Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ki használnak a szüleim mit...

Ki használnak a szüleim mit tegyek?

Figyelt kérdés
Gimnázium 1 éve ota eljottem otthonról folyton verte édesapám anyámat nem bírtam. Anyu is folyton megvert minket. Normális jövedelmük sosem volt. Kiskorom óta csak ütve vágva vagyunk tesvereimmel. Ma már felnőtt vagyok és egyedül maradtam de folyton rám akaszkodnak anyaligal. Még mindig folytatják a terort. Megvert megint az apám. Kikeszulük nem bírom már. Mit tegyek, hogy kiszáljonak végleg az életemből?
2020. dec. 26. 19:17
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
87%

Undorító az itteni hozzászólások 80%-a... És csodálkoztok, hogy a bánzalmazott nők nagy része nem mer lelépni, szólni másoknak? Közben pedig itt hibáztatjátok a kérdezőt.

Kérdező, azért bocsájtasz meg, engeded vissza őket az életedbe, mert vágysz arra, hogy normális családod legyen, hosszú kihagyás, kapcsolattartás után megszépülnek az emlékek, egy idealizált képet látsz róluk a fejedben, azt hiszed meg fognak tudni változtatni. Első lépés, hogy elfogadd: a szüleid szar emberek, és nem fognak megváltozni, ezért a saját érdekedben abszolút meg kell szakítanod velük a kapcsolatot! Megértem, hogy ez nagyon nehéz, de meg kell tenned, én is folyton megbocsájtottam az alkoholista, érzelmileg bántalmazó apámnak annak reményében, hogy esetleg normális kapcsolatunk lesz, de el kellett fogadnom, hogy ez sosem fog bekövetkezni! Én azt ajánlanám, hogy egy pszichológust is keress, ha van erre lehetőséged, egy szakember sokat tud segíteni feldogozni a traumákat és megérteni saját magadat. Kívánok neked kitartást és lelki megerősödést!

2020. dec. 26. 22:29
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok.

Ahogy írták az tényleg jó, hogy ezt felismerted, mert ez egy nagy lépés volt. A neheze csak most jön, mert meg kell változtatnod magadat, ami nagyon nehéz.

Meg kell szakítanod a kapcsolatot a szüleiddel. Legyen ez az első lépés. Rossz lesz lesz az elején, mert újra vágyni fogsz a szeretetükre és ez soha nem fog elmúlni. Viszont ez kell ahhoz hogy kiegyensúlyozott életed lehessen. Ezt a vágyat tudod csökkenteni, ha találsz egy normális partnert. Ez is nehéz lesz ugyanis a szeretetnyelved az ha vernek, mert ezt tanították a szüleid. Ahhoz hogy normális partnert találj nem az érzéseidre kell hallgatnod, mert azzal újra bántalmazó kapcsolatba kerülsz, hanem az eszedre.

30F

2020. dec. 27. 09:34
 33/34 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjuk a mesét! :"Nő vagyok! Azért nem bírtam vissza ütni. A karmára bízom.

Folyton 1-2 évente megbocsájtok nekik. Folyton elhittem nekik újra és újra, hogy minden jó.

12#a bántalmazás paromtól már megvolt. Elhagytam 6.éve és most a 8.honapjában lévő új próbálkozásomat ma tessékeltem haza. Aznap este őt is megütötték amiért kiált értem. Mivel a "szüleim" nem ütötte meg, rám való tekintettel. Aztán ő is megtépett amiért sírtam üvöltöttem, hogy engedjen vissza "elegem van és vissza adom nekik" elborult az agyam. Éreztem így ő rá sem tudok ezek után úgy nézni többet. Félek, hogy ezek után már rendszert csinálna ebből."

Egyszerűen egy hülye picsa vagy. Kész, pont, attól hogy nő vagy nem kéne tűrnöd, de te csak ezt teszed. Közben feljösz ide siránkozni,de valójában nem is akarsz tenni ellene lószart sem. Neked így jó.

2020. dec. 28. 02:32
 34/34 A kérdező kommentje:

31# és 32# nektek is köszönöm a kommenteket.

Kérni fogok pszichológus segítséget.

Erős maradok és kitartó elfogom magam foglalni és hagyom őket elfelejteni.

2020. dec. 29. 00:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!