Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a jobb a gyermek szempontjá...

Mi a jobb a gyermek szempontjából?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb a gyerek szempontjából hosszútávon?

Anya és apa együttélnek, ritkán vitáznak, de már nem tekintenek nőként és férfiként a másikra, inkább egy jó testvéri viszonyként írnám le a helyzetet és így együttmaradnak.

A másik verzió szerint (amit férjem elutasít) elválnak mindenféle sárdobálás nélkül és mindenki új életet kezd.

Én magam ez utóbbit találom járható útnak 2 okból is.

Az egyik, hogy a gyerek nem azt követi le mintaként, hogy anya és apa mennyire szereti egymást és hogy is működik egy normális család, hanem hogy csak élnek egymás mellett mint két jóbarát.

Nem biztos hogy szerencsés, ha ezt hasznosítja majd a saját életében.

A másik, ha nem a gyerek szemszögéből nézem a dolgot: mindkét felnőttnek szerintem szüksége van egy társra (mind lelkileg, mind testileg).

Férjem azt mondta, hogy ő azért vállalt gyereket, hogy ő nevelje fel és nem más férfi. Ami rendben is volna, ha normális családként működnénk és nem csak apa és anya létezne ebben a családban, hanem a férfi és a nő is.

Én így nem tudom elképzelni hosszú távon az életemet.

A gyerek most 2 éves, illetve eddig nem volt 3. fél a házasságunkban ez biztos. Én személy szerint nem is tervezem, hogy legyen, inkább elválnék.

Melyik a jobb döntés?

Mindenki véleménye érdekel, de olyanokéra is kíváncsi lennék akik úgy nőttek fel, hogy csak miatta/miattuk maradtak együtt a szülők.

2020. dec. 23. 08:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
86%
17, attól, hogy valaki nem szexel, még lehet sokkal jobb kapcsolata a társával, mint annak, aki heti ötször, de muszájból.
2020. dec. 23. 10:13
 22/63 anonim ***** válasza:
88%
21: és ez hogy jön ide...? En azt írtam, hogy nem nagyon lehet elrejteni, ha feszültség van a szülők között, mert mindig vannak apró, ráutaló jelek, amit egy gyerek is ki tud szúrni, a feszültséget ők is erezhetik a levegőben. Ennek semmi köze ahhoz, hogy a szülők muszájból vagy akaratból szexelnek-e vagy sem. Ezért van az,hogy mindenáron nem szabad együtt maradni, a kérdezőnek azt kell eldöntenie, hogy akar-e még küzdeni, vagy nem.
2020. dec. 23. 10:18
 23/63 A kérdező kommentje:

15 ok, jogos, de 20 éves már nem leszek újból sajnos. 😕

#13 Persze nagyon zavar a mellőzöttség, ebben igazad van. Nem tartom magam csúnya nőnek, és nem hagytam el magam a szülés után sem. Épp ezért nem értettem ezt az egészet. Ráadásul 9 évvel fiatalabb is vagyok nála.

Az elveimmel inkább ez a kukkolás ellentétes, mert nem tudnám egyetlen embertársammal sem megtenni, no meg minek is. Amennyiben látok egy jóképű férfit megnézem (nem bámulom!), esetleg a tekintetünk is találkozik és már sétálok is tovább avval a pár másodperces esztétikai élménnyel. Ennyi!

Amennyiben ő is így tett volna egy csöppet sem aggasztana. Ott van bennem a félelem, hogy mi lett volna ennek a folytatása? Hány ilyen videó készült volna még? Ez hová vezetett volna, ha nem rendeztük volna a kapcsolatunkat? Majd 65 évesen is a lánya barátnőit videózza majd farmerben? Lehet túlgondolom, de óhatatlanul megfordulnak a fejemben ezek a kérdések.

2020. dec. 23. 10:21
 24/63 A kérdező kommentje:
#19 Épp erre gondolok én is, hogy lehet hogy most még 2 évesen nem, de 14 évesen tökéletesen látni fogja hogy valami hibádzik itthon köztünk.
2020. dec. 23. 10:26
 25/63 anonim ***** válasza:
76%
Ha nem tekintenénk többé férfiként és nőként egymásra, válnék. A gyerek kiheveri, de csak a gyerek miatt nem lennék hajlandó 10-20 évet elcs...i az életemből olyasvalaki mellett, akit nem szeretek, nem vonzódok hozzá és viszont.
2020. dec. 23. 10:27
 26/63 anonim ***** válasza:
87%
Én a helyedben nem válnék el, a szerelem nem tart örökké, intenzitása sem egyforma néha tombol, de van, hogy csak pislákol aztán újra izzik, persze csak ha teszunk érte. (20 év tapasztalata) Persze megtehettem volna, hogy ahanyszor elmulik a szerelem új kapcsolatot keresek, viszont ő tökéletes ferj, apa és nekem mindig fontosabb volt a tisztelet, bizalom, hűség es a tudat, hogy ha baj jön akkor is mellettem fog állni és a gyerekeinknek is mindig ott lesz hisz nem szorulnak hatterbe egy uj felesék+gyerek miatt, mert sajnos ez elég gyakori jelenség. A fetiset nem tartom szornyunek, viszont a felvétel valoban nem volt szép tőle, de en nem tartom megbocsáthatatlan bűnnek, a helyedben gyakran járnék olyan farmerban ami elonyosen formál. A parterapia is jó otletnek tűnik, és adjatok magatoknak több plusz időt kettesben, hogy jobban egymasra figyelhessetek.
2020. dec. 23. 10:29
 27/63 A kérdező kommentje:

#26 Jövőre lennénk együtt 20 éve pont mi is. 😊

Épp ezért vívok magammal ilyen szinten.

2020. dec. 23. 10:32
 28/63 anonim ***** válasza:
63%
kizárt hogy a férjed javaslata hosszútávon jó lenne mindkettőtöknek. ha egymástól nem kaptok szexet, akkor mástól akartok majd. akkor jön majd a megcsalás?
2020. dec. 23. 10:39
 29/63 A kérdező kommentje:
#28 Igazad van, hosszú távon én sem tudom elképzelni.
2020. dec. 23. 10:52
 30/63 anonim ***** válasza:
31%

"Jövőre lennénk együtt 20 éve pont mi is."

"A gyerek most 2 éves"

Mit csináltatok 17 évig?

Tudom, semmi közöm hozzá, de ez eleve nem szokványos egy párkapcsolatban. És talán van némi köze ennek ahhoz, hogy most válságban van a házasságod.

Egyébként én azt látom, hogy te döntöttél: válni akarsz. Akkor ne keress észérveket, ne várj tőlünk megerősítést. Ez a te érzelmi alapú döntésed, amiért neked kell a férjed és gyereked előtt vállalni az erkölcsi felelősséget.

2020. dec. 23. 10:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!