Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mindig teljes...

Miért nem mindig teljes értékű a második feleség?

Figyelt kérdés

Már régóta gondolkozom azon feltegyem-e ezt a kérdést.Döbbentem olvasgatom ugyanis e témával kapcsolatos véleményeket.

Tehát miért van az hogy a második feleséget legtöbben nem tartják egyenértékűnek az elsővel.Holott lehet jobban szereti férjét mint elődje.

Hogy lehetséges hogy legtöbben azt írják a gyerek örök,a férj mindig neki (nekik) kell kedvezzen hiszen a feleség lecserélhető.

Tévedés ne essék,mondandóm kizárólag felnőtt és különélő gyerekekre vonatkozik.Ez fontos!

Tehát miért gondoljátok azt felnőtt gyerekek és volt feleségek hogy a második feleség csak egy huszadrangú ember lehet a családban.

A kérései figyelmen kívül hagyhatóak.

Ő csak egy betolakodó a "gyerekek" életében.Ez felháborító hozzáállás.

Én úgy gondolnám adott két ember aki szereti egymást,törvény szerint férj-és feleség lesznek.Együtt élnek,megosztanak egymással örömet-bánatot.Elviselik egymás rossz napjait.Nem utolsó sorban szeretik egymást,szövetséget kötnek egy életúton.Olyan közel kerülnek egymáshoz lelkileg-testileg ahogy ez ember nem kerül közel a gyerekéhez soha.

Értem én hogy a vérség kötelez.Azt is értem hogy egy embernek a gyereke minden életkorban hihetetlenül fontos.De!

Álljunk meg egy szóra,egy felnőtt,már saját életet élő gyereknek nincs joga lenézni édesapja második házastársát!Nincs joga pofákat vágni,mellőzni őt,főleg nincs joga másodrendű házastársnak tekinteni.

Mert nem az.

Ugyanis ugyanolyan szeretettel,vagy még jobban fordulhat férje felé,mint az első feleség.

A férjnek pedig kötelessége ugyanazt a bánásmódot megadni második feleségének mint az elsőnek tette.Ugyanúgy vele kellene megosztani és megbeszélni döntéseit,terveit.

Itt azt látom sok felnőtt gyerek szinte semmibe veszi a második feleséget,mintha az csak egy félretehető tárgy lenne amikor éppen útban van.Sok felnőtt gyerek elvárja hogy édesapja mindig rendelkezésre álljon óhajára.Nem veszik a fáradtságot hogy megtudakolják édesapjuk jelenlegi társának hogyan lenne jó,mi az amitől megbántódik adott esetben.

Mielőtt félreértetek,szüleim szintén elváltak.Meg sem fordul a

fejemben hogy apámmal szervezzek programokat,rávegyem olyasmikre amit nem egyeztetett jelenlegi felségével.

Szeretem apámat,nem akarok köztünk konfliktust.Nekem így jó,hogy őt végre boldognak látom.Nekem is megvan a magam élete.

Tiszteletet ezzel megadom "mostohaanyám" felé,úgy veszem észre ez viszont is így van.

Így korrekt.

Felháborít hogy itt folyamatosan olvasom mehet az új feleség ahova akar a felnőtt gyerekekkel szemben neki kuss.Aztán csodálkoznak ezek a "gyerekek" ha az új feleség a háta közepére sem kívánja őket.

Ennyit akartam mondani,várnám a hozzászólásokat.Csak remélni tudom hogy ezúttal olyan vélemények is lesznek akik szerint a második feleségnek is ugyanolyan jogai kell legyenek mint az elsőnek.

2021. jan. 6. 15:09
1 2 3 4 5 6 7
 1/70 anonim ***** válasza:
91%

Ez tévedés, van joga nem szeretni a második feleséget. A férjnek kell szeretni, nem az előző házasságból született gyereknek.

A házasságban ugyan olyan jogainak kell lennie, de a hozott gyerekkel szemben nem kell. Miért kéne egy gyereknek úgy viselkednie az új feleséggel mint az elsővel aki jelen esetben a gyerek anyja. Joga van nem szeretni, neked meg nincs jogod kikövetelni, hogy de márpedig téged szeressen a férjed gyereke.

2021. jan. 6. 15:16
 2/70 anonim ***** válasza:
86%

Már miért ne lenne joga a gyereknek arra, hogy ne szeresse a második feleséget?

Nem kell mindent embert szeretnünk ezen a bolygón szerencsére.

Jogom van nem kedvelni a nőt, akivel csalta anyámat és akin tudom hogy átment a fél város. Már miért ne lenne?

Nem szeretem, mégcsak nem is kedvelem apám új párját a fentebb leírtak miatt. Mondjuk az más kérdés hogy apámat se, egyéb okokból. 2 havonta egy-két órát kibírok velük, de ennyi.

Egyébként persze ugyanolyan jogai vannak mint egy első feleségnek, felőlem lehetnek nagyon boldogok, csak az én életembe ne akarjon egyik se beleszólni, ha lehet hagyjanak békén amennyire lehet.

2021. jan. 6. 15:24
 3/70 anonim ***** válasza:
86%

A férjnek pedig kötelessége ugyan azt a bánásmódot megadni második feleségének mint az elsőnek.

Végig olvastam amit írtál.

De ezen a részen az jutott eszembe, hogy ha ugyan úgy bánik vele, akkor a második is elválik tőle.

Ha az elsővel jól bánt volna, lehet nem válnak el.

Abban az esetben,ha apuci egy másik nő miatt hagyja ott a gyerek anyját, akkor nem szabad vele szemben elvárásokat támasztani,a második feleségének.

2021. jan. 6. 15:26
 4/70 anonim ***** válasza:
85%
Alapvetően sosem a gyerek választja a második feleséget, hanem a férj, nem a gyerek mondja ki az igent, hanem a férj, szóval a gyereknek ilyen téren felelőssége sincs.
2021. jan. 6. 15:34
 5/70 anonim ***** válasza:
72%

De, a gyereknek joga van lenéznie őt, joga van pofákat vágni, mellőzni őt, és joga van ahhoz is, hogy őt másodrendű házastársnak tekintse.

Semmilyen írott vagy erkölcsi törvény ezt neki meg nem tiltja, szerencsére.

2021. jan. 6. 15:37
 6/70 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk a gyerekek úgy döntöttek, hogy a második feleséggel akarnak élni.
2021. jan. 6. 15:40
 7/70 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik talán félreértettétek a kérdést.Én sem azt mondom hogy a régi házasságból származó felnőtt gyerek szeresse mostoháját.Csupán annyit,tisztelje meg azzal hogy elfogadja édesapjának jelenleg ő a felesége.Vagyis ne akarja undokságával,figyelmen kívül hagyásával szétrombolni házasságukat.

Mert ezek a gyerekek várnák a teljes elfogadást az új feleség részéről.

Sőt az egész család részéről ez az elvárás.Akkor az új feleség miért nem kaphat szintén teljes elfogadást?

Főleg ha semmi köze az előző házasság tönkremeneteléhez,ha jóval később érkezett az apuka életébe.

3-nak írnám,olyan nem lehetséges hogy az első feleség csalta a férjet?

Így már rögtön megdőlni látszik álláspontod.

2021. jan. 6. 15:44
 8/70 anonim ***** válasza:
60%

1-esre reflektálva: Igen, és az új feleségnek is joga van nem szeretni a férje már felnőtt gyerekét. Nem köteles semmiféle családi hacacárét tartani, nem köteles kedvezni neki, és a gyerekeire sem köteles vigyázni.

Így gondoltad, ugye?

2021. jan. 6. 15:48
 9/70 anonim ***** válasza:
88%
A tisztelet nem jár alanyi jogon, azt ki is kell érdemelni, parancsra szeretni pedig nem lehet, az vagy megvan vagy nincs.
2021. jan. 6. 15:49
 10/70 anonim ***** válasza:
81%

A második feleség soha nem lesz teljes értékű.

Én második vagyok (még nem feleség), de eleve úgy léptem be a kapcsolatba, hogy ennek tudatában vagyok, ezt elfogadtam. Nem akarok jófej mostoha lenni, nem osztom az észt gyereknevelésben, tisztelem az első feleséget és elfogadom a családban betöltött szerepét. Nagyon jól tudunk "egymás mellett" élni. Persze esetenként nekem is megvan néha az a bizonyos másodlagos érzésem, de jól kezelem. Ez van. Ezt vállaltam.

2021. jan. 6. 15:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!