Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem mindig teljes...

Miért nem mindig teljes értékű a második feleség?

Figyelt kérdés

Már régóta gondolkozom azon feltegyem-e ezt a kérdést.Döbbentem olvasgatom ugyanis e témával kapcsolatos véleményeket.

Tehát miért van az hogy a második feleséget legtöbben nem tartják egyenértékűnek az elsővel.Holott lehet jobban szereti férjét mint elődje.

Hogy lehetséges hogy legtöbben azt írják a gyerek örök,a férj mindig neki (nekik) kell kedvezzen hiszen a feleség lecserélhető.

Tévedés ne essék,mondandóm kizárólag felnőtt és különélő gyerekekre vonatkozik.Ez fontos!

Tehát miért gondoljátok azt felnőtt gyerekek és volt feleségek hogy a második feleség csak egy huszadrangú ember lehet a családban.

A kérései figyelmen kívül hagyhatóak.

Ő csak egy betolakodó a "gyerekek" életében.Ez felháborító hozzáállás.

Én úgy gondolnám adott két ember aki szereti egymást,törvény szerint férj-és feleség lesznek.Együtt élnek,megosztanak egymással örömet-bánatot.Elviselik egymás rossz napjait.Nem utolsó sorban szeretik egymást,szövetséget kötnek egy életúton.Olyan közel kerülnek egymáshoz lelkileg-testileg ahogy ez ember nem kerül közel a gyerekéhez soha.

Értem én hogy a vérség kötelez.Azt is értem hogy egy embernek a gyereke minden életkorban hihetetlenül fontos.De!

Álljunk meg egy szóra,egy felnőtt,már saját életet élő gyereknek nincs joga lenézni édesapja második házastársát!Nincs joga pofákat vágni,mellőzni őt,főleg nincs joga másodrendű házastársnak tekinteni.

Mert nem az.

Ugyanis ugyanolyan szeretettel,vagy még jobban fordulhat férje felé,mint az első feleség.

A férjnek pedig kötelessége ugyanazt a bánásmódot megadni második feleségének mint az elsőnek tette.Ugyanúgy vele kellene megosztani és megbeszélni döntéseit,terveit.

Itt azt látom sok felnőtt gyerek szinte semmibe veszi a második feleséget,mintha az csak egy félretehető tárgy lenne amikor éppen útban van.Sok felnőtt gyerek elvárja hogy édesapja mindig rendelkezésre álljon óhajára.Nem veszik a fáradtságot hogy megtudakolják édesapjuk jelenlegi társának hogyan lenne jó,mi az amitől megbántódik adott esetben.

Mielőtt félreértetek,szüleim szintén elváltak.Meg sem fordul a

fejemben hogy apámmal szervezzek programokat,rávegyem olyasmikre amit nem egyeztetett jelenlegi felségével.

Szeretem apámat,nem akarok köztünk konfliktust.Nekem így jó,hogy őt végre boldognak látom.Nekem is megvan a magam élete.

Tiszteletet ezzel megadom "mostohaanyám" felé,úgy veszem észre ez viszont is így van.

Így korrekt.

Felháborít hogy itt folyamatosan olvasom mehet az új feleség ahova akar a felnőtt gyerekekkel szemben neki kuss.Aztán csodálkoznak ezek a "gyerekek" ha az új feleség a háta közepére sem kívánja őket.

Ennyit akartam mondani,várnám a hozzászólásokat.Csak remélni tudom hogy ezúttal olyan vélemények is lesznek akik szerint a második feleségnek is ugyanolyan jogai kell legyenek mint az elsőnek.

2021. jan. 6. 15:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
77%

"A férjnek pedig kötelessége ugyanazt a bánásmódot megadni második feleségének mint az elsőnek tette."

Ugyanazt kapja a második is, nyilván nem ok nélkül mentek szét az elsővel...

2021. jan. 6. 19:51
 42/70 anonim ***** válasza:
74%
Ismerek olyan párosokat ahol a bolt feleség/férj meghalt az egyik félnél, és pár év után élettársuk lett. A gyerekei felfogták hogy nem akar egyedül megöregedni az illető, ezért nem voltak ellenségesek, jelzem ott mindenki nagyon normálisan állt hozzá a dologhoz, az új érkező is. Aki elhunyt azt nem lehet pótolni, nem is az volt a cél. Így a jelenlegi kapcsolatokat (mint mondtam nem egy ilyen párost ismerek) elfogadták az anyjuk/apjuk miatt. Nem tudom higy csak én futottam bele ezekbe, talán ritka az ilyen, de örülök hogy nincs ellenségeskedés amikor találkozok velük.
2021. jan. 6. 19:57
 43/70 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem az a baj, hogy sok 2. feleség azt gondolja hogy azért olyan vele a férje amilyen mivel ő "csak" a második. Ez amúgy 2 esetben áll fenn, amikor a pasi még félig a régi házasságában él és titkon visszavágyik vagy amikor az exxel is ugyanígy bánt és nyilván azért mentek szét.
2021. jan. 6. 20:01
 44/70 anonim ***** válasza:
12%

egyszerű: mert Ő nem érzi annak magát.

ennyi az oka, és nem több

2021. jan. 6. 20:15
 45/70 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne lenne joga? Felnőtt ember, azt csinál, amit akar.
2021. jan. 6. 22:55
 46/70 anonim ***** válasza:
100%

Már elnézést, de hadd döntsem el ÉN, hogy hogyan viszonyulok apám második feleségéhez, aki nekem csak "egy random nő", semmi több. ;)

És de, hogyha ő is úgy viselkedik (nekem a mostohaanyám hát nem véletlenül nevezem így, tett érte eleget), jogom van utálni és nem elfogadni őt. Nem nekem kell ugyanis szeretni, hanem apámnak.

2021. jan. 7. 11:18
 47/70 anonim ***** válasza:
86%

Sok felnőtt gyerek elvárja hogy édesapja mindig rendelkezésre álljon óhajára - mivel az apám, még jó, hogy elvárom, hogy legyen rám is ideje - kettesben, amikor csak mi vagyunk, és nem lóg a nyakunkon a felesége. Ebben mi a furcsa, már ne is haragudj?

Szerintem az a szülő, aki nem képes kettesben eltölteni egy órácskát a felnőtt (külön élő) gyerekével pl egy kávé mellett, mert de hát a mostohához kell alkalmazkodni... nem mondok rá inkább semmit.

2021. jan. 7. 11:23
 48/70 Bellatrix:3 ***** válasza:
80%
Én ehhez annó úgy álltam hozzá, hogy ha apám boldog énis az vagyok. Jó arc a nő jól kijövök vele lehet vele beszelgetni jobban kijövök vele mint a saját anyámmal. Hát ez van nem lehet mindenkit szeretni de elfogadni, hogy az apád vagy az anyád őt választotta az szerintem nem olyan nehéz.
2021. jan. 7. 12:35
 49/70 anonim ***** válasza:
19%

Én annyira köszönöm a kérdésed kifejtését, hogy meg se tudom fogalmazni. Köszönöm, hogy te ilyen ember vagy és így látod és érzed a dolgokat ebben a kérdésben. Én egy 2. feleség vagyok, aki érezhetően mindig vagy nagyon sokszor a felnőtt gyerekek után van rendelve. A kérdésedre nem tudok valaszolni biztosan minden eset más és más és mivel a te nézeteidet vallom magam is csak értetlenkedem ezeken a kirívó vagy éppen szánalmasan általános kifordult az első alom gyerekei 100 évesen is előrébb valók felfogáson:-).

Amennyire én meg tudtam fejteni a "nem teljes értékűséget", az ezekben gyökeredzik: a férfi nem zarta le teljesen az előző házasságát/párkapcsolatát (pl. nosztalgiaval gondol az első házasság kisgyerekes éveire és képtelen az idő múlását elfogadni és 100%osan a jelenben élni vagy pl. folyamatos és gyakori az első feleséggel a kapcsolattartas legyen szó a gyerekek anyagi tamogatásáról vagy problémáirol stb.). A felnőtt gyerekeket nem engedte a férfi felnőni, azaz továbbra is minimum tudat alatt a válás utáni kiszolgáltatott kisgyerekként tekint rájuk, akik bármikor az apjuk segítségére szorulhatnak (ezért egy folyamatos készenléti üzemmódban van, és ha nem hall a gyerekeiről, akkor meg azért aggódik bajuk esett) - emiatt a folyamatos készenléti állapot és aggodalom miatt megintcsak nem képes 100-%osan jelen lenni az aktualis hazassagaban. Es legutolsokent, de megis elso okkent talan a buntudatot lehet felhozni. Sok elvalt ferfi (nő is, de a kérdés most nem róluk szólt) hihetetlen erős bűntudattal élnek. Ez kihat nemcsak a jól ismert hétvégi apuka szindromara vagy a pénzzel tömöm a felnőtt gyerekemet csak múljon el a valas miatt érzett rossz erzesemre, hanem az ilyen típusú bűntudatos férfiak képtelenek egy új kapcsolatot is bűntudat nélkül megélni. És emiatt képtelenek 100%osan szeretni, 100%-os társsá válni stb, amit te kerdezo szepen le is irtal egy igazi oszinte parkapcsolatrol.

Legalabbis nalunk ez van es sok mas hasonlo ismerosnel is ez a gond.

A felnőtt gyerekeken is sok múlik. Ha ugyanis olyan erősen sérultek, hogy bar eletkoruk szerint felnőttek, de valahol megrekedtek a lelki,szemelyisegi fejlodesben, akkor az apjuk uj noje a szemukben sose lesz az apa teljes erteku tarsa es sose fogadjak el vagy tamogatjak az apjuk valasztasat, boldogsagat. Mert keptelenek ra, mert annyira serultek. Sokuk torzult is. Persze idovel es sok munkaval tapasztalattal kinohetik, de vannak akik 30 vagy 40 evesen is csak ugy viselkednek majd mint a valaskori 5-10-15 eves serult enjuk viselkedne.

2021. jan. 7. 23:25
 50/70 anonim ***** válasza:
15%
49.. mindenki tudja, hogy így van, mégis elválik, azt hiszi jobb lesz:-) A távirányító mindig az első feleségnél marad. (a kivétel erősíti a szabályt) holott pl ha a muszlimokat nézzük.. ha bekerül a második feleség, a gyerekeket nem kell szétszedni.. megoldott a távirányitó probléma.. elvárt, hogy a feleségekkel a bánásmód azonos legyen.. annyira önzőek vagyunk.. minent kizárólag mi akarunk birtokolni.. egyedül
2021. jan. 7. 23:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!