Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik úgy, mint...

Miért viselkedik úgy, mint akinek elege van belőlem és a legnagyobb ellensége vagyok? 53/ff

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem kiskora óta. Miután az anyjával szétmentünk, ő lényegében eltűnt az életünkből, és nem vállalta az anya szerepet a gyerek életében.

Már elmúlt tizennyolc. Én dolgozok, neki itthon az a dolga, hogy tanuljon, és mivel belefér a "szoros" időbeosztásába, mosogasson el, söpörjön fel, vigye le a szemetet és szükség szerint mosson ki, amit ugye elvégez a gép, neki csak teregetnie kell, illetve időnként kérem, menjen el 1-2 dologért, de hetente 1x szoktunk menni közösen bevásárolni.

Sokat veszekszünk, legtöbbször hü**eségeken. Ő olyan lelkizős típus, aki a kis vitákat is megbeszélné velem, de én nem olyan beállítottságú vagyok. 12 óra munka után örülök, hogy lyuk van a se**emen, szabadnapjaimon szintén vannak itthoni teendők, nincs se türelmem, se időm minden kis hülyeséget megvitatni, ami úgyis az, hogy én nem értem meg őt, én semmit nem tudok, és bár valamivel több mint 19 évet élt, és még semmi élettapasztalata, ő azt mondja nem tud mindent, mégis úgy veszem ki, hogy úgy csinál, mint aki mindent tud, azért nem fogadja el azt, amit mondok neki. Szerinte mindenen felhúzom magam, gyakran hülyén viselkedek, csak mert magunk között elkezdek valamit másról mondani, ami van, hogy szitkozódás vagy csak kritikus vélemény. Megmondom neki, hogy kellene csinálni valamit, és rögtön bepipul és mérges lesz. Tiszta anyja! Ő is lelkizős volt, ő is gyakran viselkedett felelőtlenül és nem hallgatott az ésszerűségre, csak ment a feje után, és olyan dolgokon sértődik be, hogy én felfogni nem tudom, pedig semmi rosszat nem mondok és semmi ártó szándékom nincs. Konkrétan a gyerekemért élek már 19 éve, mindig azt néztem, mi a legjobb neki. Ezért lett a néhai apám lakása felújítva, ezért írattam a nevére, hogy halálom után ne kelljen azzal xarakodni és fizetni is érte, és mivel nem vagyunk milliomosok, legalább az olcsón fenntartható lakással induljon az életben. Nem várok érte meghajlást, se köszönömöt, de legalább ne viselkedjen úgy, mintha én lennék a legnagyobb ellensége, csak mert "megmondom neki a tutit"! Bárhogy nézem, semmi olyat nem látok, amiből elege lehetne! Kiabálok vele? Igen, megesik. Kritikus vagyok? Igen, az vagyok, mindig is az voltam, mert úgy gondolom, ez jó. Lányom azt állítja, ugyanolyan csökönyös, mint én, közben nem, mert bár a komoly dolgokba apait-anyait belead, a kisebb dolgokat hamar feladja, megunja, már ami nem érdekli.

Szülőktől kérdem, mégis mi az istent csináljak vele, hogy ne legyen egyik pillanatban semmi gond, elbeszélgetünk, a következő pillanatban meg már hagyjam békén, hogy megmondjam, mit csináljon, pedig csak tanácsot adtam neki?

Egyébként kiskorában rajtam lógott, imádott engem, itta a szavaimat, elhitte, hogy amit mondok, az tényleg úgy is van, nem kérdőjelezte meg, nem várt mindenre aprólékos magyarázatot. Most pedig, mindenkivel illedelmes, de velem időnként szemtelen, de a határt nem lép át.

2020. dec. 21. 17:46
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, te tisztára olyan vagy, mint az én apám. Semmi se jó neki, ő az, aki mindenben tökéletes, én az öcsémmel mindent szrul csinálunk vagy elrontunk, beszól hogy problémásak vagyunk (pl havi 1 kocsmázás pandémia előtt szerinte konstans bulizás). Tényleg krva sok mindenben támogat minket, de kétszer is meggondondolom, mit mondok el neki, mennyit beszélek vele, és mikor. Megsúgom, a háta közepére sem fog kívánni 5 éven belül.
2020. dec. 21. 23:22
 62/66 anonim ***** válasza:
67%

Meggyűlölteted magad a saját gyerekeddel.

Eszednél vagy?

Vagy ekkora élvezet neked a kötözködős hatalmaskodás?

Undorítóan viselkedsz vele.

2020. dec. 22. 02:36
 63/66 anonim ***** válasza:
38%
Öregkorodra, amikor már olyan tropa leszel, hogy az ápolására szorulsz, teljes szívéből gyűlölni fog, amiért a szadista beszólásaiddal kínoztad egész életében.
2020. dec. 22. 13:42
 64/66 anonim ***** válasza:
82%
Nálunk is volt egy ilyen, csak nem szülő, hanem nagyszülő. Vele kellett lakni, mert anyám egyedül nevelt, és mindennap megkaptuk tőle, hogy o egy szent, és mindent értünk tesz. Csaknem a halálba szívatott minket a kötözködésével. Ugyanúgy gyötört, belekötött az élő fába is, ahogyan te a lányoddal, ugyanúgy felmagasztalta a saját jóságát, és ez ugyanúgy hazugság volt, ahogy nálad is., Szadista volt, aki látta, mennyire fáj, amit csinál, és azt élvezte. Megváltás volt, mikor végre meghalt egy súlyos betegségben.
2020. dec. 22. 15:01
 65/66 anonim ***** válasza:
67%
Fhú mintha a saját apámat hallanám. Az a baj veletek hogy azt hiszitek pénzen megvehetitek a gyereketek szeretetét. Csak azt tudod sorolni hogy hogyan inteztel neki házat, hogy mindent megadtal neki. De a te lanyodnak nem az a baja hogy ezt kevesli. Hanem hogy szeretetet nem kap tőled. Meg lelki támogatást. Csak a kritizalas, okoskodás. Az én apám is ezt csinálta. Fogadj meg egy jó tanácsot. Csak akkor mond meg neki mit csináljon ha arra kér. Talán én is sűrűbben kikernem az apám tanácsát ha nem akart volna annyiszor kioktatni. Sőt akkor talán még szóba állnék vele ha nem lett volna egész életemben olyan hatalmaskodo velem mint te a tieddel. Azt akarod hogy így emlékezzen rád amikor már nem leszel?
2020. dec. 23. 12:31
 66/66 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező:

Azt mondják, a távolság sok mindent megváltoztat. A lányod nagykorú, ha jól értem, szakmája is van. Költözzön el, kezdjen új életet. Esetleg 2-3 hónapra adj kölcsön(!) annyit lakbérre, hogy egy lakótársi albérleti szobát ki tudjon fizetni.

Szerintem nagy felfedezés lesz a számára. Felnőtt életből, lakótársi együttműködésből, pénzkeresetből és alkalmazkodásból is.

Szükség esetén (min. negyedév letelte után), újratárgyalandó.

2020. dec. 28. 16:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!