Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mindig teljes...

Miért nem mindig teljes értékű a második feleség?

Figyelt kérdés

Már régóta gondolkozom azon feltegyem-e ezt a kérdést.Döbbentem olvasgatom ugyanis e témával kapcsolatos véleményeket.

Tehát miért van az hogy a második feleséget legtöbben nem tartják egyenértékűnek az elsővel.Holott lehet jobban szereti férjét mint elődje.

Hogy lehetséges hogy legtöbben azt írják a gyerek örök,a férj mindig neki (nekik) kell kedvezzen hiszen a feleség lecserélhető.

Tévedés ne essék,mondandóm kizárólag felnőtt és különélő gyerekekre vonatkozik.Ez fontos!

Tehát miért gondoljátok azt felnőtt gyerekek és volt feleségek hogy a második feleség csak egy huszadrangú ember lehet a családban.

A kérései figyelmen kívül hagyhatóak.

Ő csak egy betolakodó a "gyerekek" életében.Ez felháborító hozzáállás.

Én úgy gondolnám adott két ember aki szereti egymást,törvény szerint férj-és feleség lesznek.Együtt élnek,megosztanak egymással örömet-bánatot.Elviselik egymás rossz napjait.Nem utolsó sorban szeretik egymást,szövetséget kötnek egy életúton.Olyan közel kerülnek egymáshoz lelkileg-testileg ahogy ez ember nem kerül közel a gyerekéhez soha.

Értem én hogy a vérség kötelez.Azt is értem hogy egy embernek a gyereke minden életkorban hihetetlenül fontos.De!

Álljunk meg egy szóra,egy felnőtt,már saját életet élő gyereknek nincs joga lenézni édesapja második házastársát!Nincs joga pofákat vágni,mellőzni őt,főleg nincs joga másodrendű házastársnak tekinteni.

Mert nem az.

Ugyanis ugyanolyan szeretettel,vagy még jobban fordulhat férje felé,mint az első feleség.

A férjnek pedig kötelessége ugyanazt a bánásmódot megadni második feleségének mint az elsőnek tette.Ugyanúgy vele kellene megosztani és megbeszélni döntéseit,terveit.

Itt azt látom sok felnőtt gyerek szinte semmibe veszi a második feleséget,mintha az csak egy félretehető tárgy lenne amikor éppen útban van.Sok felnőtt gyerek elvárja hogy édesapja mindig rendelkezésre álljon óhajára.Nem veszik a fáradtságot hogy megtudakolják édesapjuk jelenlegi társának hogyan lenne jó,mi az amitől megbántódik adott esetben.

Mielőtt félreértetek,szüleim szintén elváltak.Meg sem fordul a

fejemben hogy apámmal szervezzek programokat,rávegyem olyasmikre amit nem egyeztetett jelenlegi felségével.

Szeretem apámat,nem akarok köztünk konfliktust.Nekem így jó,hogy őt végre boldognak látom.Nekem is megvan a magam élete.

Tiszteletet ezzel megadom "mostohaanyám" felé,úgy veszem észre ez viszont is így van.

Így korrekt.

Felháborít hogy itt folyamatosan olvasom mehet az új feleség ahova akar a felnőtt gyerekekkel szemben neki kuss.Aztán csodálkoznak ezek a "gyerekek" ha az új feleség a háta közepére sem kívánja őket.

Ennyit akartam mondani,várnám a hozzászólásokat.Csak remélni tudom hogy ezúttal olyan vélemények is lesznek akik szerint a második feleségnek is ugyanolyan jogai kell legyenek mint az elsőnek.

2021. jan. 6. 15:09
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
79%
Azért, mert te senkije nem vagy a férfi gyerekének, ha az a gyerek felnőtt. Egy másik random felnőtt ember vagy számára, aki az apjával él. Elég fura, hogy állításod szerint a te szüleid is elváltak, mégse fogod ezt föl. Szerintem mindenki így viszonyul az új asszonyhoz mozaikcsaládban, kivéve ha gyerekkora óta ismeri, az kicsit más, akkor talán kicsit elmélyültebb kapcsolatot lehet kialakítani. De ha már felnőtt volt amikor a nő összejött az apjával, akkor miért kellene az alapvető udvariasságon kívül mást tennie? Szerintem az apa is tudja mérlegelni, hogy mi az a téma ami a feleségére is tartozik és mi az ami nem. Például ha a gyereknek hirtelen kisebb összegű anyagi segítség kell, és az apa tud neki adni a saját pénzéből úgy, hogy a családi kassza ne érezze meg, akkor az ő döntése, hogy ad-e vagy nem. A feleségnek meg semmi köze hozzá, ha nem az ő pénze bánja, lehet hogy a felnőtt gyereknek így is kellemetlen, hogy kuncsorognia kellett.
2021. jan. 12. 14:28
 62/70 anonim ***** válasza:
65%

"A szeretett férfi állandóan a felnőtt gyereke/gyerekei érdekét teszi első helyre például."

Ezek szerint állandó érdekellentét van a gyerekek és a 2. feleség között!

Ez nem normális. Meg kell keresni az okokat, hogy miért van érdekellentét közöttük és kiküszöbölni ezeket.

2021. jan. 12. 16:07
 63/70 anonim ***** válasza:
49%
Gratulálok minden gondolatodhoz és a szüleidnek.A kommentekből láthatod az általános problémát.Sajnos általában még a felnött gyerek is a bosszú eszköze.Ami fájó hogy anyukájuk azt sem tudja hogy gyötörtesse velük apjuk életét hogy ő jól érezze magát.Mit lehet még anyagilag kipréselni az apuból akkor is ha mindent ott hagyott a volt feleségnek és a felnőtt gyerekeknek.A szép hogy még rokkant is!Maradj ilyen örökre!
2021. szept. 1. 16:26
 64/70 anonim ***** válasza:
49%
61/63 válaszra reagálva.Milyen saját pénzről beszélsz?Apád és az a betolakodó nő férj és feleség.Attol azok ha nincs vagyonszerződésük vagy ha te a te apád szereti annyira a feleségét és esetleg a hozott vagyonát megosztotta vele mert úgy érzi érdemes rá.Tehát egy vagyonközösségük van.Innentől fogva a bevételeik is közösek.Nincs külön pénze senkinek..Te pedig ne érezd magad rosszul és ne kuncsorogjál ha többet akarsz dolgoz többet hogy meglegyen amire vágysz!
2021. szept. 2. 07:42
 65/70 anonim ***** válasza:
47%
55/64Válaszom csupán annyi én az érem mind két oldalát ismerem.A gyerekemet sem az apja ellen nem uszítottam a szörnyeteg második felesége ellen sem.Nem éreztem hogy a volt férjem a tulajdonom csupán azért mert szültem neki gyereket.Volt annak is nekem is új párunk nem próbáltuk keseríteni egymás életét.Sőt jómagam is elvált szülök gyereke vagyok és tudom nincs jogom megítélni a szüleimet pofákat vágnom a mostóháimra.Ha nem tudok viselkedni felnöttként hamar kint találtam volna magam. Ugy lettem nevelve hogy tisztelet jár nekik.Neked sincs bírói hatalmad hogy elmond hogy a második feleség csak második.Neki a te VOLT FÉRJEDNEk valószínű az első. Már te nem jelentesz neki semmít különben nem válik el.Úgy érzem az első feleségek nehezen fogadják el hogy ők már csak egy elsárgult senkik a VOLT FÉRJ ÉlETÉBEN.Nobeldíj a gyerekszülésért nem jár!Nem mindegyik második feleség szereti el a férjet.Én sem tettem.A férjem már elvált volt A DRÁGA SZENT asszonyának már élettársa!Ö volt aki kilépett egy házasságból.Vitte az új apukát és a felnött szegény gyerekeknek el kell viselniük ami természetes hisz anyuka így akarta.Amít apu akar kit érdekel.?
2021. szept. 6. 13:01
 66/70 anonim ***** válasza:
49%
650/65Igen a gyereke lesszörökké! Aki követel itél.Aki majd ha eljön az idő külön életet él.Az apuka meg az ő és anyukája jóvoltából azt a nőt elmarta aki szerette volna öreg napjaira támasza lett volna.De a lényeg az ő akaratuk tellyesült apuka egyedül a pénztárcája csak a gyerekét a bosszú anyukát élteti!De ez minden a szeretett és féltés nevében; Nem lessz ideje az ő apukáját meglátogatni hisz van saját családja saját élete.Kevés ideje.Amít meg kel érteni. Van elég öregek otthona!
2021. szept. 6. 14:13
 67/70 anonim ***** válasza:
50%

Sajnos így, látatlanban nehéz állást foglalni, nem tudhatjuk, mi áll a háttérben. Én elvált szülők gyermeke vagyok, a szüleim még 2017-ben mentek szét. Én azt látom, hogy egy gyermek örök kapocs lesz két ember között, még akkor is, ha a szülők megutálják egymást ilyen-olyan okok miatt. Az exet teljesen kizárni, kiiktatni nem lehet. Szerintem ezzel magyarázható az, hogy a 2. feleség vagy a válást követő élettárs nem olyan értékű, mint az előző szerelem, pláne akkor, ha az új kapcsolatból, házasságból nem születik utód. Leírom a saját tapasztalataimat.

Úgy vélem, hogy nem szabad bajt keverni, éket verni két ember közé. Meg kell adni a tiszteletet a mostohaszülőnek, mostohagyereknek egyaránt, de fontos, hogy ez oda-vissza működjön. Az viszont nem várható el, hogy a mostohaszülő és a mostohagyermek úgy húzzanak egymáshoz, mintha egymás véréből valók lennének. Mostohaanyám mindenáron ki akart golyózni engem és a húgomat, azt szerette volna, ha Apa kizárólag neki és a 3 gyermeknek él (a nő már kétszer volt férjezett, az első férje 2, a második 1 gyermeket nemzett neki), holott mi nem ártottunk neki (Apa utólag elmondta, hogy azért sem bírt elviselni engem, mert én Anyára emlékeztettem, márpedig ő Anyát ki nem állja. Anya korábban kerek-perec kijelentette, hogy szerinte egy ilyen nő mellett nem vagyunk biztonságban. Azt kell tudni, hogy van egy súlyos értelmi fogyatékos fia, akit gyakran, kéthetente hazahozott). Apa nem fúrta, sőt, elfogadta a lurkókat, normálisan viszonyult hozzájuk, a nő egy idő után mégis egyre pénzcentrikusabbá, anyagiasabbá vált. Apa azonban GERINCES, kiállt mellettünk. Közel 1 hónapja váltak el, de azt mondta, ez a válás nem küldte padlóra, mert Anyát anno sokkal, de sokkal jobban szerette. Anyukám pedig azon ügyködik, hogy elmarja a második férjét az előző kapcsolatból született fiától, ami úgy tűnik, sikerült is, hiszen apa és fia közel 1 éve nem találkoztak. Na, ehhez mit szólsz?

2021. dec. 22. 14:16
 68/70 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló

A gyereknek és az ex szerepe két külön világ.A gyerek marad őrökre a férjé és akkor is ha felnött és nem csak pénzért jár az apjához és az anyukája utasítását telyesíteni.

Az ex csak egy ex a múlt egy része ami mivel válással végződött végre lezárult

Az hogy a gyerek örökre összeköt két embert én nem állítom

Elvált szülök gyereke vagyok én is 5voltam mikor váltak

Soha többé nem látták egymást és apámnak a felesége mindig az első volt nem az anyám és velem is foglalkozott ennek ellenére soha nem dobott el!

Soha nem kérdeztek egymás felöl és soha nem uszítottak egymás ellen. Annó mikor házasodtam a templomi esküvön apám volt mellettem a polgárin anyám

Soha nem voltam feszéjezve ez végett és nem lettem lelki beteg sem.

Egy gyerek nem köt össze két embert csak a közös gyereknek maradnak ők a szülei.

Miért is kéne két embert ilyesmire kötelezni mikor már az útjuk nem egy

Férj feleség viszont ugyan azon az úton halad

Van az ismeretségi körömben olyan is aki nagyon bánja hogy nem a második házassága volt az első

Emberek a szüleink tévedhetnek.

Van joguk tovább lépni nekünk a gyerekeiknek ezt tiszteletben kel tartanunk!

2021. dec. 23. 10:55
 69/70 anonim ***** válasza:
100%
68-as válaszoló, valamilyen szinten neked is igazad van. Örülök, ha a te szüleid kulturált módon tudták elválni, és egyik szülő sem próbált meg a másik ellen uszítani. :)
2021. dec. 23. 11:46
 70/70 anonim ***** válasza:
100%

68vagyok

Szerintem ha egy szülő nem önző ez teljesen normális

A saját sérelmeiken ne a gyereken keresztűl álljanak bosszút

Hadják ki belőle őket teljesen mindegy gyerek vagy felnött

Sokszor olvasni hogy az apa elfordul a gyerektől a háttérbe nyolcvan százalékban ez áll.

Mi nekünk gyerekeknek meg tiszteletben kel tartani a szüleink új kapcsolatát fölösleges megpróbálni valami önös érdekből vagy valamelyik szűlő jó tanácsára megfurni azt.Én örülök hogy apa anya boldog.Igen nem rajongok a párjukért de ember módjára elfogadom mert làtom mindenki boldog

Én is az vagyok ehez nem kel a saját szüleimet együtt lássam de örökre apám és anyám ök maradnak míg élek.

Sok felnött gyereknek ezeket a dolgokat àtkéne jobban gondolnia.

2021. dec. 24. 10:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!