Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mindig teljes...

Miért nem mindig teljes értékű a második feleség?

Figyelt kérdés

Már régóta gondolkozom azon feltegyem-e ezt a kérdést.Döbbentem olvasgatom ugyanis e témával kapcsolatos véleményeket.

Tehát miért van az hogy a második feleséget legtöbben nem tartják egyenértékűnek az elsővel.Holott lehet jobban szereti férjét mint elődje.

Hogy lehetséges hogy legtöbben azt írják a gyerek örök,a férj mindig neki (nekik) kell kedvezzen hiszen a feleség lecserélhető.

Tévedés ne essék,mondandóm kizárólag felnőtt és különélő gyerekekre vonatkozik.Ez fontos!

Tehát miért gondoljátok azt felnőtt gyerekek és volt feleségek hogy a második feleség csak egy huszadrangú ember lehet a családban.

A kérései figyelmen kívül hagyhatóak.

Ő csak egy betolakodó a "gyerekek" életében.Ez felháborító hozzáállás.

Én úgy gondolnám adott két ember aki szereti egymást,törvény szerint férj-és feleség lesznek.Együtt élnek,megosztanak egymással örömet-bánatot.Elviselik egymás rossz napjait.Nem utolsó sorban szeretik egymást,szövetséget kötnek egy életúton.Olyan közel kerülnek egymáshoz lelkileg-testileg ahogy ez ember nem kerül közel a gyerekéhez soha.

Értem én hogy a vérség kötelez.Azt is értem hogy egy embernek a gyereke minden életkorban hihetetlenül fontos.De!

Álljunk meg egy szóra,egy felnőtt,már saját életet élő gyereknek nincs joga lenézni édesapja második házastársát!Nincs joga pofákat vágni,mellőzni őt,főleg nincs joga másodrendű házastársnak tekinteni.

Mert nem az.

Ugyanis ugyanolyan szeretettel,vagy még jobban fordulhat férje felé,mint az első feleség.

A férjnek pedig kötelessége ugyanazt a bánásmódot megadni második feleségének mint az elsőnek tette.Ugyanúgy vele kellene megosztani és megbeszélni döntéseit,terveit.

Itt azt látom sok felnőtt gyerek szinte semmibe veszi a második feleséget,mintha az csak egy félretehető tárgy lenne amikor éppen útban van.Sok felnőtt gyerek elvárja hogy édesapja mindig rendelkezésre álljon óhajára.Nem veszik a fáradtságot hogy megtudakolják édesapjuk jelenlegi társának hogyan lenne jó,mi az amitől megbántódik adott esetben.

Mielőtt félreértetek,szüleim szintén elváltak.Meg sem fordul a

fejemben hogy apámmal szervezzek programokat,rávegyem olyasmikre amit nem egyeztetett jelenlegi felségével.

Szeretem apámat,nem akarok köztünk konfliktust.Nekem így jó,hogy őt végre boldognak látom.Nekem is megvan a magam élete.

Tiszteletet ezzel megadom "mostohaanyám" felé,úgy veszem észre ez viszont is így van.

Így korrekt.

Felháborít hogy itt folyamatosan olvasom mehet az új feleség ahova akar a felnőtt gyerekekkel szemben neki kuss.Aztán csodálkoznak ezek a "gyerekek" ha az új feleség a háta közepére sem kívánja őket.

Ennyit akartam mondani,várnám a hozzászólásokat.Csak remélni tudom hogy ezúttal olyan vélemények is lesznek akik szerint a második feleségnek is ugyanolyan jogai kell legyenek mint az elsőnek.

2021. jan. 6. 15:09
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
66%
Az első alom...pfff...és ültök és lestek, hogy nektek miért nem jár a tisztelet azoktól, akiket utáltok. Ki tehet arról, hogy te vagy a második alom szukája? A gyereke? Francokat. Te. Te választottad.
2021. jan. 8. 00:18
 52/70 anonim ***** válasza:
76%
Ez az első alom kifejezés árul el mindent az ilyen nők hozzáállásáról, és akkor csodálkoznak, hogy utalja őket mindenki a családból..... :D jó lenne legalább egy olyan példa, aki rácáfol erre, dehat nincs, akkor miről is beszélünk? :)
2021. jan. 8. 07:51
 53/70 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező nekem az eddigi hozzászólásokból az jött le hogy 10-ből 9 esetben utálják egymást az emberek. Ezért nem is lehet normális kapcsolatot fenntartani.

Mert vagy a gyerek utálja a második feleségét mert agyilag még gyerek, képtelen felfogni hogy az apja nem akar egyedül maradni

Vagy az új feleség ellenséges, azt hiszi hogy a férje csak az övé

stb...

Kevés szerintem az a tágabb "család" ahol nem utálják valamiért egymást az emberek. Szerintem sokszor csak hozzáállás kérdése lenne.

2021. jan. 8. 14:55
 54/70 anonim ***** válasza:
19%

Azertaz mindent elarul, ha ti meg abba köttök bele "első alom". 🤣:-)

De nyugi, sok év kemény munkaja van abban a férjem felnőtt gyerekeinek, hogy ma már semmire ne tartsam őket.

A kifejezés nem tőlem szarmazik, nemrég hallottam egy éppen elégedetlenkedő nőtől és nagyot nevettem rajta, hiszen nekem korabban eszembe nem jutott volna így nevezni ... ráadásul én pont az vagyok, aki a gyerekes paromra is rászóltam és másra is, hogy ne nevezze már a SAJÁT gyerekét kölyöknek, kölöknek, akkor se, ha mérges rá.

Továbbra is a tapasztalat az, hogy a második, sokadik új párnak ott nincs tisztelet, elfogadas, ahol se a férfi, se a gyerekek, vagy ráadásnak az exe se zarta le rendesen az első kapcsolatot, dolgozta föl a válást, és erősen sérültek a gyerekek is. Ezen lehet lovagolni stilisztikailag, de fölösleges.

Egészséges lelkületű ember a vadidegenekhez is udvariasan szól, ha egy helyen kell laknia idegenekkel, akkor igyekszik megismerkedni velük, de minimum nem tesz keresztbe nekik, ha van a rokonának valakije, akkor köszön neki stb. Az a fajta hozzáállás, hogy nekem az apám új felesége senki/vadidegen/meg vele nem akarok beszélni, ne legyen ott mindig tőlem nagyon messze áll. (Pedig apam elvált és van második felesége, de én ennek nagyon örülök, és ha nem laknanak olyan messze biztos többet mennék én is hozzájuk, vagy jöhetnének együtt is hozzánk.)

Én első almos vagyok🤣.

2021. jan. 8. 21:40
 55/70 anonim ***** válasza:
84%
Te összekevered az alapvető tiszteletet az elfogadással és szeretettel. Nyilván aki leköpi az új nőt, meg nem szól hozzá normálisan, annak nem megfelelő a hozzáállása, de itt az az elvárás van megfogalmazva, hogy szeresse mindenki a második asszonyt. Belátható, hogy ez az esetek döntő részében lehetetlen, hiszen részese annak, hogy az addigi életnek vége szakad és tönkremegy. Az új élet pedig nem kecsegtető, annak fényében, hogy jön egy nő, aki még el is várja, hogy vigyorogjanak rá a vasárnapi húsleves felett. Ki fog ehhez jópofát vágni? Ezért kellene tudnia a helyét minden második feleségnek és elfogadnia, hogy a sorban ő a második, hiszen egy szülőnek mindig a gyerekei lesznek az elsők, így a gyerekek anyja is mindig fontos lesz számára, akkor is, ha nem vallja be. Ha ez a helyzet pedig elfogadhatatlan és lehetetlen számára, ne menjen bele ilyen típusú párkapcsolatba, vannak egyedülálló középkorú férfiak is.
2021. jan. 8. 22:42
 56/70 anonim ***** válasza:
86%
En sem tudok elvonatkoztatni a csaladban tortentekrol. Batyam meg eldobta a gyerekeit a 2. felesege miatt. Kitalaltak rajuk mindent. Batyam kb. 15 eve nem beszelt,talalkozott veluk. Annyit tud roluk,az egyik Pesten a masik kulfoldon el. Ebben az esetben nem a felnott gyerekek voltak a kitekesztok, hanem a sajat apjuk ed annak 2. felesege.Ilyen eset is van sajnos.
2021. jan. 10. 05:01
 57/70 anonim ***** válasza:
61%
Az a baj hogy manapság 6tól egészen felnőtt korig elmenően azt hiszik hogy joguk van beleszólni a szüleik életébe. Nem azt mondom hogy szeretni kell a mostohát, de elfogadni hogy a szülője őt választotta, legyenek boldogok, nyilván a gyerek se fog rajtuk lógni élete végéig
2021. jan. 10. 10:14
 58/70 A kérdező kommentje:
Nagyon tanulságos kommenteket küldtetek.Le is tudtam szűrni mondanivalóm hiányosságait.Nem csak arra gondoltam hogy az új feleség felé a felnőtt gyerek nyílt ellenségeskedéssel fordul.Hanem arra is,hogy van olyan amikor a felnőtt gyerek látszólag elfogadja az apja új feleségét.Aztán ahogy telik az idő az új feleség lassan-lassan rájön hogy folyamatosan kirekesztik.Nincs beleszólása semmibe,mindent úgymond a feje felett döntenek el.A szeretett férfi állandóan a felnőtt gyereke/gyerekei érdekét teszi első helyre például.Ez milyen férfi-nő szeretetkapcsolat?Ne haragudjatok most sem értem hogy felnőtt gyereknek hogyan nem lehet annyi esze hogy erre legyen rálátása.Miszerint apával megbeszélve a fontos dolgokat(ami apát is érinti),feleséget ezekből kihagyva,borítékolható apa egyre rosszabb minőségű kapcsolata az új feleségével.Ez miért jó a gyereknek?És miért jó az apának aki az új hölggyel tervezte leélni az életét.Hiszen csak egy kis odafigyelés kellene.Legalább 50%-ban döntési helyzetbe engedni az új feleséget a férj/apa életét is érintő dolgokkal kapcsolatban.Szerintem a gyerek akar valamit=feleségnek kuss kombó elkerülhetetlenül az apa kapcsolatának megromlásához vezet.Minden érintett gondolkozzon el,ez kinek jó.
2021. jan. 12. 13:39
 59/70 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én újra feltenném a kérdést, ami már ki lett vesézve 60 kommentem keresztül: miért elvárás az, hogy a gyerek az élete részének tekintse az új nőt? Azonkívül, hogy megadja neki az alapvető tiszteletet és udvariassági köröket, miért is kéne beavatnia olyan dolgokba, ami kizárólag rá és az apjára vonatkozik? Ezzel árulod el magad amúgy, ha mozaikcsalad gyereke lennel, ez a kérdés fel se merülne benned, nemhogy nem értenéd. Sztem fogadd el, hogy a férjed gyerekei maximum elviselnek téged, ha te magad nem vagy hajlandó többet invesztálni a kapcsolatba, ennyi.
2021. jan. 12. 13:57
 60/70 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az apa mindig az aktuális feleséggel tervezi leélni az életét, de a gyereke meg mindig a gyereke lesz.
2021. jan. 12. 13:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!