Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mindig teljes...

Miért nem mindig teljes értékű a második feleség?

Figyelt kérdés

Már régóta gondolkozom azon feltegyem-e ezt a kérdést.Döbbentem olvasgatom ugyanis e témával kapcsolatos véleményeket.

Tehát miért van az hogy a második feleséget legtöbben nem tartják egyenértékűnek az elsővel.Holott lehet jobban szereti férjét mint elődje.

Hogy lehetséges hogy legtöbben azt írják a gyerek örök,a férj mindig neki (nekik) kell kedvezzen hiszen a feleség lecserélhető.

Tévedés ne essék,mondandóm kizárólag felnőtt és különélő gyerekekre vonatkozik.Ez fontos!

Tehát miért gondoljátok azt felnőtt gyerekek és volt feleségek hogy a második feleség csak egy huszadrangú ember lehet a családban.

A kérései figyelmen kívül hagyhatóak.

Ő csak egy betolakodó a "gyerekek" életében.Ez felháborító hozzáállás.

Én úgy gondolnám adott két ember aki szereti egymást,törvény szerint férj-és feleség lesznek.Együtt élnek,megosztanak egymással örömet-bánatot.Elviselik egymás rossz napjait.Nem utolsó sorban szeretik egymást,szövetséget kötnek egy életúton.Olyan közel kerülnek egymáshoz lelkileg-testileg ahogy ez ember nem kerül közel a gyerekéhez soha.

Értem én hogy a vérség kötelez.Azt is értem hogy egy embernek a gyereke minden életkorban hihetetlenül fontos.De!

Álljunk meg egy szóra,egy felnőtt,már saját életet élő gyereknek nincs joga lenézni édesapja második házastársát!Nincs joga pofákat vágni,mellőzni őt,főleg nincs joga másodrendű házastársnak tekinteni.

Mert nem az.

Ugyanis ugyanolyan szeretettel,vagy még jobban fordulhat férje felé,mint az első feleség.

A férjnek pedig kötelessége ugyanazt a bánásmódot megadni második feleségének mint az elsőnek tette.Ugyanúgy vele kellene megosztani és megbeszélni döntéseit,terveit.

Itt azt látom sok felnőtt gyerek szinte semmibe veszi a második feleséget,mintha az csak egy félretehető tárgy lenne amikor éppen útban van.Sok felnőtt gyerek elvárja hogy édesapja mindig rendelkezésre álljon óhajára.Nem veszik a fáradtságot hogy megtudakolják édesapjuk jelenlegi társának hogyan lenne jó,mi az amitől megbántódik adott esetben.

Mielőtt félreértetek,szüleim szintén elváltak.Meg sem fordul a

fejemben hogy apámmal szervezzek programokat,rávegyem olyasmikre amit nem egyeztetett jelenlegi felségével.

Szeretem apámat,nem akarok köztünk konfliktust.Nekem így jó,hogy őt végre boldognak látom.Nekem is megvan a magam élete.

Tiszteletet ezzel megadom "mostohaanyám" felé,úgy veszem észre ez viszont is így van.

Így korrekt.

Felháborít hogy itt folyamatosan olvasom mehet az új feleség ahova akar a felnőtt gyerekekkel szemben neki kuss.Aztán csodálkoznak ezek a "gyerekek" ha az új feleség a háta közepére sem kívánja őket.

Ennyit akartam mondani,várnám a hozzászólásokat.Csak remélni tudom hogy ezúttal olyan vélemények is lesznek akik szerint a második feleségnek is ugyanolyan jogai kell legyenek mint az elsőnek.

2021. jan. 6. 15:09
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
81%

Azzal egyetértek, hogy nem jó és nekem is visszatetsző, amikor a második asszonnyal tiszteletlenek, valamint kuss a neve. Persze, a körülmények tényleg számíthatnak.

Ugyanakkor egy picike észrevétel. Ezt írod: "Olyan közel kerülnek egymáshoz lelkileg-testileg ahogy ez ember nem kerül közel a gyerekéhez soha." - Ez csak részben igaz, és fordítva is. Gondolj a gyerek kihorására, a szoptatásra és minden egyébre.

2021. jan. 6. 16:36
 22/70 A kérdező kommentje:
21 észrevételem annyi kihordás és szoptatás az csak édesanyánál van.
2021. jan. 6. 16:40
 23/70 anonim ***** válasza:
100%
Alapvető emberi tisztelet pedig mindenkinek jár. Normális esetben nem köpöd le, nem rugdosod, nem káromkodsz rá az utcán sem egy idegenre.
2021. jan. 6. 16:49
 24/70 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is elváltak a szüleim, de nekem anyukám ment újra férjhez, az apukámnak nem jött össze egyelőre. Én nem utáltam egyikőjük partnereit se, ha ők is normálisan álltak hozzám.Volt, hogy bunkó voltam valamelyikkel, de sohasem ok nélkül, megdolgoztak érte.

De ha tök normálisak, akkor se tekintem őket teljes értékű közeli családtagnak, mert nem azok, mivel nem kísérték végig az életem mint egy szülő vagy nagyszülő. Inkább olyanok mint valami távoli nagybácsik, nagynénik vagy sógorok. Bekerültek a családba, normálisak vagyunk velük, kedvesek, rendesek, de ennyi. A sógorommal se beszélek meg olyan dolgokat, amiket a nővéremmel szeretnék. Ha kettesben szervezek programot vagy négyszemközt akarok beszélni a szüleimmel az azért van, mert privát témáról van szó, amit nem osztok meg egy számomra idegen emberrel. Ezt az aktuális partner meg vagy fölfogja vagy nem. Nyilván nem arról van szó, hogy minden hétvégére szervezek valamit anyámmal, de havonta-kéthavonta azért összejövünk egy sütire vagy valami.

2021. jan. 6. 17:04
 25/70 A kérdező kommentje:

24-es adott a kérdésemre a legérthetőbb választ.Meg is értem.

Mindössze annyit szeretnék hozzá tenni,talán a második feleségtől sem kellene hogy elvárja a család hogy úgy kezelje a más nő szülte gyerekeket mintha az övéi lennének.Felé is megértéssel kellene fordulni ha esetleg ilyen-olyan okokból nem megy neki.

2021. jan. 6. 17:11
 26/70 anonim ***** válasza:
45%

#25, pedig neked kéne megtenni az első lépést feléjük, mert elvileg te vagy a "nagy" és ők a "kicsik"

de úgy tűnik, neked csak elvárásaid vannak.

2021. jan. 6. 17:21
 27/70 anonim ***** válasza:
90%

24-es vagyok.

Nem tudom nálatok mi a szokás, de nálunk senki nem várja el az új pártól, hogy sajátjaként bánjon a más gyerekével. Anyámnak pl volt egy hapsija régen, aki nevelni akart minket olyan szinten, hogy bele akart ugatni, hogy a nővérem elmehet-e bulizni (akkor már elmúlt 18, nem kellett engedélyt kérnie, nálunk ez volt a szokás) és anyám szólt be neki, hogy neki nem dolga ez, meg őszintén mi se vártuk el, hogy apaként viselkedjen, mert volt apánk, ha nem is lakott velünk.

2021. jan. 6. 17:39
 28/70 A kérdező kommentje:

Hangsúlyozom nem tőlem várják el,én vagyok a "mostohagyermek" felnőttként.

Én itt nagyon sok esetben olvastam hogy az új feleségtől sok mindent elvárnak.Illeszkedjen a családba,ha felnőtt gyerekek akarnak valamit (időt,pénzt..stb.) az apjuktól akkor nincs beleszólása.Fogadja a gyerekeket örömmel a férjével való esetleges otthonában, lássa őket vendégül akár napokra,természetesen úgy hogy talán meg sem lett kérdezve mit szól hozzá,nem zavarja-e.Ez mind természetes.

Fordítva a gyerekek részéről közel sem teljes az elfogadás.Szerintem nem igazságos a mostohával szemben ez a felállás.

2021. jan. 6. 17:49
 29/70 anonim ***** válasza:
86%
Mindig az elsőnél lesz a távirányító!! Csöpög a csap, hozd el a gyerekeket.. innentől egy új romantikus kapcsolat olyan, mint mikor az anyádnál lax 40 évesen.. :) lesznek úgymond élethelyzetbol fakadó nehézségek, amik a bimbózó kapcsolatra rányomják a bélyeget..
2021. jan. 6. 17:54
 30/70 anonim ***** válasza:
64%
Szóval.. 29es vok.. mindenki tudja, hogy a második csak evickél a csónak után ... Próbál beleulni.. és ez inkább vicces mint komoly..
2021. jan. 6. 17:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!