, mikor valami kellemetlen dolgot kellett megosztanom anyámmal és mivel tudom, hogy ő hamar felkapja a vizet, így inkább gyorsan túlestem rajta, majd hagytam, hogy lenyugodjon és megbeszéltük a dolgot.

2021. jan. 9. 18:24
 37/47 anonim ***** válasza:
67%
Na de most komolyan... Szerintetek az anyuka inkább saját maga is megeszi a nyers krumplit, csak azért, hogy tojjon a gyerek fejére...???
2021. jan. 9. 18:47
 38/47 anonim ***** válasza:
18%

"Eddig nem volt gond fél éve vettem észre."

Ha egy 50 éves nő -aki rutinból és csukott szemmel is- bármit megfőz majd hirtelen megváltozik és főzés közben is máshol jár az esz, az csak egyet jelenthet!

Bocsi, de szeretője van.

2021. jan. 9. 21:05
 39/47 anonim ***** válasza:
2%

A szokásos kapuzárási pánik.

Anyád beújított valami pasast.

2021. jan. 9. 21:06
 40/47 anonim ***** válasza:
50%

"Nem gyerek, felnőtt."

Milyen érdekes, most felnőtt.

De ha teszem fel a mostohaanyjáról írna valaki, akkor még 30 évesen is "kislány".

2021. jan. 9. 21:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!