Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi a jobb a gyermek szempontjá...

Mi a jobb a gyermek szempontjából?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb a gyerek szempontjából hosszútávon?

Anya és apa együttélnek, ritkán vitáznak, de már nem tekintenek nőként és férfiként a másikra, inkább egy jó testvéri viszonyként írnám le a helyzetet és így együttmaradnak.

A másik verzió szerint (amit férjem elutasít) elválnak mindenféle sárdobálás nélkül és mindenki új életet kezd.

Én magam ez utóbbit találom járható útnak 2 okból is.

Az egyik, hogy a gyerek nem azt követi le mintaként, hogy anya és apa mennyire szereti egymást és hogy is működik egy normális család, hanem hogy csak élnek egymás mellett mint két jóbarát.

Nem biztos hogy szerencsés, ha ezt hasznosítja majd a saját életében.

A másik, ha nem a gyerek szemszögéből nézem a dolgot: mindkét felnőttnek szerintem szüksége van egy társra (mind lelkileg, mind testileg).

Férjem azt mondta, hogy ő azért vállalt gyereket, hogy ő nevelje fel és nem más férfi. Ami rendben is volna, ha normális családként működnénk és nem csak apa és anya létezne ebben a családban, hanem a férfi és a nő is.

Én így nem tudom elképzelni hosszú távon az életemet.

A gyerek most 2 éves, illetve eddig nem volt 3. fél a házasságunkban ez biztos. Én személy szerint nem is tervezem, hogy legyen, inkább elválnék.

Melyik a jobb döntés?

Mindenki véleménye érdekel, de olyanokéra is kíváncsi lennék akik úgy nőttek fel, hogy csak miatta/miattuk maradtak együtt a szülők.

2020. dec. 23. 08:04
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
82%
Ne háríts a férjedre, teljesen egyértelműen átjön a leírásból, hogy ennek a kapcsolatnak te akarsz véget vetni, csak könnyíted a lelkiismereted azzal, hogy neki se jó már. Ha el akarsz válni, válj el, de a következményekkel már most számolj. A gyerek mindenképpen csonka családban marad, ha új párotok lesz, akkor megismerkedhettek a mozaik család fogalmával, ami egy nagyon nehezen, sok kompromisszummal működtethető modell, emellett pedig semmilyen garancia nincs arra, hogy egy másik férfi mellett majd boldogabb leszel. Persze arra sincs, hogy a jelenlegi párod mellett éld meg ezt. Sztem gondold át megegyszer, és ha csak egy szikrányi esélyt látsz arra, hogy rendbehozd a kapcsolatod, akkor azt ragadd meg.
2020. dec. 23. 09:11
 12/63 A kérdező kommentje:

Szembe nézek önmagammal.

Írtam már ki másik kérdést is a napokban, mert a két dolgot egy témában nem lehet említeni sem, illetve a terjedelme sem engedné, hogy 5 perces novellát írjak itt.

A link és így talán érthetőbb a problémám:

https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__parka..

2020. dec. 23. 09:14
 13/63 anonim ***** válasza:
81%

Elolvasva pluszban a másik kérdésedet, nekem árnyalta a dolgot, viszont én továbbra is azt gondolom, hogy te akarsz ennek véget vetni és ez a fétis egy plusz ürügy lett neked. Azt elhiszem, hogy meghökkentél rajta, de igazából ha ennél tovább nem terjed a dolog, akkor tulképp nincs ezzel semmi, nem árt vele senkinek, mindenkinek maga vérmérsékletétől függ, hogy mi fér bele. Nekem az jött le az ottani írásodból, hogy téged se annyira a tevékenység zavar, hanem inkább az, hogy téged elutasított.

A gyerek nagyon sok változást hoz, nagyon sokat kell beszélni arról, hogy kiben mi zajlik és még ha nincs is szex, azért az intimitást fenn lehet tartani, mert utána a szex is könnyebben jön vissza. Nem érzem olyan fajsúlyúnak a problémát, ami visszafordíthatatlan lenne kettőtök között, csak nagyon sokat kellene beszélgetnetek és megértéssel fordulni egymás felé. Biztos, hogy emiatt én nem borítanám fel az életemet...

2020. dec. 23. 09:23
 14/63 anonim ***** válasza:
67%
Én teljes mértékben veled ertek egyet kedves kerdezo. Bar az eb szüleim nem miattam nem koltoztek szet, hanen apum nem akarta otthagyni a hazat.. Ott rendszeres volt a veszekedes... Szerintem ha így maradtok, hiaba a jo viszony tuti, hogy lesznek feszultsegek :/ barcsak az en szuleim is elvaltak volna elobb talán jutott volna nekem is jobb minta.. A rosszabbnal rosszabb kapcsolataim utan mar tudom, hogy ez volt a baj, hogy nem volt elottem mérce.. Valahogy kompromisszumot kell kossetek, talán, hogy kozelben lakni, igy konnyebben megoldhato a kozos felugyelet.. De ahogy te is írtad nem elhettek le egy eletet tars nelkul...
2020. dec. 23. 09:24
 15/63 anonim ***** válasza:
85%
kérdező, miért nem kezdesz el farmert hordani? :D vagy ez csak nekem ennyire egyértelmű?
2020. dec. 23. 09:39
 16/63 anonim ***** válasza:
60%
A gyerekünknek fogalma nincs róla, mennyire tekintünk férfiként és nőként egymásra.
2020. dec. 23. 09:57
 17/63 anonim ***** válasza:
46%
16: ez nagyon nem igaz :) a gyerekek nagyon érzékenyek és nagyon jók a kis szenzoraik, azonnal megérzik, ha anya és apa között vmi nem oké.
2020. dec. 23. 10:00
 18/63 anonim ***** válasza:
78%
váláshoz nem kell mindkét fél. ha válni akarsz, hát tedd meg! egymagad is kiléphetsz a szerződésből. Sőt, különköltözéshez sem kell válni, már most elköltözhetsz, viheted a gyereket! Csak aztán óvatosan, ne legyen vita ebből. egyezetek meg a gyerekelhelyezésről!
2020. dec. 23. 10:05
 19/63 anonim ***** válasza:
26%

Ha csak ennyi a problema mint az elozo kerdesben, en tuti nem vallnek, bar rapiritanek a paromra hogy ilyet tobbet ne csinaljon, es hordj olyan farmert ami neki tetszik. Az oke ameddig megnez egy egy nőt, neha az enyem is megteszi, de hogy lefotozza meg levideozza az mar sok. Utana valszeg egy ideig nezegethette.

Ha mindenkepp elromlott koztetek valami, hiaba sirnak sokan hogy jujj nehogy elvaljatok, szegeny gyerek, akkor is valjatok el.

Itt midenki egy 2 eves gyerek oldalt nezi, de azt nem hogy hiaba nincs vita, akkor is xarul erzi egymas mellett magat a ket fel. Nem eri meg a gyerekert ket embernek felaldozni magat. Ugyis rafog jonni 14 evesen hogy valami nincs rendben a szulei kozt. Hogy lexarjak egymast, hogy csjak egymast. Akkor meg idejon majd a gyerek hogy jujj anyu csalja aput, hogy mondjam meg apunak.

Ez senkinek nem kell, en felnottkent azt kivanom inkabb valtak volna el az en szuleim, mint sem hogy egy ilyen alhazassag szemtanuja legyek.

2020. dec. 23. 10:05
 20/63 anonim ***** válasza:
76%
Elolvastam a másik kérdést a rá adott válaszokat, és továbbra sem értem, mi bajod. Ott az utolsó néhány válaszoló normális és értelmes dolgokat írt és úgy tűnik, te is elfogadtad azokat a válaszokat. Most akkor mi bajod van? Továbbra is keresed az ürügyet arra, hogy széttúrd a házasságodat?
2020. dec. 23. 10:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!